mysiauek Napisano 15 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2007 Właśnie wróciłem. Pierwsza klasa, mnóstwo śniegu, kolejek praktycznie brak. Uwaga: Słowacy utrzymują białe drogi, ewentualnie posypane małymi kamyczkami. Za to łańcuchy to normalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2007 Właśnie wróciłem. Pierwsza klasa, mnóstwo śniegu, kolejek praktycznie brak. Uwaga: Słowacy utrzymują białe drogi, ewentualnie posypane małymi kamyczkami. Za to łańcuchy to normalka. A gdzie to jest, jutro na 7:00 umówiony jestem z znajomymi i nie bardzo wiem gdzie jechać narazie jestem na V.R. A z tymi łańcuchami to chyba przesada właśnie wczoraj koło Jordanowa wyprzedzaliśmy idjotę na łańcuchach: dodam tylko że my jechaliśmy ciężarowym samochodem, opkonując wszystkie wzniesienia bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 15 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2007 Bylem wczoraj w Spindlu. Drogi lekkko zawiane momentami, bez problemow. Z tymi lancuchami "zawsze i wszedzie" tez uwazam za lekko przesade, choc w bagazniku wartyo aby byly. Pogoda moze nie idealna do jezdzenia (charakter lekko arktyczny, wicher i zamiecie), ale bylo czuc taka ostro zime choc na chwile, mrozik 4-6 non stop, do tego twarde - zmrozone stoki, momentami mogly sprawiac problemy duze "jezory lodu". Niestey weekend ze wzgledow rodzinnych i podobnych wylaczony z jazdy - choc warunki sa, ze az boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbu Napisano 15 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2007 A gdzie to jest, jutro na 7:00 umówiony jestem z znajomymi i nie bardzo wiem gdzie jechać narazie jestem na V.R. A z tymi łańcuchami to chyba przesada właśnie wczoraj koło Jordanowa wyprzedzaliśmy idjotę na łańcuchach: dodam tylko że my jechaliśmy ciężarowym samochodem, opkonując wszystkie wzniesienia bez problemu Przejeżdżasz granicę w Łysej Polanie lub Jurgowie, a stamtąd 7 km i jesteś. Stoki faktycznie puste, szkoda, że krótkie i płaskie (przynajmniej na Strednicy, bo nie wiem czy Bachledova działa). Ale pojeździć sie da. Co do łańcuchów, to do Zdiaru nie są potrzebne - dojazd szeroką drogą, pustą drogą, po której można śmigać aż miło, nawet i 100 km/h (choć jest trochę ostrych zakrętów i trzeba uważać). Mimo wszystko polecam. Byłem tam w połowie listopada i już mieli świetne warunki. Do tego całkiem przyjemne widoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2007 Granice przekraczasz w Jurgowie Trochę nierówna droga po naszej stronie ale szybko i prosta, a nie taka jak na Łysą Polanę ... można cały czas pruć na ile się człowiek czuje. Sama Strednica to może nie za specjalne stoki, ale śnieg gwarantowany i zawsze wszystko idealnie przygotowane. W sam raz do nauki, którą uskuteczniałem. Niestety Bachledova - wg. komunikatu na ich stronie - zacznie chodzić dopiero w sobotę. A teraz dojazd: z Sosnowca 190km, w piątek w śnieżycy sejakiem jechaliśmy 3h. przy lepszych warunkach norma to 2,5h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 12 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2010 czesc.. odgrzewamy stary wątek... Zamiaruje wybrać się na tydzień z rodzinką w góry i padło na Zdiar. Prawdopodobny termin: przełom lutego/marca Troche nartowania, niezbyt ekspansywnie bo z bąblem 9-miesięcznym sie wybieramy, wiec bedziemy z żoną na zmianę jeździć. Proszę o jakieś tips&tricks do tej okolicy..: -sprawdzone spanie, -sprawdzone żarcie, -czy można coś rozsądnego blisko wyciagów znaleźć do spania? (wiecie.. taki urlop bez samochodu). pzdr Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2010 Sprawdzone spanie: www.pensiovasko.sk Sprawdzone żarcie : co pod tym rozumiesz? Bo wieczorem raczej średnio jest gdzie wyjść : wieś po prostu. Czy można coś rozsądnego blisko wyciagów znaleźć do spania? (wiecie.. taki urlop bez samochodu) Hmmm... ja podałem sprawdzone i jak zobaczysz na ich stronie: bardzo blisko wyciągów na Strednicy i Strachana. Natomiast o spaniu u Strachana różne rzeczy opowiadają. Nie spałem w samej Bachledovej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 14 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2010 Witam. Nie wiecie, czy wybierając się na jeden dzień do http://www.skibachledova.sk/pl trzeba zabrać ze sobą więcej euro, czy można w kasie zapłacić kartą (za karnet) ? Bo na takie podstawowe smakołyki to normalka, ale czy same karnety zapłacę kartą? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 14 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2010 Przepraszam, że post po postem, ale nie mogło się coś edytować. Już wiem, że można płacić kartą Teraz się was zapytam, czy był już ktoś, i jak z warunkami? W Krk dość sporo śniegu, ale już na kamerach w Jurgowie jakby mniej, czy tam nie będzie jeszcze gorzej? A czy 13E to jest cena za całodniowe szusowanie, czy jest jakiś kruczek? Tanio dość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi