tomi33 Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Decyzja zapadła.Wybieramy sie z początkiem grudnia i mam małe zapytanie czy dysponujecie sprawdzonymi namiarami na apartamenty w pobliżu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Samo Obergurgl-Hochgurgl jest oczywiście masakrycznie drogie pod względem noclegów-przeważają 4* hotele,trochę taniej jest w Soelden,a generalnie im bliżej wjazdu do doliny , tym taniej.Najlepszą opcją jest chyba Langenfeld-nie za daleko od stoków i termy na miejscu.My byliśmy w zeszłym roku w ładnych apartamentach z sauną - http://www.apart-relax.at/en/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 6 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Dzięki za fajne namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Potwierdzam opinię JurkaByd. Mnie też się ogromnie ten ośrodek spodobał i spędziłam ładnych kilka godzin w poszukiwaniu ekonomicznych kwater w terminie styczniowym i niestety nic takiego nie znalazłam. Znalazłam za to bardzo fajny apartament dla naszej 8-osobowej ekipy w Langenfeld. 4 osobne pokoje, każdy z łazienką, przyzwoite wyposażenie kuchni i dobre opinie od bywalców za jedyne 16 Euro od osoby/dzień, wliczając już opłatę klimatyczną i końcowe sprzątanie. Z tego co widziałam, w Langenfeld było jeszcze trochę dobrych ofert, nie wiem czy na grudzień. Sporo kwater można znaleźć korzystając z wyszukiwarki na www.soelden.com i na www.bergefex.at Ja naszą kwaterę wyszukałam na www.tirol-buchung.de Mamy zamiar kupić karnet w Solden z jednym dniem w Obergurgl-Hochgurgl. Jeden dzień to trochę mało, ale zawsze coś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Film o Obergurgl-Hochgurgl Na skionline.tv dodałem najnowszy filmik o ośrodku Obergurgl-Hochgurgl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Obergurgl - Hochgurgl - narciarstwo podprogowe Wcześniej niż gdzie indziej, bowiem już 17 października, Obergurgl - Hochgurgl będzie świętować rozpoczęcie sezonu. Z tej okazji ośrodek przygotował specjalną, 11-dniową ofertę, obejmującą kilka dni bezpłatnych atrakcji, tańszy skipass i obniżone ceny sprzętu w położonych na terenie kurortu wypożyczalniach. Więcej o ośrodku Obergurgl - Hochgurgl przeczytacie tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Wcześniej niż gdzie indziej, bowiem już 17 października, Obergurgl - Hochgurgl będzie świętować rozpoczęcie sezonu. A to dość dziwne pociągnięcie, że postanowili wystartować w poniedziałek, a nie piątek, sobotę, pewnie jakieś względy techniczne zdecydowały o tym, ale i tak to jest w ich historii jakiś precedens że otwierają się w połowie października. Pamiętam(nie umiem tego znaleźć na forum), było to już ładnych parę lat temu jeszcze byłem tu młody:p i w ogóle byłem młody:D, też był październik i ktoś napisał że w Alpach spadło metr śniegu i ten ktoś(tego nie pamiętam kto to był) zastanawiał się dlaczego nie pootwierają ośrodków skoro tyle śniegu spadło, na to JC odpisał że choćby spadło 2 metry to też nie pootwierają, bo to jeszcze nie czas.... Wiać wszystko ewoluuje, przy czym to jeden z niewielu aspektów który można zakwalifikować jako pozytywną ewolucję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 Wcześniej niż gdzie indziej, bowiem już 17 października, Obergurgl - Hochgurgl będzie świętować rozpoczęcie sezonu. Z tej okazji ośrodek przygotował specjalną, 11-dniową ofertę, obejmującą kilka dni bezpłatnych atrakcji, tańszy skipass i obniżone ceny sprzętu w położonych na terenie kurortu wypożyczalniach. Więcej o ośrodku Obergurgl - Hochgurgl przeczytacie tutaj Z tego,co wiem,to otwierają owszem 17,ale listopada,nie października,a szkoda,bo 28.10 będę musiał w Soelden jeździć,a wolałbym w Gurglach... http://www.obergurgl.com/ Na razie zielono tam jeszcze niestety..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 Z tego,co wiem,to otwierają owszem 17,ale listopada,nie października,a szkoda... Też właśnie się mi cosik tak miarkuje:rolleyes:, bo jak rano przeglądałem tam kamerki to stwierdziłem że tam po prostu śniegu nie ma, a jeśli jest to nie w ilościach "narciarskich":confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi