mglum Napisano 18 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2009 Kochani! Mam wolny tydzień (07.02.-14.02.) i chciałbym go dobrze wykorzystać. Przeglądałem forum i wiem, że macie swoje ulubione miejsca: Livigno, Ischgl, Soelden, Stubai etc. A gdyby tak konkretnie zapytać o miejsce zakwaterowania (blisko do wyciągu, niedrogo), to dokąd wrócilibyście kolejny raz? Chętnie dowiem się o Waszych ulubionych pensjonatach/apartamentach/hotelach, posłucham wszelkich rad i nie ukrywam, że skrzętnie je wykorzystam A może ktoś z Was słyszał o jakimś wyjeździe szkoleniowym w tym terminie? Pozdrawiam biało M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 18 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2009 Dolomity - mieszkanie koło trasy 70-80 euro za 4 osoby/dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mglum Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2009 do mihumor A jakiś adresik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 18 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2009 ja nie muhimor ale też mam takie ulubione miejsce A jakiś adresik? http://www.forelle.it/english/index.html Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 18 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2009 (edytowane) Przez http://www.dolomitisuperski.com/en-US/book-skiing-holiday-2171EN.html powinieneś cos znaleśc wpisując swoje oczekiwania wobec miejscówki - wybiera się sporo ofert, można przesegregować i pomailować; albo przez strony poszczególnych dolin lub regionów. Przez dolomitisuperski znalazłem świetne mieszkania w Val Gardena, Alta Badii i przy Kronplatzu, teraz jadę na Plose koło Brixen i tu już szukałem przez którąś ze stron tego regionu bo na ww. nic nie mogłem znaleść dla mnie (chyba www.plose.org) . Tu za to znalazłem mieszkanie za 400 euro/tydzień ale 3 km od dolnej stacji kolejki na Plose. http://www.residence-burgstall.it/ ale ocenię dopiero po pobycie Edytowane 18 Styczeń 2009 przez mihumor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 Dodam jeszcze link do chatki w Selva - Val Gardena, super wygodne apartamenty z pełnym wyposażeniem (zmywarka,hydromasaż, szawki z suszarkami na buty itd itp) - w najwyższej części miejscowości, do wyciągu i trasy 50m - polecam w styczniu (cena i ilość ludzi mniejsze). http://www.danterceppies.it/frea/apartments/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 a ja polecam miejscowce w carano (cavalese) villa boschetto http://www.villaboschetto.com/ do wyciagow daleko nie jest a miejscowka bardzo fajna:) - ja wrocil bym tutaj z pewnoscia:), no i hermagorr nassfeld:) tylko tam mieszkalem daleko od stokow, no i livigno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 Carano fajna miejscowość - też tam mieszkałem jeżdrząc w Val di Fiemme ale w Hotelu, którego nie polecę tutaj. Te miasteczka obok Cavallese i samo ono mają fajny, włoski klimat i troche starzyzny i zabytku. Ale na narty moim zdaniem to dosyć kawałek jest - z wyjątkiem Cermisu gdzie dosyć blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 z carano do cavalese na wyciagi nie tak daleko:), zawsze mozna spac w hotelu przy stacji w cavalese- ja nie mam tyle kasy na takie przyjemnosci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 z carano do cavalese na wyciagi nie tak daleko:), zawsze mozna spac w hotelu przy stacji w cavalese- ja nie mam tyle kasy na takie przyjemnosci:) Do Cavalese czyli do kolejki na Cermis blisko (pisałem niżej) ale już na Latemar czy do Oberegen kawałek a do Bellmonte niezły kawał (tak z pół godziny autem jak dobrze pójdzie). A wszystko w karnecie Fiemme. To ogólnie wada tego rejonu,że trudno mieszkać przy wyciągach/trasach - w zasadzie tylko hotele przy Latemarze i Predazzo pozostaje ale tych tematów to nie znam - Predazzo mi sie nie podoba samo w sobie, wolę okolice Cavalese. W tym rejonie i tak warto pojeździć pomiędzy miejscówkami o pośmigać w różnych miejscach więc nocowanie gdzieś blisko ma mniejsze znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 Cześć. ja mogę Ci polecić miejscówkę w Livigno. Jeśli szukasz apartamentów z w pełni wyposażoną kuchnia polecam Caterina Silvestri: http://www.livigno-appartements.com/hotelinfo.asp?HID=29 Byłam tam 2 razy. Warunki zakwaterowania dobre, z właścicielami można dogadać się po niemiecku, córka natomiast rozmawia po angielsku. Jeśli chodzi o odległość od centrum to troszkę się idzie spacerkiem, natomiast przystanek busa jest tuż przy domu więc z dojazdem na stok nie ma problemu, a busy w Livigno kursują do późna. Przy domu spory parking, w pobliżu sklep gdzie można nabyc swieże bułeczki Jeśli kiedyś wrócę do Livigno (a pewnie wrócę) to po raz kolejny w to samo miejsce. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 Do Cavalese czyli do kolejki na Cermis blisko (pisałem niżej) ale już na Latemar czy do Oberegen kawałek a do Bellmonte niezły kawał (tak z pół godziny autem jak dobrze pójdzie). A wszystko w karnecie Fiemme. To ogólnie wada tego rejonu,że trudno mieszkać przy wyciągach/trasach - w zasadzie tylko hotele przy Latemarze i Predazzo pozostaje ale tych tematów to nie znam - Predazzo mi sie nie podoba samo w sobie, wolę okolice Cavalese. W tym rejonie i tak warto pojeździć pomiędzy miejscówkami o pośmigać w różnych miejscach więc nocowanie gdzieś blisko ma mniejsze znaczenie popieram w 100%, chyba ze ktos jest zorientowany na jazde tylko w jedym miejscu np tylko w cavalese:) ale niespotkalem sie jescze z kims takim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 19 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2009 popieram w 100%, chyba ze ktos jest zorientowany na jazde tylko w jedym miejscu np tylko w cavalese:) ale niespotkalem sie jescze z kims takim:) Jazda na samym Cermisie w Cavallese? Fajna góra ale tam jest tak naprawdę jedna trasa - czarna Olimpia - co prawda piękna i długa 5 km, dwa dni ją męczyłem ale ileż mozna. Na gorze na niebieskich można jeszcze dzieciaki pouczyć - do tego są świetne no i górny czerwony wariant czarnej, mało trochę na kilka dni. Ale ta Olimpia absolutnie piękna, dla mnie czołówka z tych, po których jeździłem i najfajniejsza w całym VdFiemme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mglum Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Dzięki! Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi