smiths23 Napisano 1 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2011 ktoś się wybiera na impreze w temacie? 56km po okolicach Zakopanego, 3 ostre podjazdy na Ząb, Sierockie i Gliczarów Górny na którym momentami jest podobno 23% nachylenia, ja sie wybieram na moim hardtail mtb bo szosy nie mam a nie inwestuje póki co w taki rower, myślę że dam rade.. jakby coś to do zobaczenia w piątek pod Termami. A na stronie organizatora info że zostało jeszcze ponad 300 miejsc, łącznie ma byćmax 1500 także spora grupa. Szczegóły: www.tourdepologneamatorow.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 4 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2011 Ja jadę Jeszcze nie jestem zapisany ale mam zamiar uczynić to jutro. Z tego co patrzyłem dojazd jest fatalny trzeba jechać od Długiej polany Do zobaczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 6 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2011 Ja jadę Jeszcze nie jestem zapisany ale mam zamiar uczynić to jutro. Z tego co patrzyłem dojazd jest fatalny trzeba jechać od Długiej polany Do zobaczenia! nie odczytałem już tego posta bo wieczorem nie byłem w domu:) jak poszło? ja startowałem z 2 sektora z tyłu, nr 724. Krótka relacja i podsumowanie Tour de Pologne Amatorów: Pogoda dopisała, start godz. 10:30, na starcie około 1000 zawodników od zawodowców po czystych amatorów, przed nami 56,6km walki ze słabościami i bólem nóg. Zaczęło się podjazdem z term do głównej drogi, i później start ostry - zjazd do Poronina, przejazd przez główna drogę i podjazd pod Ząb, 5km ostrego nachylnia bez płaskich odcinkó, pokonane, tworzą się pierwsze grupy, znów zjazd na Leszczyny i kolejny podjazd na górską pręmie, Bustryk, spokojniejszy ale wyczęrpujący, cały czas góra dół - pokonane:) i został nam tylko najcięższy podjazd w całym Tdp - Gliczarów, który wyglądał mnie więcej tak.. 200m nachylewnie 24%, 80m lekkie zmniaijszenie nachylenia o połowe i ponownie 500m 24%.. poszło! bez zejścia z roweru, przy wspaniałym dopingu kibiców:) teraz mieliśmy już tylko karkołomny zjazd z Rusińkiego Wierchu, wąskie drogi ponad 60km/h! podjazd do Bukowiny, 3km, i meta przy dopingu godnym etapu zawodowców:) czas 2:25, średnia 24km/h, miejsce 466 na 1000 open, 113 na 180 w kategorii M-2. Zadowolony, plan zrealizowany czyli połowa stawki i gliczarów bez prowadzenia roweru. Polecam za rok, atmosfera na trasie nie zapomniana:) . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 6 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2011 Troche poczytalem dzis o TdP amatorów i... zaluje ze nie zaintersowalem sie wzięciem udzialu w tym wyścigu. Ale juz w nastepnym roku (jak dożyję ) jadę na 100% . Red Bull Zjazd na Kreche zaliczony, teraz czas na TdP Amatorów! Moze ktoś wstawi jakies fotki z wyscigu...? Z góry dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 6 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2011 (edytowane) Widać z tego, że fajny wyścig, duża ilość chętnych, kibice, atmosfera. Myślę że w następnych latach bedzie podobnie i mam nadzieję że może i ja też wystartuję :)Byłem na IV etapie TdP na Kubalonce, ludzi w porównaniu z zeszłym rokiem mniej, ale pewnie dlatego, że tym razem tylko dwa podjazdy były od strony Zameczku. PozdrawiamWięcej zdjęć na:http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=259 Edytowane 6 Sierpień 2011 przez Mati1981 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 7 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2011 Impreza super świetnie zorganizowana, trasa idealnie zabezpieczona i ten niesamowity doping kibiców! Start pod termami jechałem z 3 grupy potem zjazd do Poronina z prędkością 50- 60 km/h tu troszkę ludzi mnie wyprzedziło ale odrobiłem z nawiązką na podjeździe pod Ząb na szczycie średnia prędkość 31 km/h potem fantastyczny zjazd z prędkością 70 km/h i znów podjazd dalej odrabiam przed podjazdem na Gliczarów średnia 27 km/h. Zaczyna się podjazd, a u mnie zaczyna się kryzys zjadłem na śniadanie 3 kanapki podczas jazdy samochodem i to mnie zgubiło pierwsze 24% na rowerze prawie wszyscy ludzie prowadzą drugie 24% próbuję podjeżdżać tętno 199 uderzeń w połowie nie daję rady. Podchodzę największe nachylenie i dalej jazda. Na szczycie czeka Czesław Lang z gratulacjami Potem dość niebezpieczny zjazd którego odpuściłem. I podjazd do mety jestem całkowicie wycięty ledwo kręcę tak słaby pod górkę to chyba nigdy nie byłem. W końcu meta czas 2:26:46 średnia 23,15 km/h, średnie tętno 179 uderzeń! Wspomnienia do końca życia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 8 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2011 W końcu meta czas 2:26:46 średnia 23,15 km/h, średnie tętno 179 uderzeń! Wspomnienia do końca życia a to gdzies zaraz za mna finiszowałeś ja miałem 2:25:05, z tymi wspomnieniami to potwierdzam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 9 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2011 No impreza zajebista(podobno). Chodziło mi po głowie czy czasem się nie wybrać,ale w sobotę miałem jechać do produkcji(ostatecznie poleciałem w niedzielę).Po pierwsze primo- nie mam roweru szosowego, jedynie cross country(był ktoś na takich?) Po drugie primo -szczerze mówiąc wątpię czy dałbym radę podjechać pod Gliczarów.I po trzecie primo trochę głupio dzień przed wyjazdem(ostatecznie dwa) było mi jechać samemu do Białki( nie było w domu innych chętnych). Macie rację,że na pewno warto,bo to co przeżyliście to Wasze. A TDP obejrzałem w telewizji.Jedyny akcent to taki,że w niedzielę leciałem z Krakowa do Wa-wy z Jarkiem Maryczem z Saxo Banku. Cóż może za rok spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2011 dobrze było dobrze:) co widać po opiniach tych co byli, hucu ja pojechałem na swoim MTB tylko zmieniłem oponki z 2.1 na 1.5, i Gliczarów podjechałem bez zejścia z roweru (choć miałem takie myśli gdy zobaczyłem podjazd a tam 90% osób prowadzących rower) na najlżejszym przełożeniu. w ostateczności byś kilka kroków podszedł ja tez byłem sam, za rok napewno się wybiorę jak tylko będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 12 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2011 Są może gdzieś zdjęcia z TDP amatorów? Nie mogę nic znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 13 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2011 Tu masz linka(a w nim link do zdjęć).Chociaż są tu tylko zdjęcia ze startu. http://www.tourdepologneamatorow.pl/index.php/pl/aktualnoci/183-blisko-1000-osob-w-tour-de-pologne-amatorow- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 15 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2011 Są może gdzieś zdjęcia z TDP amatorów? Tutaj też można coś pooglądać: http://www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=galeria&strona=1&kat=&id=963&str=6&str=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi