Gość berry Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 Szukam i szukam (po polsku rzecz jasna, nie po czesku:D:D) i znaleźć nie mogę, a stare już niedługo wytrzymają... Sprzedawcy uśmiechają się, jakoś bez zrozumienia ... Acha... niektórzy proponują trekingowe, ale żaden nie może do nich wsadzić butów narciarskich... Szukam spodni narciarskich bez ocieplenia... Jakakolwiek firma być może... Koszt też jakikolwiek... Mają być bez ocieplenia i mają wytrzymać sezon... Jak ktoś zna jakieś modele/firmy, to niech się - proszę - podzieli wiedzą... Bo jak tak dalej pójdzie, to przyjdzie mi uszyć na zamówienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 campus w sklepach planet outdoor cena 199zł model wiler:) one są mega cieniutke:) ale możesz sprawdzić czy ta "grubośc" nie jest za gruba dla Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 campus w sklepach planet outdoor cena 199zł model wiler:) one są mega cieniutke:) ale możesz sprawdzić czy ta "grubośc" nie jest za gruba dla Ciebie:) Dzięki... zaraz sprawdzę w necie a jutro lecę oglądać... Aaaa... i jeszcze jedno... pianek nie chcę:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 Ja używam zwykłych trekingowych spodni membranowych salewy bez ocieplenia, zreszta każde dobre spodnie trekingowe wejdą ci na buty narciarskie bo szyte są tak by wchodziły na plastiki do wspinaczki zimowej a te grubością i wysokością niewiele różnia się od narciarskich. Takie spodnie są zwykle rozpinane na całej długości z boku więc to poprawia parametr zakładania na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 Szukam i szukam (po polsku rzecz jasna, nie po czesku:D:D) i znaleźć nie mogę, a stare już niedługo wytrzymają... Sprzedawcy uśmiechają się, jakoś bez zrozumienia ... Acha... niektórzy proponują trekingowe, ale żaden nie może do nich wsadzić butów narciarskich... Szukam spodni narciarskich bez ocieplenia... Jakakolwiek firma być może... Koszt też jakikolwiek... Mają być bez ocieplenia i mają wytrzymać sezon... Jak ktoś zna jakieś modele/firmy, to niech się - proszę - podzieli wiedzą... Bo jak tak dalej pójdzie, to przyjdzie mi uszyć na zamówienie... Te będą najlepsze: tu do kupienia http://www.wisport.com.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poor Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 Ja urzywam zwykłych gaci membranowych z hydrotexu. Takie spodnie robi większość firm robiących ciuchy outdoorowe. Ja urzywam gaci z Milo (model Lukka albo Lukka Pro: http://www.8a.pl/index.php?str=prod_big&idk=2864&kat=4&podkat=72&subkat= ), maja lekkie wzmocnienia na tyłku ,kolanach i w okolicach kostek, rozpinane na calej dlugości. Jedyny minus ktoś może powiedziec to brak kołnierzy przeciuwsniegowych w nogawkach (mnie to narazie nieprzeszkadza w urzytkowaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 janusz ale to chyba pianki są jeszcze są jedne berry te co ja mam w szafie ale teraz modelu Ci nie podam bo mam je w sosnowcu wiem ze 249zł kosztowały i też są cieńkie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 (edytowane) Szukam spodni narciarskich bez ocieplenia... Jakakolwiek firma być może... Koszt też jakikolwiek... Mają być bez ocieplenia i mają wytrzymać sezon... Jak ktoś zna jakieś modele/firmy, to niech się - proszę - podzieli wiedzą... Bo jak tak dalej pójdzie, to przyjdzie mi uszyć na zamówienie... rozpinane na całej długości, nie do zniszczenia tylko trochę drogie:D http://www.alvika.com.pl/index.php?id=prod_ochrona_zewn_laminaty∏=isberg Edytowane 1 Luty 2009 przez 1973marcin zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 2 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2009 Dzięki, dzięki, dzięki... rozpinane na całej długości, nie do zniszczenia tylko trochę drogie:D http://www.alvika.com.pl/index.php?id=prod_ochrona_zewn_laminaty∏=isberg w mojej sytuacji cena ma niewielkie znaczenie... już nie mam ochoty brać ubrań w leasing :D. Kiedyś brałem tak również buty... Leasing ubrań i butów polega na tym, że kupuje się rzeczone, następnie w ciągu kilku tygodni/miesięcy wychodzą wady, więc się wymienia na nowe:D:D. Kiedy jeszcze grałem w koszykówkę rekordem leasingowym była czterokrotna wymiana butów... Później zgubiłem paragon :D Ja urzywam zwykłych gaci membranowych z hydrotexu. Takie spodnie robi większość firm robiących ciuchy outdoorowe. Ja urzywam gaci z Milo (model Lukka albo Lukka Pro: http://www.8a.pl/index.php?str=prod_...kat=72&subkat= ), maja lekkie wzmocnienia na tyłku ,kolanach i w okolicach kostek, rozpinane na calej dlugości. Jedyny minus ktoś może powiedziec to brak kołnierzy przeciuwsniegowych w nogawkach (mnie to narazie nieprzeszkadza w urzytkowaniu). No właśnie to był kolejny powód dla którego odpadały spodnie trekingowe... Brak kołnierzy... Ostatnio wyciągałem dzieciaka ze śniegu po same uszy (jego, nie moje)... Zachciało nam się jazdy poza trasą... A ja lubię nie mieć śniegu pod spodniami ... Dziękuję za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carverfan Napisano 2 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2009 Podepnę się pod posta kolegi Berry, żeby nie zakładać nowego tematu. Czy ktoś z Was ma jakieś namiary gdzie można kupić same szelki z karczkiem do spodni oryginalnych EISRAUSCH Thinsulate 3M ? Może ma ktoś jakieś namiary na dystrybutora EISRAUSCH w Polsce ? Szczerze polecam te spodnie - są jednak jakby poza kręgiem zainteresowania kolegi Berry, bo mają delikatne ocieplenie Thinsulate... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 2 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2009 Ja mam w domu 5 par trekingowych (3 moje i 2 żony) i wszystkie mają kołnierze. W trekingowych zimą to dopiero kołnierze są potrzebne i o wiele bardziej się przydają niż w narciarskich. Jasne, można zakładać tzw stuptuty (takie getry z wzmocnionego ortalionu co się je na spodnie i buty wkłada) ale nie zawsze się chce i do łażenia po śniegu często kołnierze w zupełności wystarczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2009 Wtrącając się do wątku. Alvika jest fajna, a jak coś się stanie (rozerwanie, przemakanie, cokolwiek innego) to zawsze możesz do mnie przyjechać i podjedziemy do gości co to szyją i .... no tu się zobaczy W końcu firemka z Sosnowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 3 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2009 Wtrącając się do wątku. Alvika jest fajna, a jak coś się stanie (rozerwanie, przemakanie, cokolwiek innego) to zawsze możesz do mnie przyjechać i podjedziemy do gości co to szyją i .... no tu się zobaczy W końcu firemka z Sosnowca. właśnie jestem już po przymiarkach... Alvika wygląda pancernie , ale chcę jeszcze zobaczyć spodnie polecane przez Bugiego, a tu na razie deficyt... Że zacytuję Pana w sklepie firmowym: "Słyszałem o takim modelu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 6 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2009 właśnie jestem już po przymiarkach... Alvika wygląda pancernie , ale chcę jeszcze zobaczyć spodnie polecane przez Bugiego, a tu na razie deficyt... Że zacytuję Pana w sklepie firmowym: "Słyszałem o takim modelu" no i skończyło się na flash pants, milo... nie są tak pancerne jak alvika, parametry i wykonanie wydają się być ok.... Przy okazji... kupiłem je w sklepie prowadzonym przez młodych, fajnych ludzi, którzy z hobby zrobili zajęcie... sklep ma 3 tygodnie i, jeśli chodzi o obsługę, mają u mnie 1 miejsce w Warszawie w tej branży... expedition.com.pl się nazywa ów sklep i jest na Alei Solidarności... Oczywiście nic nie mam z tego, że o nich piszę... Uważam po prostu że takie rzeczy trzeba wspierać... Jeśli ktoś uzna to za spam, to oczywiście usunę adres... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 6 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2009 właśnie jestem już po przymiarkach... Alvika wygląda pancernie , ale chcę jeszcze zobaczyć spodnie polecane przez Bugiego, a tu na razie deficyt... Że zacytuję Pana w sklepie firmowym: "Słyszałem o takim modelu" hehe no niewiedziałem ze te portki maja aż takie branie:P na allegro jeszcze były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 6 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2009 hehe no niewiedziałem ze te portki maja aż takie branie:P na allegro jeszcze były Ja właśnie myślę, że było odwrotnie... jako, że nie miały brania, sklepy ich nie sprowadzały... ale to fajnie mieć spodnie, których nikt nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 beyondx robi coś takiego, rozpinane na całej długosci bardzo wytrzymałe i bez ocieplenia a przy tym naprawde fajnie wyglądają (rzecz gustu:D), typowo narciarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 (edytowane) beyondx robi coś takiego, rozpinane na całej długosci bardzo wytrzymałe i bez ocieplenia a przy tym naprawde fajnie wyglądają (rzecz gustu:D), typowo narciarskie. niektore rzeczy mają fajne, masz cos ich?? btw teraz przeczytalem ze oni we Wrocławiu mają siedzibe:) a przejde ze jak będe miał czas- moze cos maja u siebie na magazynie:) Edytowane 7 Luty 2009 przez bugajson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 Ja teraz nie mam nic ale dawniej miałem sporo sprzętu tej firmy (guma spodnie soft...) ale dużo kolegów ma i naprawde fajne rzeczy za niestety ostatnio coraz wyższą cene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 tanio nie mają ale w tej cenie sam mozesz dobrać sobie kolory i materiały...tylko ten czas oczekiwania troche dlugi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 tanio nie mają ale w tej cenie sam mozesz dobrać sobie kolory i materiały...tylko ten czas oczekiwania troche dlugi:) bo z Chin długo idzie ... a tak poważnie... gdzie oni szyją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 nie wiem ale siedzibe maja we wrocławiu wię z pewnoscia nie omieszkam tam sie przejechać po sesji i zdać wam relacji co je to to:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi