krzychoooo Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 Witam wszystkich stałych i tych co dopiero się zarejestrowali (tak jak ja) na forum, Czy moglibyście mi podpowiedzieć, czy jest konieczne przewożenie nart w boxach na terenie Niemiec? Czy wystarczy uchwyt narciarski? Dzięki za info. PozdrawiaK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 Wystarczy uchwyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxina Napisano 22 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2008 krzychoooo, nie ma obowiązku wożenia nart w trumnie na dachu na terenie Niemiec. śmiało możesz wpiąć nartki w uchwyt ja tak bynajmniej woziłam jeszcze w tym marcu pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychoooo Napisano 23 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2008 Witam, dzięki za odpowiedzi. PozdrawiaK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 23 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2008 a czy można przewozić narty w środku w samochodzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2008 jak masz kieszen specjalna to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 23 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2008 a jeżeli nie mam... tylko narty sobie będą ot po prostu leżeć za siedzeniem (jedziemy w 2 wiec z tyłu nikt nie siedzi). Chodzi o to, że nie będę inwestować w bagażnik do samochodu który zamierzam zmienić w niedalekiej przyszłości, a z drugiej strony nie chciałabym się spotkać z jakimiś nieprzyjemnościami w razie kontroli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 23 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2008 Nie słyszałem o żadnych specjalnych przepisach dotyczących przewożenia nart jako takich. Pamiętać tylko trzeba, że narty - z ostrymi krawędziami, leżące z tyłu - to przedmiot w przypadku jakiejś kolizji dość niebezpieczny. Natomiast, jeśli będą odpowiednio umocowane, to nie widzę przeszkód. Ja na przykład, gdy jadę w dwie osoby, to narty wiozę z tyłu, w pokrowcu, przypięte pasami bezpieczeństwa z tylnego siedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2008 jak Cie capną to mandat- zjanomy tez nie miał tego luku na narty złapali go rutynowo i bach po euraskach za przeworzenie nart niezgodne z przepisami, luk tzn miedzy 2 siedzeniami tak zeby nie skladać całego oparcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2008 a jeżeli nie mam... tylko narty sobie będą ot po prostu leżeć za siedzeniem (jedziemy w 2 wiec z tyłu nikt nie siedzi). Chodzi o to, że nie będę inwestować w bagażnik do samochodu który zamierzam zmienić w niedalekiej przyszłości, a z drugiej strony nie chciałabym się spotkać z jakimiś nieprzyjemnościami w razie kontroli Też można, zakazu nie ma, mają tylko nie stwarzać zagrożenia dla pasażerów. A jak kupisz sobie porządną bazę Thule to przy wymianie samochodu dokupisz tylko zestaw adaptacyjny pod ten nowy samochód, koszt ok 100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi at Napisano 12 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2008 SB ma racje.zawsze mozesz tam schowac nartki i reszte do nich,a na polske to jest boskie bo nie widac co jest w srodku.polecam jak cie stac na auto to-----zobacz sobie www.thule.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi