Plywak Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 Dojazd do Buczynki będzie trochę słabo wyglądał bez tego wyciągu. Ew. Babą i trochę trzeba podejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 http://kurierpolski24.pl/artykuly/pazdziernik/finisz-na-pilsku Czyli nie ma sie czego obawiac;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 (edytowane) Może do Sylwestra się nie wyrobią z odbiorami. Ale w styczniu jest szansa. Najgorsze to są elementy betonowe. Potem to już składanie przywiezionych na miejsce elementów. Sprawna ekipa robi to dosyć szybko. Do grudnia spokojnie mogą pracować bez śniegu. Właśnie te sterczące druty zbrojeniowe mnie martwią. Gdyby były zalane już to pół biedy. Figo, czyżbyś był zły, że nie dadzą rady ? Jak najbardziej. Zły!!!: Edytowane 9 Październik 2013 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Właśnie te sterczące druty zbrojeniowe mnie martwią. Gdyby były zalane już to pół biedy. W dzisiejszych czasach można lać beton poniżej zera. Dużo poniżęj, acz nie jest to -26,5 jakie zanotowałem przy spotkaniu m.in. Johnnego w pewne mrozy Pytanie zawsze padnie o koszty. Większą akcją jest drukowanie 3d ścian betonowych w np domach jednorodzinnych. Przed nami piękna epoka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellodc Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Przeca napisali ze wyprzedzają harmonogram... Beton juz dojrzewa wiec po co poruszacie nieistotne... trwają prace "znikajace", a jak śmigłowiec skonczy w Szczyrku to przyleci do Korbielowa... Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalk now Free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbielow_NET Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 gadanie cały beton (fundamenty stacji, słupów) pod wyciąg jest już gotowy, nie dokończone i w trakcie prac są budynki sanitarno-gastronomiczne jak nie zostaną skończone na czas wyciąg sobie poradzi :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 Jak by ktoś nie wiedział jest nowa strona www.korbielow.pl 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 No no... ładna cena -80pln- za karnet całodzienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 czyli tak jak rok temu Maly update odnosnie Pilska - dwie informacje dobra to taka, ze praca wre. na dole betoniarki kursuja + ekipy pracuja przy budynku stacji dolnej? gastronomii? rozprowadzone sa prad, woda itp kursuja tez spychacze i koparki na parkingu, na ktory zrobiono nowy wjazd z dolu, nie tak jak bylo wczesniej, okrezna droga kolo kortu tenisowego. zrobiona jest takze przecinka z trasy, prosto na parking takze nie trzeba bedzie podchodzic. zla informacja jest taka ze spotkalem JC pod Jontkiem, takze po raz kolejny uprzedzil mnie z fotorelacja w zwiazku z tym poczulem sie zwolniony z obowiazu robienia zdjec - Jacek wroci to wrzuci pelna galerie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 spotkalem JC pod Jontkiem, takze po raz kolejny uprzedzil mnie z fotorelacją chyba dał się sklonować :tongue: mnie próbował dzisiaj oślepić ksenonami na drodze w kierunku Szczyrku :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 Pilsko, Korbielów - informacje A byłem w Korbielowie, robota aż się pali w rękach. Dużo jeszcze do zrobienia, ale jestem przekonany, że zdążą. Pozdrowienia dla Gregora, który mnie wypatrzył. Zresztą nic trudnego. Mało jest zakręconych inaczej fotografujących dziury w ziemi i błoto Mobilnie Jacek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 Gregor, JC - tośmy się minęli dzisiaj:wink: - ja niedawno zszedłem właśnie ze szlaku - też w tym błocku z aparatem jak po bagnie jakimś latałem:tongue:- jak wrócę to coś wrzucę:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 http://pracownia.org.pl/aktualnosci,990 Terroryści atakują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 http://pracownia.org.pl/aktualnosci,990 Terroryści atakują! przecież to są ludzie stąd? nie widzą potrzeby podziwiania piękna gór przez narciarzy? może nie chcą by robili konkurencję Szczyrkowi? a tak nawiasem mówiąc to nikt ich jeszcze ciupagą nie pogonił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 http://pracownia.org.pl/aktualnosci,990 Terroryści atakują! Zablokują rozwój Korbielowa,nie będzie narciarzy.Nie będzie narciarzy,nie będzie pracy,tym bardziej pieniędzy.Będzie bida,więc ludzie będą palić w piecach nawet nie węglem,ale mułem,śmieciami i innym dziadostwem,zamiast np. gazem.Żywiec już ma z tym poważny problem!O wodach termalnych nawet nie wspomnę... Ciekawe jak takie spaliny będą oddziaływać na obszar Natura 2000? : Będzie bida,nie będzie kanalizy,bo i za co ją budować?Wywóz szamba drogi,więc bardzo jestem ciekaw gdzie trafią fekalia?Na obszar Natury 2000? :tongue: Tylko bogate regiony stać na prawdziwą ekologię!Tak przynajmniej ja uważam.A dla Korbielowa narciarstwo może być szansą na prawdziwy rozwój. : Kompletnie nie rozumiem,jak krzesełko w tym miejscu miałoby mieć gorszy wpływ na środowisko,niż stary,głośny, kapiący smarem orczyk?Tak samo,jak wyrównanie łąk,bo lasu tam nie było! :stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 sadzac po tempie prowadzonych prac, wydaje sie ze na zime bedzie wszystko gotowe.rok temu z Jontkiem tez zdazyli, wiec i tu zdaza.zdjecia sa jakie sa, ale pogoda + ilosc blota nie zachecala do wysiadania z auta 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam86 Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Zablokują rozwój Korbielowa,nie będzie narciarzy.Nie będzie narciarzy,nie będzie pracy,tym bardziej pieniędzy.Będzie bida,więc ludzie będą palić w piecach nawet nie węglem,ale mułem,śmieciami i innym dziadostwem,zamiast np. gazem.Żywiec już ma z tym poważny problem!O wodach termalnych nawet nie wspomnę... Ciekawe jak takie spaliny będą oddziaływać na obszar Natura 2000? : Będzie bida,nie będzie kanalizy,bo i za co ją budować?Wywóz szamba drogi,więc bardzo jestem ciekaw gdzie trafią fekalia?Na obszar Natury 2000? :tongue:Tylko bogate regiony stać na prawdziwą ekologię!Tak przynajmniej ja uważam.A dla Korbielowa narciarstwo może być szansą na prawdziwy rozwój. :Kompletnie nie rozumiem,jak krzesełko w tym miejscu miałoby mieć gorszy wpływ na środowisko,niż stary,głośny, kapiący smarem orczyk?Tak samo,jak wyrównanie łąk,bo lasu tam nie było! :stupid:Jak słyszę o tym brodatym blokującym inwestycje w Korbielowie to aż się we mnie gotuje. Zauważcie, że on nie proponuje żadnych rozwiązań, nie wychodzi z propozycjami, ONI TYLKO BLOKUJĄ. Są upośledzeni, prawdziwi ekolodzy pracują nad tym jak życie ludzi pogodzić z życiem zwierząt. Z resztą ten obrazek doskonale obrazuje różnicę w podejsciu.Oni nie chcą pomagać naturze. Oni chcą blokować - bo z tego żyją. Pomaganie i łączenie życia ludzi z życiem zwierząt przekracza ich nawet nie umiejętności, ale chęci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 oficjalny profil Osrodka Pilsko-Jontek na FB informuje o podwojnym otwarciu w Korbielowie 14.12.2013 -4 osobowa kanapa Kamienna - Solisko -dwupoziomowa resteuracja przy dolnej stacji w/w kanapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 (edytowane) oficjalny profil Osrodka Pilsko-Jontek na FB informuje o podwojnym otwarciu w Korbielowie 14.12.2013 -4 osobowa kanapa Kamienna - Solisko -dwupoziomowa resteuracja przy dolnej stacji w/w kanapy trzeba im się z tą restauracją śpieszyć bo na razie są w lesie dopiero więźbę robią Edytowane 5 Listopad 2013 przez jata_70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2013 Są tacy, co zazdroszczą mi pracy. Korbielów Mobilnie Jacek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2013 Na Solisku pod Pilskiem w Korbielowie są już pierwsze elementy nowego krzesła! Mobilnie Jacek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2013 A teraz Hicior! To zdjęcie zrobiłem z dolnego parkingu. I co Wy na to? Mobilnie Jacek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 8 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2013 Karczma konkret. Bedzie tam cos W stylu tarasu na pietrze z widokiem na stok ? P.S. czemu nie dawales znac ze jedziesz do Korbielowa, podskoczyl bym tez poogladac i pogadac;) Wysłane przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2013 I jeszcze jedno zdjęcie, z góry, na nowy budynek , w którym znajdą się: restauracja, kasy, serwis i... (już mogę oficjalnie) centrum testowe i wypożyczalnia Fischera!!! Mobilnie Jacek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 8 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2013 Ale Hrubego przydusili!:sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi