fanatyk Napisano 1 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2009 http://www.alpinwiki.alpinforum.com/index.php/Neue_Lifte_Saison_09/10 A może ktoś ma podobne zestawienie z inwestycjami w Polsce, Słowacji i Czechach?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 1 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2009 No ! Za takie wieści to należy się podziękowanie. Aż się serce raduje. Tylko kiedy to wszystko posprawdzać czy aby dobrze postawione :confused:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2009 W tym zestawieniu brakuje nowej gondoli na Katschbergu, o której rozpisywał się SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 1 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2009 W tym zestawieniu brakuje nowej gondoli na Katschbergu, o której rozpisywał się SB ...a to nie to: Kabinenbahnen (1) 8-EUB Bad Gastein: Stubnerkogel 1+2 (Doppelmayr/CWA Omega IV) (2) 8-EUB Ebensee/Feuerkogel: Gsoll (Leitner/Carvatech Ultra 8S) (1) 8-EUB Flachauwinkl: Rosskopf 1 (Doppelmayr) (1) 8-EUB Mellau: Gipfelbahn Wannenalpe (Doppelmayr) (1) 8-EUB St. Anton/Arlberg: Rendlbahn (Leitner/Sigma Diamond) (1) 8-EUB St. Margarethen/Aineck: Aineck Gipfelbahn (Doppelmayr) (1) 8-EUB Wagrain: Grafenberg 2 (Doppelmayr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2009 ...a to nie to: Kabinenbahnen (1) 8-EUB Bad Gastein: Stubnerkogel 1+2 (Doppelmayr/CWA Omega IV) (2) 8-EUB Ebensee/Feuerkogel: Gsoll (Leitner/Carvatech Ultra 8S) (1) 8-EUB Flachauwinkl: Rosskopf 1 (Doppelmayr) (1) 8-EUB Mellau: Gipfelbahn Wannenalpe (Doppelmayr) (1) 8-EUB St. Anton/Arlberg: Rendlbahn (Leitner/Sigma Diamond) (1) 8-EUB St. Margarethen/Aineck: Aineck Gipfelbahn (Doppelmayr) (1) 8-EUB Wagrain: Grafenberg 2 (Doppelmayr) Brawo! Ale ze mnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 1 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2009 ....a Francji nie ma. Może ktoś coś wie i mógłby się podzielić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 1 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2009 ....a Francji nie ma. Może ktoś coś wie i mógłby się podzielić?? tu jest wszystko zaktualizowane http://www.skiresort.de/lifte/lifte0.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 2 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2009 U Nas też takie zestawienia byłoby na miejscu,chociaż co chcą zrobić/plany/do któregoś roku;)-podpisują umowy,ale nic z tego nie wynika:confused:Ale ostatnio czytałem,że ekolodzy w Alpach też zaczynają ostatnio aktywnie się odzywać i protestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano 18 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2009 http://www.alpinwiki.alpinforum.com/index.php/Neue_Lifte_Saison_09/10 Ja z innej strony na to zestawienie popatrzyłem. Zwróćcie uwagę, jakie firmy budują wyciagi: Dopelmeyer i Leitner. DO tego drugiego mi mentalnie bliżej, szczególnie zawodowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Livigno Nowa gondola nr 25. Przedłużona do góry do Sky Jeta. Gondola działa. Na razie w trakcie prób - brak odbioru. Ale jak uruchomią dla narciarzy to będzie bajka po stronie carosello. Rozmawiałem z zarządcą pensjonatu. Z tego co zrozumiałem to na razie nie za bardzo będzie z inwestycjami w tym ośrodku bo nie mogą się dogadać obie strony co do podziału zysków i udziału w inwestycjach. Skąd my to znamy... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 9 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2010 Nowe inwestycje w Alpach Ciekawy artykuł się pojawił http://narty.onet.pl/5956,1592982,artykuly.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 10 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2010 Ogólnie widać wiele nowych zmian. Ja na pewno nie cierpliwie się by zobaczyć zmiany we Włoszech. Szkoda , że w tym tekście " Spektakularne budowy aż dwóch gondolek miały miejsce w malowniczym Kronplatz, które leży w granicach Południowego Tyrolu. Otoczona Dolomitami góra była świadkiem powstania 10-osobowej gondolki Marchner, która zastąpiła 4-osobowe krzesło. 8-osobowa gondolka Cianross zastąpiła także 8-osobową gondolkę, ale już bardzo wysłużoną. " , brakło kilku informacji Marchner ma być gondolą przystosowaną do niepełnosprawnych ( cokolwiek to oznacza) , ma być podgrzewany . I dziwi mnie troche informacja dot. Cinaross przecież ten wyciąg był wymieniany z orczyka na nową gondolę 2 lata temu więc nie wiem jak może wysłużony . ( swoje informacje opieram na danych z oficjalnych stron ośródków) . I widać , że w Alpach wszystko się rozwija nie tak jak w polsce. Gdy sprowadzą stare krzesełka i narobią szumu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi