Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Spodnie narciarskie

Gość berry

Rekomendowane odpowiedzi

Gość berry

Szukam i szukam (po polsku rzecz jasna, nie po czesku:D:D) i znaleźć nie mogę, a stare już niedługo wytrzymają... Sprzedawcy uśmiechają się, jakoś bez zrozumienia :D...

Acha... niektórzy proponują trekingowe, ale żaden nie może do nich wsadzić butów narciarskich...

Szukam spodni narciarskich bez ocieplenia...

Jakakolwiek firma być może... Koszt też jakikolwiek... Mają być bez ocieplenia i mają wytrzymać sezon...

Jak ktoś zna jakieś modele/firmy, to niech się - proszę - podzieli wiedzą... Bo jak tak dalej pójdzie, to przyjdzie mi uszyć na zamówienie...

Gość berry
campus w sklepach planet outdoor :) cena 199zł:)

model wiler:) one są mega cieniutke:) ale możesz sprawdzić czy ta "grubośc" nie jest za gruba dla Ciebie:)

Dzięki... zaraz sprawdzę w necie a jutro lecę oglądać...

Aaaa... i jeszcze jedno... pianek nie chcę:D:D

Ja używam zwykłych trekingowych spodni membranowych salewy bez ocieplenia, zreszta każde dobre spodnie trekingowe wejdą ci na buty narciarskie bo szyte są tak by wchodziły na plastiki do wspinaczki zimowej a te grubością i wysokością niewiele różnia się od narciarskich. Takie spodnie są zwykle rozpinane na całej długości z boku więc to poprawia parametr zakładania na buty.

Szukam i szukam (po polsku rzecz jasna, nie po czesku:D:D) i znaleźć nie mogę, a stare już niedługo wytrzymają... Sprzedawcy uśmiechają się, jakoś bez zrozumienia :D...

Acha... niektórzy proponują trekingowe, ale żaden nie może do nich wsadzić butów narciarskich...

Jakakolwiek firma być może... Koszt też jakikolwiek... Mają być bez ocieplenia i mają wytrzymać sezon...

Jak ktoś zna jakieś modele/firmy, to niech się - proszę - podzieli wiedzą... Bo jak tak dalej pójdzie, to przyjdzie mi uszyć na zamówienie...

Te będą najlepsze:

1_produkt.jpg

tu do kupienia

http://www.wisport.com.pl/index.php

Ja urzywam zwykłych gaci membranowych z hydrotexu. Takie spodnie robi większość firm robiących ciuchy outdoorowe. Ja urzywam gaci z Milo (model Lukka albo Lukka Pro:

http://www.8a.pl/index.php?str=prod_big&idk=2864&kat=4&podkat=72&subkat= ), maja lekkie wzmocnienia na tyłku ,kolanach i w okolicach kostek, rozpinane na calej dlugości. Jedyny minus ktoś może powiedziec to brak kołnierzy przeciuwsniegowych w nogawkach (mnie to narazie nieprzeszkadza w urzytkowaniu).

rozpinane na całej długości, nie do zniszczenia tylko trochę drogie:D

Spodnie_Isberg.jpg

http://www.alvika.com.pl/index.php?id=prod_ochrona_zewn_laminaty∏=isberg

Edytowane przez 1973marcin
zdjęcie

Gość berry

Dzięki, dzięki, dzięki...

rozpinane na całej długości, nie do zniszczenia tylko trochę drogie:D

http://www.alvika.com.pl/index.php?id=prod_ochrona_zewn_laminaty∏=isberg

w mojej sytuacji cena ma niewielkie znaczenie... już nie mam ochoty brać ubrań w leasing :D:D. Kiedyś brałem tak również buty... Leasing ubrań i butów polega na tym, że kupuje się rzeczone, następnie w ciągu kilku tygodni/miesięcy wychodzą wady, więc się wymienia na nowe:D:D. Kiedy jeszcze grałem w koszykówkę rekordem leasingowym była czterokrotna wymiana butów... Później zgubiłem paragon :D:D

Ja urzywam zwykłych gaci membranowych z hydrotexu. Takie spodnie robi większość firm robiących ciuchy outdoorowe. Ja urzywam gaci z Milo (model Lukka albo Lukka Pro:

http://www.8a.pl/index.php?str=prod_...kat=72&subkat= ), maja lekkie wzmocnienia na tyłku ,kolanach i w okolicach kostek, rozpinane na calej dlugości. Jedyny minus ktoś może powiedziec to brak kołnierzy przeciuwsniegowych w nogawkach (mnie to narazie nieprzeszkadza w urzytkowaniu).

No właśnie to był kolejny powód dla którego odpadały spodnie trekingowe... Brak kołnierzy... Ostatnio wyciągałem dzieciaka ze śniegu po same uszy (jego, nie moje)... Zachciało nam się jazdy poza trasą... A ja lubię nie mieć śniegu pod spodniami :D...

Dziękuję za pomoc...

Podepnę się pod posta kolegi Berry, żeby nie zakładać nowego tematu.

Czy ktoś z Was ma jakieś namiary gdzie można kupić same szelki z karczkiem do spodni oryginalnych EISRAUSCH Thinsulate 3M ?

Może ma ktoś jakieś namiary na dystrybutora EISRAUSCH w Polsce ?

Szczerze polecam te spodnie - są jednak jakby poza kręgiem zainteresowania kolegi Berry, bo mają delikatne ocieplenie Thinsulate...

Ja mam w domu 5 par trekingowych (3 moje i 2 żony) i wszystkie mają kołnierze. W trekingowych zimą to dopiero kołnierze są potrzebne i o wiele bardziej się przydają niż w narciarskich. Jasne, można zakładać tzw stuptuty (takie getry z wzmocnionego ortalionu co się je na spodnie i buty wkłada) ale nie zawsze się chce i do łażenia po śniegu często kołnierze w zupełności wystarczają.

Gość berry
Wtrącając się do wątku.

Alvika jest fajna, a jak coś się stanie (rozerwanie, przemakanie, cokolwiek innego) to zawsze możesz do mnie przyjechać i podjedziemy do gości co to szyją i .... no tu się zobaczy :)

W końcu firemka z Sosnowca.

właśnie jestem już po przymiarkach... Alvika wygląda pancernie :D, ale chcę jeszcze zobaczyć spodnie polecane przez Bugiego, a tu na razie deficyt... Że zacytuję Pana w sklepie firmowym: "Słyszałem o takim modelu" :D

Gość berry
właśnie jestem już po przymiarkach... Alvika wygląda pancernie :D, ale chcę jeszcze zobaczyć spodnie polecane przez Bugiego, a tu na razie deficyt... Że zacytuję Pana w sklepie firmowym: "Słyszałem o takim modelu" :D

no i skończyło się na flash pants, milo... nie są tak pancerne jak alvika, parametry i wykonanie wydają się być ok....

Przy okazji... kupiłem je w sklepie prowadzonym przez młodych, fajnych ludzi, którzy z hobby zrobili zajęcie... sklep ma 3 tygodnie i, jeśli chodzi o obsługę, mają u mnie 1 miejsce w Warszawie w tej branży... expedition.com.pl się nazywa ów sklep i jest na Alei Solidarności...

Oczywiście nic nie mam z tego, że o nich piszę... Uważam po prostu że takie rzeczy trzeba wspierać... Jeśli ktoś uzna to za spam, to oczywiście usunę adres...

hehe no niewiedziałem ze te portki maja aż takie branie:P na allegro jeszcze były :P

Gość berry
hehe no niewiedziałem ze te portki maja aż takie branie:P na allegro jeszcze były :P

Ja właśnie myślę, że było odwrotnie... jako, że nie miały brania, sklepy ich nie sprowadzały... ale to fajnie mieć spodnie, których nikt nie ma :D

beyondx robi coś takiego, rozpinane na całej długosci bardzo wytrzymałe i bez ocieplenia a przy tym naprawde fajnie wyglądają (rzecz gustu:D), typowo narciarskie.

niektore rzeczy mają fajne, masz cos ich??

btw teraz przeczytalem ze oni we Wrocławiu mają siedzibe:) a przejde ze jak będe miał czas- moze cos maja u siebie na magazynie:)

Edytowane przez bugajson

Gość berry
tanio nie mają ale w tej cenie sam mozesz dobrać sobie kolory i materiały...tylko ten czas oczekiwania :) troche dlugi:)

bo z Chin długo idzie :D... a tak poważnie... gdzie oni szyją ?