markoz59 Napisano 14 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2010 Witam Wszystkich Mam pytanie co sądzicie o nartach Atomic SL9m - 150cm z sezonu 2004/2005 dla osoby dorosłej o wadze 92 kg, o wzroście 172 cm, z umiejętnościami - średniozaawansowany. Mam okazję takie kupić po dość okazyjnej cenie, czy aby nie za krótkie i zbyt profesjonalne - bo różnie o nich piszą? Proszę o informację Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 14 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2010 ja bym nie kupił receowych nart. Po paru sezonach kolana do wymiany. Jeździłem na SL12 07/08 super narty (jak po szynach na palenicy) ale na przygotowane stoki. Na polskie warunki hmm... rano pojeździsz a potem nie wiem. Nie napisałes nic o technice jazdy. 150cm moga być troche za krotkie. Jezeli nie zależy ci na prędkościach, jazdach na tyczkach to kupiłbym coś innego. A takie narty to w ramach odskoczni można zawsze z wypożyczalni skołować na 1 raz:) pomyśl nad allmountain / allround jeżeli chcesz nartę wybaczającą błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2010 Nie wiem czy zbyt profesjonalne:D:D:D? Na pewno za krótkie. Jak dla ciebie to 165, no od bidy 160 ale nie mniej. Przy twoim poziomie (4), poszukał bym jednak coś łatwiejszego. Nartę bardziej uniwersalną, nie rzucaj się od razu na slalomkę. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2010 Bardzo fajne narty. Natomiast moim skromnym zdaniem za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 14 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2010 Wg. mnie za krótkie zwłaszcza do tej wagi, da sie jeździc ale bedą dosyc trudne i meczące, dla średniozaawansowanej osoby to nie jest łatwa narta zwłaszcza jak przykrótka będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markoz59 Napisano 14 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2010 Dzięki za tyle istotnych informacji. Może jakieś konkretne modele mi podrzucicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 14 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2010 bardzo fajne narty rosi Zenith 3 162cm Byłbyś zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 14 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2010 Narta dla ciebie http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2471&id_modelu=3420 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi