wojtus81 Napisano 6 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2009 Czesc nosze sie z zamiarem kupna narty slalomowej Stoeckl Laser Worldcup i mam pytanie do was czy ktos na tej narcie jezdzil jesli tak to prosze o jakies opinie no i czy nie bedzie to narta na wyrost jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Ponoć kawał dobrej dechy (kiedyś brałem ją pod uwagę), choć sam nie jeździłem na niej. Generalnie jak ktoś się na nich przejedzie to opinie zawsze na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 mam podobne zamiary co ty wojtuś, tyle, że mnie jeszcze co pewien czas ciągnie do elana slx wc. sam na razie nie ujeżdżałem sztekli, tylko zbierałem na ich temat info po sieci i na stoku. obserwując zeszłoroczny allegro curving cup zauważyłem, że więcej kobiet, aniżeli mężczyzn na na nich startowało końcem roku w okolicach żywca otworzył się przedstawiciel stoeckli (www.stoeckli.pl) pisałem do nich w sprawie możliwości testów oraz cen, ale jak na razie cisza. acha mały research cenowy: kraków giełda cena wyjściowa 2200, kraków sklep było niecałe 2200 ale już podskoczyło do 2600 (sic!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 dostałem jednak odpowiedź od dystrybutora stockli w polsce. nie posiadają nart testowych natomiast cena lasera bez wiązań i płyty 1950 natmiast w komplecie 2600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 7 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 tez ujezdzalem tego elana co Ty lecz wybor padl na stoeckla i basta wlasnie go zakupilem i od razu oddalem do serwisu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 no to ja na razie się wstrzymam z zakupem czekając z niecierpliwością na twój opis wrażeń z użytkowania lasera. swoją drogą w jakiej cenie go zakupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramone Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Ale Laser SL? Jeśli tak, to powiem, że narta nie dla każdego. Rozwinięcie myśli pozostawiam testującym ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Ale Laser SL? Jeśli tak, to powiem, że narta nie dla każdego. Rozwinięcie myśli pozostawiam testującym ; ) Tu się trochę nie zgodzę, Laser SL jest bardzo przyjazną nartą, pod warunkiem że dysponuje sie solidną techniką. Nartą nie dla każdego jest Laser SL FIS, czyli wersja zawodnicza, najsztywniejsza, wyposażona dodatkowo w solidną płytę VIST i w takim zestawieniu ( narta + płyta ) wymaga BARDZO zdecydowanego stylu jazdy, powoli się nie da. Mam obie wersje, SL i SL FIS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramone Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Tu się trochę nie zgodzę, Laser SL jest bardzo przyjazną nartą, pod warunkiem że dysponuje sie solidną techniką. Nartą nie dla każdego jest Laser SL FIS, czyli wersja zawodnicza, najsztywniejsza, wyposażona dodatkowo w solidną płytę VIST i w takim zestawieniu ( narta + płyta ) wymaga BARDZO zdecydowanego stylu jazdy, powoli się nie da. Mam obie wersje, SL i SL FIS. Miałem na myśli FISa, soryyy, nieprecyzyjnie się wysłowiłem. Ale w sumie technika to rzecz determinująca właśnie to, dla kogo ta narta powinna być, nie sądzisz? ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 7 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 (edytowane) laser sl na plycie ::eek: a jak je naostrzyc, zawsze ostrzylem 0.5 i 88 a te laser tez tak????????? Edytowane 7 Styczeń 2009 przez wojtus81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 laser sl na plycie ::eek: a jak je naostrzyc, zawsze ostrzylem 0.5 i 88 a te laser tez tak????????? Też tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Miałem na myśli FISa, soryyy, nieprecyzyjnie się wysłowiłem. Ale w sumie technika to rzecz determinująca właśnie to, dla kogo ta narta powinna być, nie sądzisz? ; ) Narty, jakiekolwiek, może sobie kupić każdy, tylko nie każdy będzie w stanie wykorzystać ich potencjał, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2009 No to sie pochwale moim zakupem ktory wkoncu odebralem z serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 16 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2009 ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 17 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2009 No to sie pochwale moim zakupem ktory wkoncu odebralem z serwisu Opisz wrażenia po inauguracji ! Gratulki, fajny sprzęcior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 17 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2009 opisze, opisze niestety jeszcze musze sie wstrzymac do przyszlego weekendu :mad:jutro niestety egzaminy a potem juz luz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 4 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Troche za malo jeszcze pojezdzilem na tej narcie bo praktycznie jeden wypad ale pierwsze wrazenia sa bardzo pozytywne , jezdzilem za lekko rozjezdzonym stoku z nielicznymi oblodzeniami ale wlasnie na tych oblodzeniach ta narta pokazywala na co ja stac, trzymanie krawedzi bdb. narta bardzo stabilna i zaskoczyla mnie prostota prowadzenia, rewelacyjna w waskim skrecie chodz krecenie wiekszych lukow tez nie jest dla niej problemem, trzeba miec silne nogi ja po okolo 20 zjazdach mialem juz miekkie nogi moze to tez wina troche orczyka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 5 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2009 wojtek bo nie jestem pewien. ten opis dotyczy wersji sl fis czy sl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 5 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2009 niestety ale tylko sl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 5 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2009 wojtek bo nie jestem pewien. ten opis dotyczy wersji sl fis czy sl? To moje świeże spostrzeżenia, z przed kilku dni, trasa Saslong. Laser SL FIS, 156 cm z płytą Vist WC. To moje " osobiste " deski, kupione wiosną i dopiero teraz poddane solidnemu testowi. Pierwsze wrażenie jest dosyć hardcorowe, narty są sztywne, solidna, aluminiowa płyta jeszcze dodaje, zastanawiam się jak da się na czymś takim pojechać. Kilka skrętów na pół gwizdka, wszystko działa, ale mam wrażenie że narty trzeba zmuszać by robiły to co chcę. Po kilku zjazdach jesteśmy już kumplami, te deski wymagają zdecydowania i jasnych komend, powolne, niezdecydowane angażowanie krawędzi nie powoduje oczekiwanego odzewu, dopiero agresywne i podparte prędkością wejście w skręt powoduje że narty zaczynają żyć. Fantastyczna jest dynamika, wykop na wyjściu może zaskoczyć niejednego kozaka, autokinetyka bez zastrzeżeń, jak już krawędzie złapią to trzymają się nawet litego lodu jak rzep psiego ogona. Zmiana krawędzi jest błyskawiczna i płynna. Ześlizgu nie ma w reperturze, na krawędziach albo do domu. Jazda na wprost, b.nerwowa, nie polecam. Suma sumarum : klasyczne, narwane slalomki, wymagają zdecydowania i determinacji, nieodzowne są odpowiednio sztywne buty. Po spełnieniu tych warunków odwdzięczają się z nawiązką, można jeżdzić na każdym stoku, od pionowych ścian po ośle łączki, wszędzie będą posłuszne, precyzyjne jak skalpel i przewidywalne - trzeba tylko ruszyć z kopyta i nie zdejmować nogi z gazu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 6 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2009 dlaczego niestety wojtuś? z tego co pamiętam pisałeś wcześniej , że ujeżdżałeś także elana slx wc. mógłbyś porównać do tej nartki twojego stockla? a tak przy okazji za cholerę nie mogę dojść gdzie na stockli jest jakieś oznaczenie odrózżiające sl od sl fis ps. mój obecny dylemat wygląda już tylko tak - elan slx wc - stockli laser sl - stockli laser sl fis i co tu wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 6 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2009 powiem tak jesli narty sa bez plyty to praktycznie nie ma zadnej roznicy, ja mam plyte smartrack i wiazanie salomona a fis ma plyte vist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 6 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2009 a tak przy okazji za cholerę nie mogę dojść gdzie na stockli jest jakieś oznaczenie odrózżiające sl od sl fis Narta SL ma znaczek Swiss Made w postaci wypukłej, plastikowej nalepki, SL FIS ma ten znaczek jako " inprint ", nadruk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 6 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2009 to dziekuje juz teraz bede wiedzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel69 Napisano 23 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2009 Witam Kupiłem te narty, za pośrednictwem internetu, na aukcji napisano, że jest to model zwykły SL(tzn nie napisano, że to FIS). Chciałbym się dowiedzieć czy moje narty to zwykłe SL czy FIS. Dodam, że płyta pod narte jest ta od wersji SL, natomiast znaczek Swiss Made raczej nie jest plastikową naklejką... Jest jakaś różnica pomiędzy wersją zwykłą a FIS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi