Wojciech Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Czesc wszystkim Sluchajcie taj jak w temacie, gdzie na narty mozna sie wybrac w Kwietniu. Piszcie jakie macie pomysly, doswiadczenie, w kwestii wiosennych wyjazdow, Dzieki za wszytstkie odpowiedzi. Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Pomysłów może być dużo, albo mało, na pewno nie zdarzy się tak że ich w ogóle nie będzie, ale to dopiero w kwietniu, a na razie to jak wróżenie z fusów:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Sławek, Kolega prosi o porady na podstawie naszych doświadczeń z wyjazdów. Pierwsza sprawa to jechać do ośrodka, który ma w zapasie trochę wysokości, czyli trochę wyższe górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Tyrol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Polecam Tignes (2100-3450), wysoko, dużo wyciągów i piękna pogoda www.tignes.net O tej porze roku również polecam Les 2 Alpes (1300-3600) tutaj o 20 % taniej: www.les2alpes.com oraz www.2alpes.com Będziesz nie tylko zadowolony, ale mega opalony. Jeśli chodzi o Austrie to najlepiej lodowce. Z tych większych Tux, Stubai, ale nie można porównywać ich do wyżej wymienionych kurortów. Włochy zapomnij - breja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Sławek, Kolega prosi o porady na podstawie naszych doświadczeń z wyjazdów. W zeszłym roku właśnie w kwietniu jechaliśmy z zamiarem zaczepienia się w Katschbergu i jak przybyliśmy na przełęcz to padał deszcz i było mleko, nawet się tam nie zatrzymałem, pada szybka decyzja że jedziemy na razie na Mölltaler.... Foto relacja z tego wyjazdu Właśnie to chciałem zasugerować że szkoda cokolwiek planować na ten okres, albo nie daj boże rezerwować coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Pytający powinien się wysilić i coś więcej napisać co go interesuje, czy jest mobilny, po jakich stokach chce jeździć i jak daleko może ewentualnie dojechać, kwestia kasy itd itd. Inaczej dostaje rady w rodzaju Tyrol, Alpy, lodowce i inne takie - i ja rozumiem odpowiadających. To tak jak pytać: rower chciałem kupić na lato - jaki? Składak proponuję Precyzyjne pytanie - szansa na satysfakcjonującą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Włochy zapomnij - breja. Chyba, ze Valle D'Aosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 19 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2010 Chyba, ze Valle D'Aosta Cervinia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 20 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Narty Ok wiec bardziej precyzyjnie mam na mysli Austrie, tak jestem mobilny, kasa nie jest wazna, (to do wypowiedzi P. mihumor), cel wyjezdzic sie, a wieczorem w hotelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Jak Austria i w kwietniu to: - zakotwiczyć się np gdzieś blisko Moltalera, np koło Flatach, jazda na lodowcu na pewno a przy dobrej pogodzie i warunkach do 40 km masz kilka niezłych ośrodków-Heiligenblut (też jazda bardzo wysoko i można liczyć na warunki), Lienz, Nasfeld ale tam to już nizej jest i cięzko prorokować - Zillertal - lepszy, większy lodowiec, dużo możlliwości jazdy w samej dolinie przy sprzyjających warunkach i śniegu - Stubaii - jw. tylko słabiej troche ale jak dla mnie też ok, w maju tu jeździłem i było ok Ja bym patrzył na coś w temacie lodowiec+coś w okolicy. Myśląc o kwietniu osobiście patrzę w stronę Moltka ale to kwestia karnetu i odległości w moim wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 20 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Alpy cd czesc Dzieki mihumor za odp. tak sie sklada ze 27/28.02 mam wyjazd do pracy i powrot okolo poczatka kwietnia, takze bede sie staral gdzies pojechac, koniecznie, Mam nadzieje ze moja ekipa sie nie wykruszy, w razie "W" dam info na skionline i moze jakies osoby bylyby chetne pozdrawiam. Wojciech dzieki za cierpliwosc w odpisywaniu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Michał /Mihumor/podał Ci miejsca godne uwagi na wiosenne narty,ale trzeba pamiętać,że duża wysokość nie wszystkim dobrze służy;)Można też rozpatrzeć swoją przygodę lodowcową-rozpoczynając od odwiedzenia mniejszych ośrodków lodowcowych,takich jak Kaunertal i Pitztal,w okolicy są inne ośrodki,które w pierwszej połowie kwietnia mogą być jeszcze czynne:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmfajntenks Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 No to ja zapytam precyzyjnie:) - w kwietniu ale juz po swietach - najlepiej Wlochy, ewentualnie Francja, - trasy dla srendiozaawansoanych, - ceonowo to lepiej taniej niz drozej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajmfajntenks Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 i zeby sie dalo jezdzic caly dzien a nie do poludnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbig12 Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 Na Tuxie sezon trwa 365 dni w roku Czesc wszystkim Sluchajcie taj jak w temacie, gdzie na narty mozna sie wybrac w Kwietniu. Piszcie jakie macie pomysly, doswiadczenie, w kwestii wiosennych wyjazdow, Dzieki za wszytstkie odpowiedzi. Pozdrawiam Wojciech Nie zwlekaj i już dziś pakuj walizki, na Tuxie zawsze znajdziesz rewelacyjne wrunki sniegowe i sztab najwytrwalszych narciarzy i snowboardowców! Lodowiec Tux, aktywność narciarzy 365 dni w roku. Jadę tam za 3 tygodnie. http://www.zillertalinfo.pl/zillertal_zima/regiony_narciarskie_lodowiedz_tux.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 20 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2010 ostatni tydzień kwietnia - Francja No to ja zapytam precyzyjnie:) - w kwietniu ale juz po swietach - najlepiej Wlochy, ewentualnie Francja, - trasy dla srendiozaawansoanych, - ceonowo to lepiej taniej niz drozej:) to w 3 Dolinach to Les Arcs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianek Napisano 26 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2010 Ja z kolei polecam Cervinie. Stacja początkowa 2050 m. To olbrzymi i przepiękny ośrodek narciarski, oczywiście skypas musi być też na Szwajcarię. Niezapomniane widoki, te surowe białe przestrzenie – szczególnie jazda pod Matterhornem i widok na niego od strony szwajcarskiej. Wyjazd na Klein Matterhorn, widok z platformy widokowej, grota lodowa i następnie zjazd po lodowcu Plateau Rosa z wysokości ponad 3800 m. na stronę włoską lub szwajcarską, wspaniałe trasy, tak po stronie włoskiej jak i szwajcarskiej, no i Zermatt, kolejka zębata, to musi zrobić wrażenie na każdym. Jest tylko jeden minus, jest tam drogo, no i trochę daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi