Aldok63 Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 http://turystyka.interia.pl/swiat/news/najgorsze-osrodki-narciarskie-w-europie,1417788,3151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 E tam to oni w sCyrku nie byli:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amarcin4 Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 Szukają dziury w całym:-))) Złóżmy się na skipass dla autora tego artykułu żeby sprawdził nasze kochane polskie warunki:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 Witam Moim zdaniem, jeżeli w ogóle pojawiłyby się polskie ośrodki to byłby to i tak wielki sukces. To, że ich nie ma, daje jeszcze gorsze notowania niż sama krytyka tych wymienionych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 Takie artykuły to zwykłe bicie piany i zarabianie na tzw wierszówce. Nic tam nie ma ciekawego, nic poza ogólnikami i informacjami, które w necie można znaleść. No i te kategorie najgorszości, brak mi tylko kategorii: najgorsze piwo w schroniskach, najbardziej chamska obsługa, najdłuższe dojście z nartami do wyciągu od przystanka skibusa i inne równie przydatne, które autor sam sobie wymyśli lub wyszpera. A nasze ośrodki po prostu nie są najgorsze bo w tych kategoriach wypadają dużo lepiej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 Brakuje opisu krzesła na Skrzyczne.. A kolejki 300m n.p.m. to raczej atrakcja Autor tekstu chyba zazdrości tego co tam jest, a czego u nas nie będzie przez lata :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 Ciekawe co by powiedzieli,gdyby zobaczyli kolejki w naszych "kurortach"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 Ciekawe co by powiedzieli,gdyby zobaczyli kolejki w naszych "kurortach"... nasze ośrodki wygrają w kategorii -ekstrema:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dkaczmar Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 Ale mowiac poważnie, to mamy najwiecej tras w kategorii 'Moguls'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 nasze ośrodki wygrają w kategorii -ekstrema:p Moje typy: Skrzyczne,szczególnie Ondraszek - za "szerokość" Czyrna-Solisko - za ilość minerałów Szyndzielnia - za bogactwo tras,ich przygotowanie i zabezpieczenie Stożek - za rekordową pokrywę śnieżną Kasprowy - za ceny parkingów Klimczok - za "dogodne" dojście Żar - za wyjątkową możliwość rozmaślenia się dom na środku trasy lub jego wnętrzu... :eek: To tak na początek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 Moje typy: Skrzyczne,szczególnie Ondraszek - za "szerokość" Czyrna-Solisko - za ilość minerałów Szyndzielnia - za bogactwo tras,ich przygotowanie i zabezpieczenie Stożek - za rekordową pokrywę śnieżną Kasprowy - za ceny parkingów Klimczok - za "dogodne" dojście Żar - za wyjątkową możliwość rozmaślenia się dom na środku trasy lub jego wnętrzu... :eek: To tak na początek... Co do domu na środku stoku na Żarze to nie jest złe zawsze można z noclegu za darmo skorzystać heheheheh:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 sCyrk za całokształt Pilsko za najwolniejsze krzesło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amarcin4 Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 Polskie ośrodki nie były brane pod uwagę bo autor nie miał tyle pieniędzy żeby zapłacić ... parking:eek::D a jak już miał to mu życzliwi buchnęli narty:eek::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 Najwolniejsze krzesło to jest na Goryczkowej zwłaszcza jak wieje - czas wtedy ma konsystencje gumy a odległość rośnie z kwadratem ujemnej temperatury:D To na Goryczkowej jest najwolniejsze na świecie a to na Pilsku najwolniejsze z tych nowoczesnych:D Za to to na Nosalu ma najmniejszą przepustowość na świecie nie licząc tego w Koninkach (to jest poza wszelką konkurencją) No i to na Praciakach - najkrotsze na świecie bo maq jedynie 3 metry - za to sześcioosobowe:D rekord absolutny nie do pobicia, na razie najkrótsze z nieczynnych:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 Najwolniejsze krzesło to jest na Goryczkowej zwłaszcza jak wieje - czas wtedy ma konsystencje gumy a odległość rośnie z kwadratem ujemnej temperatury:D To na Goryczkowej jest najwolniejsze na świecie a to na Pilsku najwolniejsze z tych nowoczesnych:D Za to to na Nosalu ma najmniejszą przepustowość na świecie nie licząc tego w Koninkach (to jest poza wszelką konkurencją) No i to na Praciakach - najkrotsze na świecie bo maq jedynie 3 metry - za to sześcioosobowe:D rekord absolutny nie do pobicia, na razie najkrótsze z nieczynnych:D tak pilsko nówka sztuka.........świeżo z demobilu:D:D a tak serio to ja bym 99% polskich wyciagów w to zaliczył bo to europejski skansen:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 5 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2010 Najwolniejsze krzesło to jest na Goryczkowej zwłaszcza jak wieje - czas wtedy ma konsystencje gumy a odległość rośnie z kwadratem ujemnej temperatury:D Ostatnio siostra mnie namówiła w Livigno na jazdę takim dwuosobowym krzesłem na Motolino. (Zawsze do tej pory omijałem je szerokim łukiem) Krzesło przebiega wzdłuż grani. Jest jedwabiście wolne i do tego co chwilę stoi. Wycieczka trwa około 0,5 h. A ja głupek jeszcze dzieciaka tam zabrałem. Dodam, że tam zawsze wieje. Jechałem tym krzesłem dwa razy: pierwszy i ostatni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 5 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2010 w naszych "kurortach"... Kurort-czym jest kurort-to slowo najbiera nowe znaczenia jesli mowimy o naszych ski-górACH,nie zebym sie znał i był w Alpach ale juz po samych fotach widac SZOK:eek: roznice jakie sa-moze 30 lat styknie do tego u Nas obsługa ma wiele do zyczenia no i dbanie o utrzymanie sniegu-bo jak sie wyjezdzi i jesty minus to czas nie pomysla zeby a noz dosniezyc bo po co. lokiec3-jak sie zatrzymywalo to znaczy ze jakas gapa albo zapomniala wysiac albo zle wsjadła albo zawisła na krzesle zjezdzajac z niego"próbujac":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 Jak dla mnie te kategorie są bo nic lepszego nie można było wymyślić. "Choć ładnie, to płasko" , "Wyciągi jak z filmów grozy" oraz "Najdalej od najbliższego lotniska" to chyba szczyt ogromnej głupoty :]. Przecież i tak większość ludzi jeździ autami na narty bo jest więcej możliwości , wieczorem można wskoczyć do miasta , następnego dnia do innego ośrodka itd. Wyciągi też chyba nie są takim problemem przecież nikt nikomu nie każe nimi jechać , a wjazd na taką Marmoladę czy Tofanę jest ogromnym zastrzykiem adrenaliny szczególnie ,gdy gondolka nagle się zatrzyma. Hmm czytając natomiast ten fragment "Wyciąg Penkenbahn w Mayhofen - z jednym słupem i węzłem na środku" mam 2 pytania więc dlaczego na tej liście nie pojawił się Piz La Ila też z jednym słupem oraz co to jest węzeł na środku Ale i tak więcej emocji dostarczył mi nie jaki "Col Pradat" w Alta Badii a dokładnie Colfosco , nie pozorny z dołu natomiast już z gondoli nie ciekawy widok na ostre skały . A co do fragmentu o trasach to już porażka , przecież każdy sam wybiera gdzie jedzie , więc kolejny nie trafiony plus. Zresztą wątpię by każdy amator nart chciał po całym dniu jechać po stromej trasie , gdzie pełno jest dzieci z boku wyskakuje jakiś kamikadze a tobie nogi odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 Nie jest źle. Najważniejsze aby z nart wrócić. Znajomi byli we Włoszech z 10 lat temu a w tydzień po ich powrocie samolot zrzucił sławną kolejkę. Nie wspomnę już o Kaprun. jeszcze dzisiaj strach spoglądać z stronę tunelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 Nie jest źle. Najważniejsze aby z nart wrócić. Znajomi byli we Włoszech z 10 lat temu a w tydzień po ich powrocie samolot zrzucił sławną kolejkę. Nie wspomnę już o Kaprun. jeszcze dzisiaj strach spoglądać z stronę tunelu. No to jeszcze odwiedzane przez nas Soelden,wypadki zdarzają się wszędzie,co obserwujemy w medich -dziś Haiti,jutro......Nie wiadomo,gdzie jest do końca bezpiecznie:pJak i do Kaprun czy Soelden i innych ośrodków narciarskich ludzie dalej ciągną,bo gdzie -na Księżyc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi