arbiter Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Witam Analizowałem ceny karnetów w dolinie gdzie leży Ischgl i zgłupiałem. Wiem że najdroższy jest ten Silvretta co to można śmigać wszędzie a ja jadę z znajomymi co im i Kappl wystarczy Plan był taki aby zaliczyć Galtuer ,See, Kappl no i do Ischgla wbić Pytanie brzmi jaki zakupić karnet ? Czy kupując na Kappl mogę też pojechać do Ischgl ? Jest też na sam Ischgl ( czyli tedy nie przeskoczy się do Szwajcarów ? ) Może się okazać iż lepiej kupować jednodniowe na dany ośrodek i już A i informacje podane na stronie SKIONLINE nie zawierają wszystkich terminów Jak macie wiedzę w tym temacie pomóżcie Bo czy się różnią te podane poniżej ? Ceną widzę http://www.skionline.pl/stacje/austria-tyrol-kappl-paznaun-ischgl,osrodek,165,skipassy.html http://www.skionline.pl/stacje/austria-tyrol-ischgl,osrodek,164,skipassy.html a i odpowiadając dlaczego się tam pcham - bo nigdy nie dojechałem a S-F-L dla znajomych za trudne i musiałbym ich zostawiać na całe dnie :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 podbijam nikt nic nie wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Karnet silvretta działa w całej dolinie , ten z Kappl tylko tam.Karnet na samo Ischgl działa oczywiście w Samnaun , ale możedz go kupić tylko je§li mieszkasz w Ischgl albo Mathon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Nie wiem jak w przypadku wymienionych ośrodków, ale będąc w marcu w Nauders, karnety 2xIschgl, 2xNauders, 1xKaunertal kupowane jako jednodniowe wyszły taniej niż karnet 5-dniowy na wszystkie te ośrodki równocześnie, bo kosztował on tyle samo co 5-dniowy do Ischgl. Zazwyczaj jest tak, że karnety do mniejszych ośrodków będą kosztowały dużo mniej niż do Ischgl, nawet biorąc pod uwagę obniżkę ceny przy karnecie wielodniowym. Np. 1-dniowy Nauders kosztował 35 euro, 5-dniowy Snowcard Gold na wszystkie ww. ośrodki 215,50, czyli 43 euro na dzień. Musisz obczaić sobie cenniki i rozważyć interesujące Cię warianty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Kupując karnet "Silvretta" można jeździć wszędzie (także w Szwajcarii, bo to 1 ośrodek z Ischgl), a kupując karnet "Kappl" można jeździć tylko w Kappl - tak przynajmniej było. Podobnie z See i Galtur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 no właśnie o to mi chodziło czy tylko mi się zdawało iż kupując pojedynczo wychodzi taniej bo po co kupować zbiorczy jeśli ma się zamiar po tych małych pośmigać zastanawia mnie dalej Kappl - Ischgl bo jeśli jest taki sprzedawany to musi być wjazd na górkę w Ischgl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Karnet na Kappl i Ischgl to tylko ten najdroższy SILVRETTA na całą dolinę - nie ma innego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 to po co zamieszczono na stronie takie informacje http://www.skionline.pl/stacje/skipassy,austria-paznaun-silvretta,region-narciarski,1781.html to rozumiem jest karnet na wszystko a ten ? http://www.skionline.pl/stacje/austria-tyrol-kappl-paznaun-ischgl,osrodek,165,skipassy.html jasno napisano Kappl - Ischgl więc dlatego zapytałem tych co mi wyjaśnią o co w tych chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Korzystam teraz z netu w telefonie i nie mogę tego znaleźć na stronie Kappl, ale jest karnet 4+2 (4 dni Kappl, 2 Ischgl), oczywiście odpowiednio tańszy niż na całą doline. My tam jedziemy na koniec lutego i skłaniamy się jednak do Silvretta Skipass. Aaaa, w weekendy są duże zniżki dla dzieci w Kappl, opłaca się im kupić skipasy jednodniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuman300 Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 jest karnet 4+2 (4 dni Kappl, 2 Ischgl), oczywiście odpowiednio tańszy niż na całą doline. Dokładnie, jest taki skipas, a z kartą goscia jeszcze idzie pare euro zaoszczędzić.Ale wg mnie, będac tam jedyny rozsadny skipas to Silvretta i wtedy 3x Ischgl i po 1 dniu Kappl, See i Galtur. Mi najbardziej sie podobało wlaśnie w Galtur. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
austria.info-pl Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Witam Analizowałem ceny karnetów w dolinie gdzie leży Ischgl i zgłupiałem. Wiem że najdroższy jest ten Silvretta co to można śmigać wszędzie a ja jadę z znajomymi co im i Kappl wystarczy Plan był taki aby zaliczyć Galtuer ,See, Kappl no i do Ischgla wbić Pytanie brzmi jaki zakupić karnet ? Czy kupując na Kappl mogę też pojechać do Ischgl ? Jest też na sam Ischgl ( czyli tedy nie przeskoczy się do Szwajcarów ? ) Może się okazać iż lepiej kupować jednodniowe na dany ośrodek i już A i informacje podane na stronie SKIONLINE nie zawierają wszystkich terminów Jak macie wiedzę w tym temacie pomóżcie Bo czy się różnią te podane poniżej ? Ceną widzę http://www.skionline.pl/stacje/austria-tyrol-kappl-paznaun-ischgl,osrodek,165,skipassy.html http://www.skionline.pl/stacje/austria-tyrol-ischgl,osrodek,164,skipassy.html a i odpowiadając dlaczego się tam pcham - bo nigdy nie dojechałem a S-F-L dla znajomych za trudne i musiałbym ich zostawiać na całe dnie :laughing: Mając rezerwację w Kappl, otrzymuje się tzw. „Kartę gościa”, która upoważnia do zniżek (maksymalnie 7%) od normalnych cen, w tym przypadku karnetów narciarskich. I z taką kartą można kupić m.in. karnet 6-dniowy (Gebietswahlabo 6 Tage 4+2 *), z którym można jeździć przez 4 dni w Kappl, a 2 pozostałe dni w sąsiednim Ischgl/Samnaun, Galtür lub See. Zmieniając ośrodek narciarski podczas jednego i tego samego dnia, z karnetu odejmowane są dwa dni! Czyli należy uważać. Pozdrawiamy serdecznie austria.info www.austria.info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi