moloo Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 9 minut temu, Stary bywalec napisał: Ok. To ja na kasku będę miał naklejkę forumową ...... Umawiamy się z @Jasiek na dobrym piwie w fajnej knajpie, o 11 w piątek. Zapraszamy Kvaśnicnik, knajpka pod 4 na Lukova. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 ja niestety będę dopiero 12. 11. będę o 16 w hotelu ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 1 godzinę temu, Stary bywalec napisał: ja niestety będę dopiero 12. 11. będę o 16 w hotelu ........... To jak będziesz 11.01 o 16 w hotelu to możesz przyjechać ... My jesteśmy umówieni w piątek 12.01 o godzinie 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Na forum tak ostatnio chwali się Białkę, że w końcu się przemogłem. Od 10.02 do 18.02 będę w Białce Pewnie na jeden dzień wyskoczę do Tatrzańskiej Łomnicy lub na Kasprowy, ale większość czasu będę się kręcił po Białce, Czarnej Górze, Jurgowie itd. Bardzo chętnie spotkam się z kimś z forum na stoku - może już teraz ktoś planuje wyjazd w tym kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 52 minuty temu, leitner napisał: Na forum tak ostatnio chwali się Białkę, że w końcu się przemogłem. Od 10.02 do 18.02 będę w Białce Pewnie na jeden dzień wyskoczę do Tatrzańskiej Łomnicy lub na Kasprowy, ale większość czasu będę się kręcił po Białce, Czarnej Górze, Jurgowie itd. Bardzo chętnie spotkam się z kimś z forum na stoku - może już teraz ktoś planuje wyjazd w tym kierunku? Tak z czystej ciekawości...co takiego fana Szczyrku zmusiło na wyjazd do Białki? Jeździłem tam przez 5 lat w okolicach Trzech Króli, a w tym roku zakup sezonówki pozwolił mi zmienić poglądy i już przez 12 dni w grudniu i styczniu odwiedziłem Chopok. Luty/marzec też Chopok i Szczyrk na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 1 minutę temu, ptk89 napisał: Tak z czystej ciekawości...co takiego fana Szczyrku zmusiło na wyjazd do Białki? Poświąteczny przyjazd do Szczyrku oraz kilka rzeczy, o których nie będę pisać, skutecznie zniechęciły mnie do przyjazdu tam na dłużej. Co oczywiście nie oznacza, że nie przyjadę tam jeszcze w tym sezonie Ale to dopiero pod koniec lutego lub w marcu. Chyba, że nagle coś się zmieni... Poza tym w Białce byłem tylko raz i to na 4h, więc się nie wyjeździłem (mimo, że było pusto). Poza tym chciałbym odwiedzić Czarną Górę i Bachledovą Dolinę. No i jeszcze Bukowinę Rusiń-ski a szczególnie ich kanapę Porsche. To będzie taki kanapowy wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 1 godzinę temu, leitner napisał: Poza tym w Białce byłem tylko raz i to na 4h, więc się nie wyjeździłem (mimo, że było pusto). W takim terminie to chyba się tam też nie najeździsz tylko raczej nastoisz. Jurgów, Kluszkowce, Szczawnica i inne okoliczne są lepszym wyborem bo mniej ludzi, no i nie wspominając o trasach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 03-10 luty tradycyjnie Tyrol zachodni.Nocleg w okolicach Imst. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 10 godzin temu, leitner napisał: Na forum tak ostatnio chwali się Białkę, że w końcu się przemogłem. Od 10.02 do 18.02 będę w Białce Pewnie na jeden dzień wyskoczę do Tatrzańskiej Łomnicy lub na Kasprowy, ale większość czasu będę się kręcił po Białce, Czarnej Górze, Jurgowie itd. Bardzo chętnie spotkam się z kimś z forum na stoku - może już teraz ktoś planuje wyjazd w tym kierunku? Cześć, w tym terminie wypadają ferie małopolskie, więc odpuść sobie np. Kluszkowce (które szczególnie w weekend będą mocno obciążone). Litwinka będzie fajna do jazdy non-stop (uwaga na problematyczny dojazd do stacji samochodem jak spadnie śnieg). W Czarnej Górze masz też Kozieniec. Białka jak to Białka, mocno obciążony wjazd na Kotelnicę główną kanapą, szybciej dostaniesz się starym krzesłem lub od strony Kaniówki (łatwiej zaparkować) i przejechać cały ośrodek pod prąd. Jurgów to mój ulubiony ośrodek, może będzie naśnieżona czarna trasa, fajna choć trochę krótka. Bachledova fajne trasy ale muszą być dobre warunki śniegowe. Pod drodze do Bachleovej mijasz pod drodze mniejsze aczkolwiek ładne widokowo ośrodki po stronie Słowackiej. Jadąc na Kasprowy może warto też odwiedzić Harendę. Sprawdź czy na Polanie Sosny w Nowym Targu nie będą wówczas organizowane jakieś treningi na tyczkach, można się załapać. Pozdrawiam z Jurgowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 Dzięki za pomoc [emoji4] Generalnie mamy plan, żeby za dnia jeździć w mniejszych stacjach narciarskich a po 16 jechać na Białkę, żeby jak najbardziej ominąć tłumy. Mam ogromną chrapkę na czarną w Jurgowie (zjeżdżałem nią kilka razy) ale najbardziej nie mogę się doczekać najlepszego oscypka z żurawiną jaki kiedykolwiek jadłem - przy górnej stacji krzesełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 W tym okresie Białka to raczej od 20 tej ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 Nie zniechęcajcie Marcina niech sam się przekona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 Najwyżej postoję sobie w kolejce i będę pisał częściej relacje "na żywo" ze stoku . Poza tym domyślam się, które koleje i wyciągi będą mniej oblegane. Trzeba unikać bublin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 Fakt Kluszkowce w ferie małopolskie to nie jest dobry pomysł, ale zamiast tego polecam Szczawnicę, tam dużo mniej ludzi, a już całkiem mało na czarnej trasie FIS 1, można się wyszaleć! dla rozluźnienia trasa rodzinna na około, i polana z orczykami na Szafranówce. Do tego jeszcze stacja w Jaworkach kawałeczek od Szczawnicy, nie jakaś rewelacja ale zobaczyć można, obok wąwóz Homole. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 28 minut temu, leitner napisał: Najwyżej postoję sobie w kolejce i będę pisał częściej relacje "na żywo" ze stoku . Poza tym domyślam się, które koleje i wyciągi będą mniej oblegane. Trzeba unikać bublin A widzisz to masz rację z relacjami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 2 godziny temu, leitner napisał: ....ale najbardziej nie mogę się doczekać najlepszego oscypka z żurawiną jaki kiedykolwiek jadłem - przy górnej stacji krzesełka. W zimie nie zjesz prawdziwego oscypka (prawdziwe tylko do listopada), co najwyżej jakąś podróbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 Jezdzilem duzo do Zakopca i wieczorami nigdy nie bylo problemu. Bylem zawsze autem i okolo 18/19 Jurgow ,Haranda albo czasem Bialka na wieczorna . Warunki oczywiscie juz nie jak rano, ale dobry trening mozna zawsze zrobic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 Leitner, zdecydowanie polecam Bachledovą z rana, stoki w stronę Jezerska są chyba najlepszymi w okolicy - myślę, że jest lepiej niż w Jurgowie, a na pewno 100 razy lepiej niż w Białce :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2018 (edytowane) Będę śmigał po Szczyrku w dwa weekendy 10-11.03 i 17-18.03 przy czym czas na spotkanie będę miał tylko w godzinach 10-13. Ktoś już palnuje jeden z tych weekendów spędzić w Szczyrku? Edytowane 23 Luty 2018 przez leitner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2018 10 marca finał Family Cup - melduję się i ... 17-24 marca jadę do Solden, ktos sie moze wybiera? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofbr Napisano 26 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2018 Dnia 23.02.2018 o 10:25, Chrumcia napisał: 10 marca finał Family Cup - melduję się i ... 17-24 marca jadę do Solden, ktos sie moze wybiera? na 99% ja I ktos jeszcze ze mna. do końca tygodnia będe wiedział na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akleiw Napisano 5 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2018 Będzie ktoś w Tignes 10 -17 marca? Jadę solo z Espace, przydałby się jakiś kompan na freeride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofbr Napisano 16 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2018 Leogang, Kitbuhel, Kaprun itd. okolice Salzburga. jak ktos jezdzi chetnie sie przykleje, od najblizszej niedzieli do niedziel. jazda jazda jazda ale tylko na trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 20 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2018 Od czwartku 22-03-2018 jestem 4 dni na Chopoku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini7 Napisano 21 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2018 (edytowane) @lokiec3 Wybieram się tam od soboty - możemy wspólnie pokręcić... Edytowane 21 Marzec 2018 przez martini7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi