JC Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Ciekawy jestem, czy domyślacie się co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 wygląda mi to na jakiś nowy model stabilizatora kolanowego, choć sądząc po Twoim pytaniu, nie wydaje mi sie że odpowiedź jest taka prosta Może zatem to jakiś super zestaw wspomagający naukę techniki carvingowej, albo specyfik powodujący mniejsze zmęczenie mięśni podczas jazdy ? ....no to poniosła mnie fantazja teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Zielonego pojęcia nie mam. Ale mam pytanie oczywiście trochę obok tematu. Czy któryś z was starych wyjadaczy słyszał o kimś kto nartuje z endoprotezą biodra. Jeżeli tak to czy są jakieś przyrządy pomocnicze minimalizujące ryzyko kontuzji. Chciałbym, żeby moja druga połowa mi towarzyszyła czasem no ale ma niestety takie ustrojstwo w stawie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 Też mi się wydaje że ta konstrukcja ułatwia naukę i poprawia technikę carvingową. Co do stabilizatorów kolanowych to sam czasem używam i z tego co wiem to raczej postęp idzie w kierunku tworzenia jak najmniejszych i najprostszych usztywniaczy. Kto by chciał z takim chomątem jeździć JC czekamy żebyś na oświecił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 No zagadka ciekawa:) Pierwsze co mi się skojarzyło to ze to jest dla inwalidów którzy nie mają już swoich naturalnych nóżek tylko protezy ale to chyba nie to:D P.S. tak na marginesie widziałem kiedyś jak dwóch inwalidów kazdy z jedną noga smigało na narcie! I nie wiem czy to nie było czasem w naszym "ulubionym" Szczyrku:) i to juz dosc dawno temu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kp70 Napisano 4 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2008 hmmm... a mnie sie wydaje że to jakieś urządzenie pomiarowe. Oczywiscie do pomiaró parametrów buta.... Ciekawe co na to JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2008 Czekajcie czekajcie - miałem kiedyś takiego buta Salomon Evolution. I był to mięciutki miły but (oprócz tego, że się wytarł i uwierał, a jako student.... wieczny...nie było pieniążków na zmianę, więc jeździłem długo w takowym) - więc chyba to nic skomplikowanego. Na protezę to nie wygląda. Więc ja, jako przedstawiciel amatorstwa na tym forum (nie sportu amatorskiego, a raczej amatorskiej i przyjemnej jazdy na nartach z nastawieniem na "przyjemne bez zakwasów" + "wino grzane i kiełbaska")stawiam na stabilizator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2008 pewno mega stabilizator dla wojskowych:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 5 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2008 Ja jestem za opcją, że jest to patent wymuszający prawidłową pozycję na nartach u początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2008 no JC to co to w koncu jest?? chyba że sam nie wiesz:D:P chociaż w to nie wieże:) więc powiedz co to za system nam pokazałes:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 5 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2008 Według informacji z pierwszej reki Skier byl najbliżej a nawet trafił.Ale niech JC was oświeci lub poda linka do strony głownej skionline:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Styczeń 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2008 Ci co byli w Witowie wiedzą A Ci co chcą się dowiedzieć proszę bardzo już wyjaśniam, choć odpowiedź jest od kilku dni na skionline.pl: Brytyjskie urządzenie – Ski-Mojo to nic innego, jak amortyzator dla narciarzy. Podczas jazdy urządzenie jest niewidoczne, bo zakładamy je pod spodnie. Wyposażone w sprężynę ramię montujemy w górnej części buta narciarskiego oraz na udzie. Sprytny patent skutecznie odciąża stawy kolanowe i mięsień czworogłowy uda; można ustawić je na opcję „ski” lub „walk”. Więcej informacji na stronie: www.ski-mojo.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2008 Sprytne, dla nadwyrezonych..... Faktycznie moze byc przydatne, jak sie defacto sprawdzi. Ale to oznacza ze ni z tego i owego skirobocop mija cie na stoku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 5 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2008 Wow, ale to cholerstwo jest drogie :eek: - 300 funciaków na jedną nogę to daje ponad 3000zł za odciążenie obu kolan. Nieźle :eek: W sumie jak się tak zastanowić to ktoś taki jak my kto kocha nartowanie nagle z pewnego zdrowotnego powodu musiałby se odpuścić a taki sprzęcik dałby szansę na powrót to szusowania to uważam że ta suma robi się śmieszna. Życzę nam wszystkim żebyśmy nie musieli tego kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 6 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2008 no czego te brytole juz nie wymyślą no , sprzęcik fajny jak ktoś ma kontuzje kolana to idealna sprawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi