Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Nie przestanę się dziwić...

witek52

Rekomendowane odpowiedzi

...dlaczego gdy w Czechach praktycznie wszystko jest czynne, to po naszej stronie praktycznie nic nie działa, a jak już to jest to żenada. I tak jest już od wielu, wielu lat i praktycznie nic się nie zmienia. Byłem dzisiaj na swoim otwarciu sezonu i po internetowym rekonesansie jak od kilku lat wybrałem Janske Lazne (Cerna Hora). W Szklarskiej czynny tylko Puchatek, w Karpaczu tylko dół, na naszej Czarnej Górze też nie najlepiej (o dojeździe zmilczę), a Zieleniec szkoda gadać, jak skończyliśmy jeździć to do Janskich dobili ludziska, którzy się stamtąd ewakuowali (czynny jeden wyciąg, brak śniegu i tłumy). PARANOJA.:mad::mad:

• Like 2

Już gdzieś o tym wątek był.

Wytłumaczenie jest banalne - Czesi w nocy zabierają nam śnieg:D

I dlatego jeżdżę w Alpy, co prawda odpadają krótkie wyjazdy weekendowe ale i stresu i nerwów mam mniej.

Byłem dzisiaj w Szpindlu. Pytałem Czechów. Mówili że nie zabierają. Wyglądali na uczciwych. Wierzę im.

Edytowane przez Bogdan B-13

Byłem dzisiaj w Szpindlu. Pytałem Czechów. Mówili że nie zabierają. Wyglądali na uczciwych. Wierzę im.

Nie rozpędzaj się z ta wiarą......., oni teraz ciągle nabakani przeciez chodzą :D;)

Ja bylem w sobote przetestowac z rodzinka i z Lewym (dziękuje) Świeradowską gondolę.

Sam stok jest całkiem całkiem OK.

Ale - parking pod gondola to jest jedna wielka tragedia, a w sobotę działy się tam autentycznie dantejskie sceny, zero utrzymania, nikt nim nie zarządza - steruje, lodowisko na bardzo dużym nachyleniu, stłuczki, wypadki, zderzenia, policja etc. - sprawa nadaje się do sadu i do prasy.

Patrząc na cenę karnetu do ilości dostępnych kilometrów trasy to jest to chyba NAJDROŻSZY STOK W EUROPIE :eek:.

Knajpa pod stokiem (jedyna) moze na sto osob - chetnych wciąż kilka razy wiecej.

I jak tu się dziwić ..........:mad::(

p.s. leniwym już jestem bo późno......... jak jest wątek o tym Świeradowie i jego gondoli to możne sprytny Mod skopiuje tam watek.... :P:o

Edytowane przez juice
  • Like 1

Nie rozpędzaj się z ta wiarą......., oni teraz ciągle nabakani przeciez chodzą :D;)

:o

hahahahahah

no ja mimo ze nie byłem i nie bede na nartach patrze na kamerki i tez zauwazyłem ze np.w Szklarce tylko puchatek czynny a lukajac na kamerce Hale szrenicka nic-mimo ze snieg jest to nic - nikt nie smiga i podobnie na innych stokach