zbyszek42 Napisano 26 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Droga do Wiednia Witam, chciałbym zapytać czy ktoś może jechał ostatnio do Wiednia przez Mikulov. Jak wygląda droga? Czy warto jeszcze jechać jeszcze przez Znojmo jak? Dziękuję z góry za wszystkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 26 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Ja jechałem w czerwcu oraz w lipcu i jazda przez Mikulov jest "miodzio", przez Znojmo nie ma sensu jechać. Nie ma już żadnych objazdów, ok. 30 km za Mikulovem zaczyna się nowa autostrada i jedziesz nią już do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 5 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2010 Miła wiadomość W niedzielę, 31 Października 2010 r.most łączący S5 z S33 zostanie włączony do ruchu. http://www.asfinag.at/unternehmen/s-33 http://www.asfinag.at/c/document_library/get_file?uuid=b7fbe2ff-c9c0-436d-be75-63bf32790e2f&groupId=10136 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2010 Miła wiadomość W niedzielę, 31 Października 2010 r.most łączący S5 z S33 zostanie włączony do ruchu. http://www.asfinag.at/unternehmen/s-33 http://www.asfinag.at/c/document_library/get_file?uuid=b7fbe2ff-c9c0-436d-be75-63bf32790e2f&groupId=10136 Właśnie o tym pisałem: http://www.skionline.pl/forum/showpost.php?p=107716&postcount=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 (edytowane) Miła wiadomość W niedzielę, 31 Października 2010 r.most łączący S5 z S33 zostanie włączony do ruchu. Kilka zdjęć dla tych, którzy jeszcze nie jechali nową obwodnicą Wiednia i nowym mostem przez Dunaj. Myślę, za na minięciu Krems zyskaliśmy ok. 15 min jazdy na nartach. Dojazd do rozjazdu na Graz, Wiedeń i St. Polten - trzymamy się prawego pasa Wjazd na rozjazd Graz, Wiedeń i St. Polten - trzymamy się prawego pasa mocniej Po drodze mijamy kilka tuneli Tutaj jedziemy i jedziemy i jedziemy przez tunel - Uwaga 100 km/h Za tunelami skręcamy w prawo na Pragę!!! Po ok. 10 km skręcamy w prawo w okolicach Stockerau na Krems - St. Polten - nie przegapcie, bo zawrócic można za ok. 10 km Tu trzymamy się lewych pasów i dojeżdżamy do nowego mostu na Dunaju. Miodzio! Chwila i jesteśmy daaaleko za Krems Edytowane 15 Listopad 2010 przez JC 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 1 klasa ! I teraz jakby co już wiem jak jechać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 (edytowane) 1 klasa ! I teraz jakby co już wiem jak jechać ! No proszę bardzo. Taka praca i jeszcze coś Edytowane 15 Listopad 2010 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Ciekawe czy moja nawigacja już to widzi ??? Jak to wydrukować dla osobistej ręcznej nawigacji ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Ciekawe czy moja nawigacja już to widzi ??? Jak to wydrukować dla osobistej ręcznej nawigacji ??? Już masz gotowe. Trzeba przyznać, że Google szybko działa, bo jest już nowy most na Dunaju. http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Mikulov,+Czechy&daddr=st.polten&hl=pl&geocode=FV676AIdoOH9ACkllhywN80SRzHAchVmD68ABA%3BFQqH3wIdmp7uACmJOHGEQYdtRzHgHuYtV5cABA&mra=ls&sll=37.0625,-95.677068&sspn=32.38984,86.572266&ie=UTF8&ll=48.451066,16.067505&spn=0.847076,3.751831&z=9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Już masz gotowe. Trzeba przyznać, że Google szybko działa, bo jest już nowy most na Dunaju.http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Mikulov,+Czechy&daddr=st.polten&hl=pl&geocode=FV676AIdoOH9ACkllhywN80SRzHAchVmD68ABA%3BFQqH3wIdmp7uACmJOHGEQYdtRzHgHuYtV5cABA&mra=ls&sll=37.0625,-95.677068&sspn=32.38984,86.572266&ie=UTF8&ll=48.451066,16.067505&spn=0.847076,3.751831&z=9 Niby jest a jakby go nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2010 1 klasa ! I teraz jakby co już wiem jak jechać ! Wiem,wiem................... wszystkie drogi prowadzą do Rzymu Mysiek ale tamtędy na Tegel?:eek: To trochę dookoła by było. :p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2010 Wiem,wiem................... wszystkie drogi prowadzą do Rzymu Mysiek ale tamtędy na Tegel?:eek: To trochę dookoła by było. :p:p No zdarzyło się do Frankfurtu przez Kaprun to i na Tegel mozna przez Krems 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 Jak jechałem w ubiegłym tygodniu do Kaprun zauważyłem, że Austriacy zaczęli przygotowania do budowy drugiego odcinka autostrady Wiedeń - Mikulov! I jeszcze jedno przy okazji. Czesi ostro się zabrali za budowę odcinka drogi od Frydka Mistka do miejsca gdzie zaczynają się dwa pasy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Figo, a jak droga w kierunku landu salzburskiego przez Mikulov? bo wim że miałeś po praz pierwszy testować tą trasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Pewnie nawet nie zauważył ...tak przemknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Pewnie nawet nie zauważył ...tak przemknął Wiesz... ja pytam tak z przekory, choć znam jego zdanie bo po południu rozmawialiśmy na skaypie i mówiąc delikatnie był mocno niezadowolony, stwierdzał fakt że w kierunku Karyntii, Graz to ok, ale w kierunku Tyrolu to w dalszym ciągu pozostaje najszybsza droga na Znojmo i ja zresztą jestem tego samego zdania:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 To poleci sie przez Znojmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2011 Figo, a jak droga w kierunku landu salzburskiego przez Mikulov? bo wim że miałeś po praz pierwszy testować tą trasę S1 jest pięknie zrobiona,ale.....to wracanie się spod Wiednia do Stockerau w stronę Znojmo jest "męczące".(jak se pomyśle gdzie już bym był )gdybym jechał od razu przez Znojmo. Dodam,że navi do Flachau nakazuje jechać Mikulov,S1,A22,A2,S6,A9 i na Schladming,Radstad,Flachau Ja pojechałem "dobrowolnie" S1,S5,A1,A10 bo chciałem zaliczyć ten nowy odcinek. Z pewnością jeśli będę się musiał kierować na A1 to za Brnem "po staremu',wytnę na Znojmo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maximus_89 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Pomóżcie mi prosze rozwiać i moją wątpliwość. Jadę po raz pierwszy do Austrii samochodem jako kierowca. Konkretnie z Zabrza do Saalbach. Czy droga którą wybrałem jest najodpowiedniejsza? http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s_d&saddr=Zabrze&daddr=49.86324,18.75119+to:48.522149,16.084443+to:Saalbach&hl=pl&geocode=FcDl_wIdt6UeASm5PHeHdjIRRzHz8KYR1itRyQ%3BFUja-AId1h4eASmrJE8MBakWRzHbkRJhOGkKKQ%3BFaVj5AId2231ACnzoC6zRGhtRzG46pOnmGqWbg%3BFSwc0wId2tzAACnPAaOx0P92RzHXHIz5_S3BlQ&mra=dpe&mrcr=0&mrsp=1&sz=9&via=1,2&sll=49.839754,18.555908&sspn=1.351525,3.56781&ie=UTF8&z=9 Konkretnie mówiąc mam trzy wątpliwości: 1. Czy jechać przez Cieszyn, czy na Wodzisław Śląski i Chałupki a później na Ostrave? 2. Znojmo czy Mikulov 3. Czy za Saalzburgiem na A10 przez Bischofshofen czy przez Niemcy i na Lofer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 1. ja zawszę jadę przez Cieszyn. 2. Mikulov jest mi bliższy 3.tutaj niestety Ci nie pomogę . Sam mam też jedno pytanie, każdy kto jechał już drogę od Mikulova do Wiednia zauważył nowy McDonald jeśli jedziemy w kierunku Wiednia jest on po lewej stronie i mam takie pytanie. W styczniu gdy pożywiałem się w nim nie działało mi wifi w telefonie niby darmowe , w telefonie otwarł mi się tylko regulamin - nic do klikania . Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 (edytowane) Trasa jest w miarę prawidłowa,tzn.w ogromnej większości. Wybrałbym jednak z Zabrza do Gliwic i na Ostravę. Zaraz za granicą wskakujesz na D1 -dalej tak jak sobie to wybrałeś. I ja jestem za jazdą przez Znojmo. Dalej w Austrii A10 itd. Edytowane 8 Luty 2011 przez MB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kettenhund Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Moze zauwazyc w spozywczaku:).Widzę ze od co najmniej roku w Niemczech spozywka zauwazalnie tansza niz a Austrii(i oczywiscie Italii). Jezeli zaopatrujecie się po drodze w cokolwiek do jedzenia, a co wazniejsze picia:D, warto zjechac za Rosenheimem na zjazd Branneburg /Degendorf. W odleglosci 1,5km fajny duzyyyy spozywczak(nazwy nie pomnę) a obok Getrankemarkt:cool: Aha Wazne: Po zjezdzie z autostrady na krzyżówce w lewo:). Jezeli chcecie to podpowiem tez gdzie tankowac:D:D:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kettenhund Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 O!Przeedytowal...:)Bylo cos o braku róznic miedzy A a DE:). No i du.a.... Umknęło ze chodzi o Saalbach. Czyli A10 .To moja porada się nie przyda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 "Ja" osobiście wybieram przejazd przez Znojmo - tak jak na twojej mapce - to "Ja" jest celowo - bo tam są sklepy i żona lubi chwilę w nich pobuszować i jest czas na zakup jakiegoś fajnego szkła .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maximus_89 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Trasa jest w miarę prawidłowa,tzn.w ogromnej większości. Wybrałbym jednak z Zabrza do Gliwic i na Ostravę. Zaraz za granicą wskakujesz na D1 -dalej tak jak sobie to wybrałeś. I ja jestem za jazdą przez Znojmo. Dalej w Austrii A10 itd. Czy Zanim wjadę za granicą na autostrade w Ostravie kupię gdzieś winietę po stronie czeskiej? i tak samo za Znojmem? Bo w Cieszynie i za Mikulovem to nawet zdjecia na forum są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi