witek52 Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 ...dlaczego gdy w Czechach praktycznie wszystko jest czynne, to po naszej stronie praktycznie nic nie działa, a jak już to jest to żenada. I tak jest już od wielu, wielu lat i praktycznie nic się nie zmienia. Byłem dzisiaj na swoim otwarciu sezonu i po internetowym rekonesansie jak od kilku lat wybrałem Janske Lazne (Cerna Hora). W Szklarskiej czynny tylko Puchatek, w Karpaczu tylko dół, na naszej Czarnej Górze też nie najlepiej (o dojeździe zmilczę), a Zieleniec szkoda gadać, jak skończyliśmy jeździć to do Janskich dobili ludziska, którzy się stamtąd ewakuowali (czynny jeden wyciąg, brak śniegu i tłumy). PARANOJA.:mad: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Już gdzieś o tym wątek był. Wytłumaczenie jest banalne - Czesi w nocy zabierają nam śnieg:D I dlatego jeżdżę w Alpy, co prawda odpadają krótkie wyjazdy weekendowe ale i stresu i nerwów mam mniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Tak jest co roku . Gdyby Polacy zadbali o swoje stoki to nie musiałbyś stać pół godziny na dole pod gondolą.Wczoraj też byłem w Jańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 3 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 to nie musiałbyś stać pół godziny na dole pod gondolą.Wczoraj też byłem w Jańskich. Nie było tak źle 5-10min to wszystko, tyle że ja stosuję patent, że jadę na 12.00 to i słoneczko lepiej świeci:), a cztery godziny wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 (edytowane) Już gdzieś o tym wątek był. Wytłumaczenie jest banalne - Czesi w nocy zabierają nam śnieg:D I dlatego jeżdżę w Alpy, co prawda odpadają krótkie wyjazdy weekendowe ale i stresu i nerwów mam mniej. Byłem dzisiaj w Szpindlu. Pytałem Czechów. Mówili że nie zabierają. Wyglądali na uczciwych. Wierzę im. Edytowane 3 Styczeń 2010 przez Bogdan B-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 (edytowane) Byłem dzisiaj w Szpindlu. Pytałem Czechów. Mówili że nie zabierają. Wyglądali na uczciwych. Wierzę im. Nie rozpędzaj się z ta wiarą......., oni teraz ciągle nabakani przeciez chodzą ;) Ja bylem w sobote przetestowac z rodzinka i z Lewym (dziękuje) Świeradowską gondolę. Sam stok jest całkiem całkiem OK. Ale - parking pod gondola to jest jedna wielka tragedia, a w sobotę działy się tam autentycznie dantejskie sceny, zero utrzymania, nikt nim nie zarządza - steruje, lodowisko na bardzo dużym nachyleniu, stłuczki, wypadki, zderzenia, policja etc. - sprawa nadaje się do sadu i do prasy. Patrząc na cenę karnetu do ilości dostępnych kilometrów trasy to jest to chyba NAJDROŻSZY STOK W EUROPIE :eek:. Knajpa pod stokiem (jedyna) moze na sto osob - chetnych wciąż kilka razy wiecej. I jak tu się dziwić .......... p.s. leniwym już jestem bo późno......... jak jest wątek o tym Świeradowie i jego gondoli to możne sprytny Mod skopiuje tam watek.... :o Edytowane 3 Styczeń 2010 przez juice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 4 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2010 Nie rozpędzaj się z ta wiarą......., oni teraz ciągle nabakani przeciez chodzą ;) hahahahahah no ja mimo ze nie byłem i nie bede na nartach patrze na kamerki i tez zauwazyłem ze np.w Szklarce tylko puchatek czynny a lukajac na kamerce Hale szrenicka nic-mimo ze snieg jest to nic - nikt nie smiga i podobnie na innych stokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi