Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Nowe inwestycje w Alpach

fanatyk

Rekomendowane odpowiedzi

W tym zestawieniu brakuje nowej gondoli na Katschbergu, o której rozpisywał się SB

...a to nie to:

Kabinenbahnen

• (1) 8-EUB Bad Gastein: Stubnerkogel 1+2 (Doppelmayr/CWA Omega IV)
  • (2) 8-EUB Ebensee/Feuerkogel: Gsoll (Leitner/Carvatech Ultra 8S)
  • (1) 8-EUB Flachauwinkl: Rosskopf 1 (Doppelmayr)
  • (1) 8-EUB Mellau: Gipfelbahn Wannenalpe (Doppelmayr)
  • (1) 8-EUB St. Anton/Arlberg: Rendlbahn (Leitner/Sigma Diamond)
  • (1) 8-EUB St. Margarethen/Aineck: Aineck Gipfelbahn (Doppelmayr)
  • (1) 8-EUB Wagrain: Grafenberg 2 (Doppelmayr)

...a to nie to:

Kabinenbahnen

• (1) 8-EUB Bad Gastein: Stubnerkogel 1+2 (Doppelmayr/CWA Omega IV)
  • (2) 8-EUB Ebensee/Feuerkogel: Gsoll (Leitner/Carvatech Ultra 8S)
  • (1) 8-EUB Flachauwinkl: Rosskopf 1 (Doppelmayr)
  • (1) 8-EUB Mellau: Gipfelbahn Wannenalpe (Doppelmayr)
  • (1) 8-EUB St. Anton/Arlberg: Rendlbahn (Leitner/Sigma Diamond)
  • (1) 8-EUB St. Margarethen/Aineck: Aineck Gipfelbahn (Doppelmayr)
  • (1) 8-EUB Wagrain: Grafenberg 2 (Doppelmayr)

Brawo! Ale ze mnie ...

• 1 month later...
  • 1 month later...

Livigno

Nowa gondola nr 25. Przedłużona do góry do Sky Jeta. Gondola działa. Na razie w trakcie prób - brak odbioru. Ale jak uruchomią dla narciarzy to będzie bajka po stronie carosello.

Rozmawiałem z zarządcą pensjonatu. Z tego co zrozumiałem to na razie nie za bardzo będzie z inwestycjami w tym ośrodku bo nie mogą się dogadać obie strony co do podziału zysków i udziału w inwestycjach. Skąd my to znamy...

Pozdrawiam.

• 4 weeks later...

Ogólnie widać wiele nowych zmian. Ja na pewno nie cierpliwie się by zobaczyć zmiany we Włoszech. Szkoda , że w tym tekście "

Spektakularne budowy aż dwóch gondolek miały miejsce w malowniczym Kronplatz, które leży w granicach Południowego Tyrolu. Otoczona Dolomitami góra była świadkiem powstania 10-osobowej gondolki Marchner, która zastąpiła 4-osobowe krzesło. 8-osobowa gondolka Cianross zastąpiła także 8-osobową gondolkę, ale już bardzo wysłużoną.

" , brakło kilku informacji :) Marchner ma być gondolą przystosowaną do niepełnosprawnych ( cokolwiek to oznacza) , ma być podgrzewany :). I dziwi mnie troche informacja dot. Cinaross przecież ten wyciąg był wymieniany z orczyka na nową gondolę 2 lata temu więc nie wiem jak może wysłużony :P. ( swoje informacje opieram na danych z oficjalnych stron ośródków) .

I widać , że w Alpach wszystko się rozwija nie tak jak w polsce. Gdy sprowadzą stare krzesełka i narobią szumu :).