kinsky Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 Właśnie wróciłem z górki Szczęśliwickiej, na którą coś nakazało mi dziś pojechać po wczorajszym przeglądaniu filmików freeride'owych na youtube. Nie mówię, że to kompletna strata czasu, bo mina sąsiadki, która zobaczyła mnie w pełnym rynsztunku na klatce była bezcenna, ale... W porównaniu do tego przybytku osrodki GAT'u to nowoczesne, nie skażone komuną obiekty na poziomie niemal alpejskim. W ramach opłaty w wysokości 20 zł za 1150m, ktore przejechałem można by spodziewać się minimum jakości. Zaczęło się od Pani w kasie. Ja uważam, że praca w obsłudze klienta nie jest obowiązkiem i jeśli ktoś nie lubi to nie musi tego akurat robić. Awantura - z pełną bułki buzią - o to, ze nie powiedzialem, na ktorym wyciagu chce jeżdzić, o to ze mam zbyt gruby banknot, o to ze ogolnie zawracam glowe... Wyciąg krótki - rozumiem, ale wolniejszy od piechura! Pamiętałem od mojej ostatniej wizyty, ze jest wolny, ale nie aż tak!!! W Warszawie jest najwięcej śniegu od poczatku tysiąclecia. Jest go naprawdę sporo. Śnieg na górze wytarty kompletnie do żywego. Ratrak stoi... gdzieś... Armatka zepsuta i to podobno już od jakiegoś czasu (tak podsłuchałem w kolejce). Czy my jesteśmy na jakimś pustkowiu??? Nie da się tego naprawić? Czy nikt nie uznał za konieczne? Cały czas przypominam, że przejechanie 1 km stoku jest tu w moim przypadku TRZYKROTNIE droższe niż w alpach (przy założeniu, ze w ciągu całkiem rekreacyjnego tygodnia w alpach przejeżdzam bez napinki ok 180km). Ja rozumiem, ze w promieniu 150 km nie ma żadej konkurencji, ale ja świadcząc jakieś usługi lubię świadczyc je w sposób przyzwoity. Do tego 80% ludzi jezdzi bez kijów. Chyba narzekanie mi się włączyło... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 W tym okresie raczej nie powinno dziwić,że ktoś się wybiera na narty:p.Ale ja w okresie letnim pakując się na wyjazd na lodowiec:rolleyes: -gdzie inni sąsiedzi pakują leżaki,koce itp..i jadą na plaże-to dopiero wzbudzam sensację:cool:,kilkakrotnie byłem świadkiem cichych rozmów,że jestem "p.......";):pKażdy ma swoje pasje i pomysły spędzenia wakacji,czy zimowych ,czy letnich;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 na największym głodzie narciarskim nie przyszło by mi do głowy jechać na Szczęśliwice:D...zupełnie poważnie wielki szacun dla Ciebie:) P.S mimo że właśnie jest ok.150 km na Bełchatów to tam jest namiastka górki...chyba smigne tam w poniedziałek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 jak ja sie cieszę ,że mieszkam "trochę" bliżej gór . Co prawda nie są to Alpy ale za to są na wyciągnięcie ręki tzn. samochodu z garażu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 Musiałem... ;-) BTW, fajnie ze szkraby z WKN'u mają gdzie sie szlifować. Duzo ich było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 Pamiętam, że na starym forum carving.com.pl to było jakieś namawianie się na Szczęśliwice. Miały wtedy one więcej zwolenników. Ja (wstyd się przyznać) nigdy tam nie jeździłem. Raz zawiozłem Młodego który poszalał na słoniu i to wszystko. Narty dla mnie to nie tylko góra-dół, ale też przestrzeń, powietrze, górski klimat, smagnięcie wiatru. Taki romantyk ze mnie pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 . Narty dla mnie to nie tylko góra-dół, ale też przestrzeń, powietrze, górski klimat, smagnięcie wiatru. Taki romantyk ze mnie pzdr ] To się nazywa turystyka narciarska;):DMichał powiedz o tym z hali Dubaju i innych:p Dla mnie urlop narciarski się wiąże z tymi elementami ,co Michal wymienił,natomiast krótki wypad na narty-to tylko walory typowo narciarskie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 ... Narty dla mnie to nie tylko góra-dół, ale też przestrzeń, powietrze, górski klimat, smagnięcie wiatru. Taki romantyk ze mnie Mam dokładnie tak samo! Najlepiej z dala od cywilizacji ogólnie pojętej,tylko las,cisza,śnieg,może mały mrozik... Podobnie z innymi pasjami jak wędkarstwo,żeglarstwo i inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 Mam dokładnie tak samo! Najlepiej z dala od cywilizacji ogólnie pojętej,tylko las,cisza,śnieg,może mały mrozik... Podobnie z innymi pasjami jak wędkarstwo,żeglarstwo i inne. Teraz Warmia i Mazury spełnią Twoją zachciankę Zapraszam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 14 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2010 Teraz Warmia i Mazury spełnią Twoją zachciankę Zapraszam!! Pierwszy raz od 10 lat(10 lat temu też się im zachciało) tam nie będę ale rodzince zachciało się Grecji:mad: a przy kei w Krzyżach czeka jachcik:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 14 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2010 Pierwszy raz od 10 lat(10 lat temu też się im zachciało) tam nie będę ale rodzince zachciało się Grecji:mad: a przy kei w Krzyżach czeka jachcik:o Mam nadzieje że nie czeka w wodzie-lodzie , bo na wiosne możesz nie mieć na czym popływać...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi