Gość Bode Napisano 31 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2009 "Wczesnym popołudniem 30 grudnia, podczas wycieczki ski-tourowej w Tatrach, grupa turystów została przysypana przez lawinę. Wśród nich było dwóch członków Sekcji Narciarskiej AZS PW. Stefan zginął na miejscu, Grzesiek do 2.30 w nocy walczył o życie w zakopiańskim szpitalu. Nie odzyskawszy przytomności zmarł. Obaj kochali góry, a szczególnie polskie Tatry. Przez wiele lat startowali w zawodach AZS Wintercup. Grzesiek bardzo chciał pisać na naszym blogu o ski-tourach. Niestety nie zdążył. Cześć Waszej pamięci koledzy!" Wiadomość ze skifighters.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 31 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2009 Góry są piękne i okrutne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 31 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2009 Ale trzeba dodać że głupota ludzka nie ma granic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 31 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2009 To był jednak duży pech, warunki praktycznie bez zagrożenia lawinowego a jednak. Trudno tu mówić o błędzie w sztuce, przeszarżowaniu czy tym bardziej głupocie. Góry są dla ludzi a zginąc to i w wypadku samochodowym można w biały, piękny dzień. To jest moment, chwila. Ja nie potrafie nic mądrego napisać o takich sytuacjach, sam kiedyś przeżyłem tego typu wypadek lawinowy i niestety wiem jak to wygląda. Widzialem wiele lawin, niektore były ogromne, żywioł walący sie z łoskotem pociągu towarowego lub też małe, cichtkie pss, takie drgnienie i 20 osób nagle pod śniegiem. Współczuje bliskim tych chłopaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 31 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2009 Dokładnie 27 lat temu, 30 grudnia 1982 roku, mój przyjaciel, doświadczony przewodnik tatrzański, prowadził grupę turystów z domu wczasowego "Baśka" na Cyrhli. Szli od Włosienicy do M-Oka. Nie było zagrożenia lawinowego, nie było odwilży. Szedł on, grupa wczasowiczów, przerwa, chłopak z dziewczyną, przerwa, reszta grupy. Ze Żlebu Żandarmerii zeszła lawina. Porwała chłopaka i dziewczynę. Chłopak wyszedł bez szwanku, dziewczyna zginęła na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 31 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2009 [*] [*] Im, i wszystkim po tamtej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lorjar Napisano 1 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2010 to wszystko uświadamia jak życie jest kruche, wstając rano nigdy nie wiemy czy będziemy się jeszcze kłaść do snu samemu... ot takież to nieprzewidywalne życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salwer Napisano 1 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2010 (edytowane) trzecia ofiara to Jan Rzeczkowski - zawodnik i trener narciarskiego klubu Deski (za http://azspw.pl/aktualnosci/150/ ) ['] edit: właśnie sobie uświadomiłem, że z Jankiem wspólnie świętowałem sylwestra 2007 w Zakopanem... kolejny znajomy, którego już nie ma ['] Edytowane 6 Styczeń 2010 przez salwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 1 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2010 Dla niego też [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2010 (edytowane) I ja zapalę. [*][*][*] Poprzedni rok,pod względem tragicznych wydarzeń wśród moich znajomych,był wyjątkowo nie fajny :( ,mam nadzieję,że ten będzie lepszy. Edytowane 1 Styczeń 2010 przez Misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radkoslav Napisano 1 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2010 (edytowane) Temat nadaje się do usunięcia ponieważ uważam, że to nie jest temat do rozmowy na forum ponieważ może on przysporzyć wiele smutku przyjaciołom i rodzinie. Edytowane 1 Styczeń 2010 przez Misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 1 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2010 Temat nadaje się do usunięcia ponieważ uważam, że to nie jest temat do rozmowy na forum ponieważ może on przysporzyć wiele smutku przyjaciołom i rodzinie. Toż to forum jest - możesz mieć swoje zdanie. Wątku jednak nie będziem usuwać, ponieważ rzecz tyczy narciarzy, a o nich tu też piszemy. Ja na ten przykład dowiedziałem się z tego wątku, że "turyści", o których media donosiły, to właśnie narciarze z WTS DeSki. Siedziałem w tamtym momencie na Górków Wierchu (w przerwie nartowania) i patrzyłem na Tatry, nie wiedząc, że dzieje się tam tragedia. Teraz tym bardziej mi ich żal, kiedy dowiedziałem się, że to brać narciarska. Wyrażamy tym wątkiem właśnie współczucie bliskim. PS. Zmień swój podpis - w części nie pasuje do naszego forum. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georges Napisano 5 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2010 Pogrzeb Stefana Pogrzeb Stefana odbędzie się 8 stycznia 2010 o godzinie 13.00 na Starych Powązkach w Kościele pod wezwaniem św. Karola Boromeusza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi