toppaner Napisano 21 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2018 (edytowane) Dnia 2018-03-20 o 07:00, lokiec3 napisał: Od czwartku 22-03-2018 jestem 4 dni na Chopoku. Pozdrawiam. Też będę z kumplem od czwartku do soboty. Myślę że tak pare minut po 8 startować będziemy z Luciek,lub Zahradek. Można się po kiwać. Edytowane 21 Marzec 2018 przez toppaner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 Dnia 21.03.2018 o 07:25, martini7 napisał: @lokiec3 Wybieram się tam od soboty - możemy wspólnie pokręcić... Nie zaglądałem tu od wtorku. Sorry, że się nie odezwałem. Ale za to warunki przez cztery dni petarda. Wyjeździłem się jak wariat. Trochę ludzi w sobotę i niedzielę. Na trasach ciasno, trzeba uważać. Takiego pięknego Chopoka to w mojej karierze jeszcze nie pamiętam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 Będę na Stubai w przyszłym tygodniu.Ktoś będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 (edytowane) 42 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Będę na Stubai w przyszłym tygodniu.Ktoś będzie? Ja będę w dniach 19-22 listopada, ale na Pitztal. Edytowane 9 Listopad 2018 przez Gerald 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 6 minut temu, Gerald napisał: Ja będę w dniach 19-22 listopada, ale na Pitztal. Tak się wtrącę trochę, wiesz że główna gondola na 3440m nie działa dla narciarzy do odwołania? Nie można też zjechać po trasach z niej prowadzących. Można jedynie wjechać bez nart i pójść do restauracji i na taras widokowy. Nieciekawy konflikt władz gminy z operatorem ośrodka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 2 godziny temu, lski@interia.pl napisał: Będę na Stubai w przyszłym tygodniu.Ktoś będzie? Cześć, jedziesz z ekipą z BB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, pawelb91 napisał: Tak się wtrącę trochę, wiesz że główna gondola na 3440m nie działa dla narciarzy do odwołania? Nie można też zjechać po trasach z niej prowadzących. Można jedynie wjechać bez nart i pójść do restauracji i na taras widokowy. Nieciekawy konflikt władz gminy z operatorem ośrodka. Nie, nie wiedziałem że to z powodu jakiegoś konfliktu. Ja aż tak nie śledzę co się dzieje w Alpach, i w tym sezonie to raczej będzie mój jedyny wyjazd w Alpy (no chyba że jeszcze sobie na wiosnę ogarnę). Widziałem że trasy nie działają, ale myślałem że to z powodu braku śniegu. Widziałem że ze szczytu trasy działały jeszcze chyba z tydzień temu. Tak czy siak, nocleg już zarezerwowaliśmy/opłaciliśmy, więc miejsca nie zmienię, już za późno.... Cóż, może na skitourach się uda podejść gdzieś i pojeździć. Chyba do tego stopnia konflikt nie jest silny żeby nie móc tam wejść? 🙂 Jakie perspektywy rozwiązania problemu? Widziałem zdjęcia na fb, na freerajdach, że już można trochę podziałać poza stokiem. Zawsze to coś. Edytowane 9 Listopad 2018 przez Gerald 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 4 minuty temu, Gerald napisał: Nie, nie wiedziałem że to z powodu jakiegoś konfliktu. Wklejam cytat z innego portalu narciarskiego: "Niepokojąca wiadomość z lodowca Pitztal: władze okręgu Imst zamknęły trasę narciarską przy górnej stacji najwyżej położonej gondoli w tym ośrodku Wildspitzbahn. Z kolei tej nie mogą obecnie korzystać narciarze, jedynie turyści odwiedzający Café 3440 na szczycie. Jak do tego doszło? Wiosną koleje linowe na lodowcu Pitztal bez zgody odpowiednich władz zabezpieczyły zjazd z gondoli i nieco poszerzyły tamtejszą trasę na grani. Mimo zakazu wydanego przez władze okręgu, jesienią ponownie prowadzono prace w tym rejonie. Władze zarządziły zamknięcie zjazdu z gondoli w trybie natychmiastowym. W uzasadnieniu decyzji napisano, że przebudowa trasy bez koniecznych pozwoleń doprowadziła do częściowo nieodwracalnego zniszczenia środowiska w obrębie grani. Biuro turystyczne doliny Pitztal potwierdziło w rozmowie z portalem Skiinfo, że kolei linowa obecnie nie prowadzi transportu narciarzy i snowboarderów. Ponieważ zamknięty fragment trasy o długości około 350 m jest jedynym możliwym sposobem dotarcia do najwyżej położonych tras na lodowcu (trasy 26, 27, 28, 29), zakaz stanowi poważny problem dla funkcjonowania tutejszej stacji narciarskiej. Obecnie nie wiadomo, czy i kiedy trasę uda się ponownie udostępnić dla ruchu narciarskiego." Na kamerce ze szczytu obecność narciarzy urywa się jakoś w okolicach 22-23 października. Wcześniej normalnie było czynne. Gdzieś przeczytałem że odnowienie pozwolenia może trwać nawet 9 miesięcy... Więc najgorsza wizja to ponowne uruchomienie tras na następny sezon... Oby poszło szybciej. 2 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 3 minuty temu, pawelb91 napisał: Gdzieś przeczytałem że odnowienie pozwolenia może trwać nawet 9 miesięcy... Więc najgorsza wizja to ponowne uruchomienie tras na następny sezon... Oby poszło szybciej. Uu...no to jak w Koninkach 🙂 Dzięki za info, nie wiedziałem. Teraz za późno na zmianę decyzji. Mam nadzieje że będzie można tam chociaż wejść na nartach, i nie będą za to gonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 2 godziny temu, moloo napisał: Cześć, jedziesz z ekipą z BB ? Nie,własną-klub narciarski Magura Gorlice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 5 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Będę na Stubai w przyszłym tygodniu.Ktoś będzie? Dzisiaj wyjeżdżam gdzieś do Tyrolu Może jutro albo wtorek zahaczymy o Stubai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 Byłem na Pitztalu we wtorek, godndolka do góry wcale nie jeździła, myślałem że to na skutek wiatru. Pomimo tego warunki na Pitztalu o wiele lepsze niż na Stubaiu, a ludzi na trasach też sporo mniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 3 godziny temu, wid napisał: Byłem na Pitztalu we wtorek, godndolka do góry wcale nie jeździła, myślałem że to na skutek wiatru. Pomimo tego warunki na Pitztalu o wiele lepsze niż na Stubaiu, a ludzi na trasach też sporo mniej. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 9 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2018 5 godzin temu, wid napisał: Byłem na Pitztalu we wtorek, godndolka do góry wcale nie jeździła, myślałem że to na skutek wiatru. Pomimo tego warunki na Pitztalu o wiele lepsze niż na Stubaiu, a ludzi na trasach też sporo mniej. Na alpin forum było napisane, ze ze względu na brak chętnych. Sytuacja na Pitztalu wokół Wildspitzbahn jest skomplikowana i nie bardzo wiadomo jak to dalej będzie. Lokalni hotelarze i ludzie w dolinie sa załamani. Zwłaszcza w tym momencie sezonu wyłączenie akurat tych tras jest katastrofa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 Jadę właśnie do Mayrhofen. Ktoś w okolicy? 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 3 godziny temu, Chrumcia napisał: Jadę właśnie do Mayrhofen. Ktoś w okolicy? 😀 Trenuj, trenuj bo niedługo już pierwsze zawody...😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 1 godzinę temu, marionen napisał: Trenuj, trenuj bo niedługo już pierwsze zawody...😀 Trzeba się rozjezdzic. 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokmir Napisano 4 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2019 Dzisiaj podło na narty w Kazimierzu Dolnym, wieczorna jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 9 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2019 Taka niespodzianka na S3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria 1984 Napisano 9 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2019 Gdzie się tak spieszysz kochany 😘 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 9 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2019 6 godzin temu, MAIKEL 1977 napisał: Taka niespodzianka na S3 Jedziesz S3 na narty do Polic? 😜😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 9 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2019 11 minut temu, tanova napisał: Jedziesz S3 na narty do Polic? 😜😁 Cos kojarzę, ze miał jechac na Czarna Gore. @MAIKEL 1977 - w którym miejscu S3 miałeś te kosztowne zatrzymanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 9 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2019 2 godziny temu, Daria 1984 napisał: Gdzie się tak spieszysz kochany 😘 Mnie się upiekło kolegę namierzyli😋 39 minut temu, tanova napisał: Jedziesz S3 na narty do Polic? 😜😁 25 minut temu, wojgoc napisał: Cos kojarzę, ze miał jechac na Czarna Gore. @MAIKEL 1977 - w którym miejscu S3 miałeś te kosztowne zatrzymanie? Jestem w Jańskich, a kumpel lżejszy o 2 stówki + bonus 6 pkt😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2019 7 godzin temu, MAIKEL 1977 napisał: Taka niespodzianka na S3 S3 to nie zawody ;), ale w sumie fajne te nowe xDrive co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 5 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2019 Od niedzieli 07-04-2019 Livigno 6 dni. A śniegu nawaliło 60 cm świeżego.😄 Jakby kto był to dajcie znać przez pw. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi