jarecky Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 witam, planujemy w 4 osoby pojechac na weekend za 2 tyg do Austrii od 06-08.11 ( od pt do niedz). prosze o polecenie jakiegos osrodka i noclegu jesli to mozliwe.( bede wdzieczny):wink: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 witam, planujemy w 4 osoby pojechac na weekend za 2 tyg do Austrii od 06-08.11 ( od pt do niedz). prosze o polecenie jakiegos osrodka i noclegu jesli to mozliwe.( bede wdzieczny):wink: pozdrawiam ta cyfra 11 w Twoim poście to raczej omyłkowo jak rozumiem :stupid: cóż za dwa tygodnie to pewnie większość ośrodków będzie czynna. może napisz czy już gdzieś w Austrii byliście,jakie macie preferencje 100% warunki będą tam gdzie jest stosunkowo wysoko a mam na myśli tu : http://www.turracherhoehe.at/?LNG=de tam już są czynne 2 wyciągi i 3 trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Dwa lata temu byliśmy Soelden początkiem grudnia - pojeździliśmy sporo a z tego co widzę w tym roku już jest tam lepiej :wink: nocowaliśmy w apartamencie w Langenfeld, był niedaleko term Aqua Dome, jak przypomnę sobie nazwę to napiszę. P.S. w tym sezonie też tam jedziemy, tyle że końcem stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecky Napisano 25 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 tak 11 to pomyłkowo. szukamy cos stosunkowo blisko i nie najdrozej gdyz jest to 2 dniowe jezdzenie. koledzy juz maja za soba kilka wyjazdow ja raz w Austrii byłem ale nie pamietam gdzie bi zaczynałem przygode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecky Napisano 25 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Dwa lata temu byliśmy Soelden początkiem grudnia - pojeździliśmy sporo a z tego co widzę w tym roku już jest tam lepiej :wink: nocowaliśmy w apartamencie w Langenfeld, był niedaleko term Aqua Dome, jak przypomnę sobie nazwę to napiszę. P.S. w tym sezonie też tam jedziemy, tyle że końcem stycznia. dzieki za info, postaram sie znalezc a jesli ptrzypomnisz soboie to daj znac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Jeśli to ma być wyjazd weekendowy to Soelden jest za dobre. Tak za dobre, za drogie i trochę za daleko. Ja wybrałbym miejsce gdzie szybko można dojechać i maksymalnie czas wykorzystać na narty, nie płacąc nie wiadomo ile. Przecież i tak na 2-3 dni nie są Wam potrzebne ośrodki z setkami kilometrów tras tylko raczej takie średniej wielkości. Pomyślcie o Hochkar z Oetscher w Dolnej Austri, Kreischberg z Turracher Hoeche lub Tauplitz w Styrii, Lungau w Sazburgerlandzie. Albo wybrać któryś region ze Skiamade. Np Schladming-Dachstein ( 4 Berge) lub np. Flachau-Wagrain tylko troszkę dalej. Wszędzie z tych wymienionych warunki powinny być już dobre i otwarta powinna być większość tras. Miejsca w apartamentach będą wszędzie i w dobrych cenach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecky Napisano 25 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Jeśli to ma być wyjazd weekendowy to Soelden jest za dobre. Tak za dobre, za drogie i trochę za daleko. Ja wybrałbym miejsce gdzie szybko można dojechać i maksymalnie czas wykorzystać na narty, nie płacąc nie wiadomo ile. Przecież i tak na 2-3 dni nie są Wam potrzebne ośrodki z setkami kilometrów tras tylko raczej takie średniej wielkości. Pomyślcie o Hochkar z Oetscher w Dolnej Austri, Kreischberg z Turracher Hoeche lub Tauplitz w Styrii, Lungau w Sazburgerlandzie. Albo wybrać któryś region ze Skiamade. Np Schladming-Dachstein ( 4 Berge) lub np. Flachau-Wagrain tylko troszkę dalej. Wszędzie z tych wymienionych warunki powinny być już dobre i otwarta powinna być większość tras. Miejsca w apartamentach będą wszędzie i w dobrych cenach. Zgadzam sie. szukamy cos mozliwie blisko. myslałem np o Flachau?( ktos polecił). myslisz,ze mozna jechac w ciemno, nocleg zalatwic na miejscu czy bezpieczniej cos na necie poszukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 W tym terminie można jechać w ciemno. Jest jeden problem. Właściciele apartamentów nie chętnie wynajmują je na jedną czy dwie noce.Chociaż,...przed sezonem nie powinni grymasić. Bezpieczniej jednak byłoby zaklepać przez neta lub przynajmniej telefonicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecky Napisano 26 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 dzieki za info, poszukam w necie. myslałem moze,ze ktos podałby mi jakis namiar na niedrogi nocleg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Dość blisko jest również Skicircus. http://www.skionline.pl/stacje/austria-salzburgerland-saalfelden-leogang,osrodek,785.html Fajny ośrodek. Byłem tam w roku 2011. Kwatera: http://www.tourinet.de/Fera/Salzburgerland/Leogang/FerienwohnungenAndrea/index.htm Z buta jakieś 500m pod gondolę Asitzbahn. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Lepiej w ciepłym pokoiku poszukać na necie, zadzwonić i zaklepać niż tracić czas szukania na miejscu. Bywało że nic się nie trafiło i trzeba było ratować się droższymi "rozwiązaniami" . Zgadzam sie. szukamy cos mozliwie blisko. myslałem np o Flachau?( ktos polecił). myslisz,ze mozna jechac w ciemno, nocleg zalatwic na miejscu czy bezpieczniej cos na necie poszukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Lepiej w ciepłym pokoiku poszukać na necie, zadzwonić i zaklepać niż tracić czas szukania na miejscu. Bywało że nic się nie trafiło i trzeba było ratować się droższymi "rozwiązaniami" . ja bym się nie pchał na razie ( początek grudnia) do flachau czy schladming - tam nie ma wysokości a na chwilę obecną to ośrodki praktycznie zamknięte z trasami do policzenia na jednej ręce .... jedzcie wyżej 150 km dalej autostradą przy ponad 1000 km to żadna różnica dolina otztal jest 300-700 metrów wyżej warunki będą genialne ... jak nie solden bo drogo to np: OBERGURGL lub HOCHGURGL ( karnet upoważnia do jazdy również w Solden ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Czyli już nie trzeba namiaru na sprawdzone noclegi w Langenfeld :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 dzieki za info, poszukam w necie. myslałem moze,ze ktos podałby mi jakis namiar na niedrogi nocleg Z rodziną byliśmy w Wagrain i mieszkalismy tu http://www.schlosserhaus.com/last.html warunki bardzo dobre, ceny przed sezonem korzystne. Właścicielami jest bardzo miła rodzina. Do skibusa na szerokość chodnika. Patrząc na kamerki i warunki na stokach Flachau i Wagrain powinna być za tydzień otwarta większość tras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 W okolicach Zauchensee zima konkretna :happy: A tam w okolicy też jest trochę tras i ośrodków do zjechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecky Napisano 27 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2013 dzieki serdeczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecky Napisano 27 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2013 dzieki serdecznie za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecky Napisano 27 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2013 super, dzieki ,dzis posprawdzam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 27 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2013 Witaj ,moge Ci polecic Flachau od 5 .12 .13 jest rozpoczecie sezonu Zauchensee i Obertauern sa za rogiem prawie albo Söll,Scheffau ,Elmau Kupujesz jeden karnet i jezdzisz we wszystkich osrodkach :happy: too jest za Kufstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecky Napisano 28 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 dzieki za info, wlasnie szukam aby nie jechac za daleko bo to tylko 12 dni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mareko Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Jak ja jechałem na narty do Austrii, szukałem noclegów na interhome.pl oraz na austria.info, gdzie są fajne oferty - docelowo wylądowałem w Soelden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morena Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Ja byłam w tym roku w lutym w Vorarlbergu. Szcególnie świetne miejsce dla snowboardzistów. Tutaj można poczytać sobie więcej http://www.snowboard-urlop.pl/. Na pewno chce się tam jeszcze wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Hej Czy poczatek lutego to dobry czas aby jechac do Flachau? wtedy jakos wypadaja ferie w Austrii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
austria.info-pl Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Hej Czy poczatek lutego to dobry czas aby jechac do Flachau? wtedy jakos wypadaja ferie w Austrii Terminy ferii zimowych w Austrii: Wiedeń, Dolna Austria 2-7.02.2014 Burgenland, Karyntia, Salzburg, Tyrol, Vorarlberg 9-14.02.2014 Górna Austria, Styria 16-21.02.2014 Pozdrawiamy serdecznie, austria.info www.austria.info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 30 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2013 Hej Dzieki za info. W polowie lutego (okres ferii), ktora miejscowka jako baza wypadowa moze byc lepsza? Alpendorf - smiganie po tych stokach + Wagrain czy moze Flachau (zaczynamy dzien od SpaceJet i zwiedzamy stoki wraz z Wagrain, Flachauwinkl)? Dodam, ze planujemy jechac tez do Zauchensee. Pozdr Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi