mareknot Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Ja przez Mikulov jeżdżę wyłącznie do Włoch i podzielam zdanie, że w kierunku Tyrolu lepiej jechać przez Znojmo i dalej już wcześniej to opisywano mi.n. przez Tuln. Wjazd na autostradę w St. Christoph. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Przejechałem dwa razy inaczej drogę Brno - St.Polten I ja też tak zrobiłem jadąc do Ski Amade. Z tym, że w tamtą przez Mikulow, A1 Salzburg i A10 a powrót przez A9, A1 i Znojmo. Wyszło 35 km bliżej tym wariantem i czasowo też lepiej. Czyli raz bliżej przez Znojmo dwa przez płatny tunel na A9 mimo ze ograniczenia prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 witam, ostatnio jechalem trase Krakow->Chyzne->Dolny Kubin->Zylina->Bratyslawa->Graz->Villach->Silian->St.Lorenzen->Arraba->Campitello. Dojazd do chyznego fajny. W Slowacji juz znacznie gorzej az do Zyliny. Od Zyliny do Villach super droga. Ciagle autostrada. Polecam droge od St.Lorenzen do campitello w sloneczna pogode:) Prawie same serpentyny ale widoczki extra:) pozdr Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 (edytowane) W Slowacji juz znacznie gorzej az do Zyliny. Od Zyliny do Villach super droga. Ciagle autostrada. Polecam droge od St.Lorenzen do campitello w sloneczna pogode:) Prawie same serpentyny ale widoczki extra:) pozdr Pawel Jakoś nie lubię przez Słowacje...ale już były na ten temat dyskusje, każda trasa ma swoich za i przeciw. No i jak w tej Fassie było? OK już widze relacje:)) Edytowane 7 Marzec 2011 przez lukee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2011 No to się trochę wysiliłem i zebrałem wszystko do... w całość. Jak teraz ktoś nie trafi z Cieszyna na A1 w Austrii to... :eek: Zapraszam do lektury: Jak dojechac w Alpy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2011 (edytowane) Świetna robota! Dodam tylko, że jeśli ktoś chciałby mimo wszystko polecieć przez Breclav to google pokazuje tą drogę o minutę dłużej i 8km więcej. Kwestia wyboru: JAK KTO SOBIE ŻYCZY http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Trasa+48%2FE-75%2FE462&daddr=48.7918316,16.9150127+to:48.36106,16.30918+to:A1&hl=pl&geocode=FZhK9wIdUuEbAQ%3BFReB6AIdRBoCASmrRJGonSoTRzGxz8VmD68AEw%3BFWTu4QIdvNv4ACmbFG-m4hFtRzFdNDMoiZpaHg%3BFcEf3wIdgtbuAA&mra=dvme&mrsp=1&sz=8&via=1,2&sll=49.016257,17.160645&sspn=1.617555,4.927368&ie=UTF8&z=8 Edytowane 25 Marzec 2011 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 25 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2011 Jakbyś jeszcze JC zrobił wersję nocną, bo wiesz po ciemku to inaczej wszystko wygląda i można się pogubić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2011 Jakbyś jeszcze JC zrobił wersję nocną, bo wiesz po ciemku to inaczej wszystko wygląda i można się pogubić . OK dam radę. Jeszcze przygotuję wersję ze śniegiem i w deszczu, o drodze powrotnej nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Droga pomiędzy Mikulovem a Wiedniem Austriacy ruszyli z przygotowaniami do budowy kolejnego odcinka autostrady A5 z Wiednia do Brna. Zdjęcia z odcinka tuż za końcem autostrady. Trwa wycinka drzew i krzaków. Wzdłuż drogi widać dziesiątki kolorowych palików wytyczajacych ślad nowej drogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Oby jak najszybciej.... Jak wracaliśmy w grudniu ze Ski Amade, moją uwagę przykuły porozwieszane na drzewach w Poysdorfie plakaty/rysunki z "A5". Nie dziwię się, ludzie pewnie mają serdecznie dość takiego natężenia ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jank Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Korzystając z nowego wątku : Czy korzystał Ktoś z forumowiczów ostatnimi czasy w sobotnoie przedpołudnie z drogi Brno Breclav Wilfersdorf .Jeśli tak to czy jest to alternatywa dla korków w Poysdorfie.Za 11 dni będę tam jechać I stąd ciekawość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 (edytowane) Czy korzystał Ktoś z forumowiczów ostatnimi czasy w sobotnoie przedpołudnie z drogi Brno Breclav Wilfersdorf .Jeśli tak to czy jest to alternatywa dla korków w Poysdorfie. 21 lutego w Alpy jechałem przez Poysdorf i w korku straciłem ok. 20 minut. Ponieważ z doświadczenia wiem, że korki w Poysdorfie są bez porównania większe w drodze powrotnej, więc wracając już pojechałem przez Breclav i żadnych korków nie było. Minusem jest konieczność przejechania przez centrum kilku miejscowości. Poza obszarem zabudowanym droga jest równa i prosta, aż prosi się żeby przydeptać, ale gdy tak ciąłem za dwoma terenowcami na czeskich numerach, to nadzialiśmy się na policjantów z radarem. Na szczęście zatrzymali tylko pierwszy samochód. Edytowane 3 Marzec 2015 przez Chris_M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Jechałem przez Poysdorf również 21.02 i było płynnie, bez korków, w okolicach 13-14 godziny. Wracałem wieczorem 28-go i tez nie było korków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Jaki jest planowany termin dociągnięcia autostrady to czeskiej granicy ? Skróciłoby to pewnie podróż do Tyrolu o jakieś 30 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Jaki jest planowany termin dociągnięcia autostrady to czeskiej granicy ? Skróciłoby to pewnie podróż do Tyrolu o jakieś 30 minut http://www.asfinag.at/suche?p_p_id=3&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_3_struts_action=%2Fsearch%2Fsearch&_3_groupId=10180&_3_keywords=A5&_3_format=&_3_cur=1&_3_delta=20&_3_advancedSearch=false&_3_andOperator=true&_3_resetCur=false&_3_assetTagNames=autobahn Zerknij. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Jaki jest planowany termin dociągnięcia autostrady to czeskiej granicy ? Skróciłoby to pewnie podróż do Tyrolu o jakieś 30 minut http://www.asfinag.at/suche?p_p_id=3&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_3_struts_action=%2Fsearch%2Fsearch&_3_groupId=10180&_3_keywords=A5&_3_format=&_3_cur=1&_3_delta=20&_3_advancedSearch=false&_3_andOperator=true&_3_resetCur=false&_3_assetTagNames=autobahn Zerknij. :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 (edytowane) Jechałem przez Breclav droga dobra minimalny ruch, tylko trzeba uważać na zjazd z autostrady na Breclav- jest tam remont i trzeba trzymać się prawego pasa, jak ktoś minie to na granicy z Słowacją jest parking z nawrotką Za Breclav stacja benzynowa z dobrą ceną paliwa i darmową toaletą. Winietę Austriacką kupimy na stacji benzynowej w Hobersdorf Edytowane 3 Marzec 2015 przez magelan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Autostrada A5 w Austrii Austriacy ostro zabrali się do pracy. Kto ostatnio jechał przez Wiedeń, pewnie widział, że prace przy budowie kolejnego odcinka autostrady A5 z Wiednia do granicy z CZ nabrały tempa. Na stronie ASFINAGu jest świetna wizualizacja budowanego odcinka, który ma być gotowy do końca 2017 roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Tam chyba mieszkańcy okolicznych wiosek coś protestowali przeciwko budowie tejże autostrady. : Pewnie coś euro podróżujący zostawiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Tam chyba mieszkańcy okolicznych wiosek coś protestowali przeciwko budowie tejże autostrady. : Pewnie coś euro podróżujący zostawiali. Ta... w Poysdorfie, który jest rozjeżdżany przez TIRy - protestowi, że jeszcze nie jest budowana! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Niestety wg. projektów jakie znalazłem w sieci, Czesi nie będą się śpieszyć z budową swojego odcinka z Brna do Mikulova, a jak już ruszą, to będą budować ostatni odcinek omijający miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Brawo oni:applause: Jeszcze tylko żeby Czesi dojechali do tej autostrady... Mimo wszystko kolejne kilkanaście minut szybciej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Ta... w Poysdorfie, który jest rozjeżdżany przez TIRy - protestowi, że jeszcze nie jest budowana! Jakoś im się nie dziwie. Mają korek pod oknami nawet w środku nocy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Ta... w Poysdorfie, który jest rozjeżdżany przez TIRy - protestowi, że jeszcze nie jest budowana! Przyznam,że sam nie zwróciłem uwagi. Coś tam Marboru dostrzegł i najwidoczniej źle to zinterpretowałem. Też mi się wydawało niemożliwe,żeby Ci ludzie kochali te TIR-y w centrum... :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 jeszcze zatesknia jak nie bedzie mial kto lokalnych win kupowac, notabene bardzo dobrych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi