tadek49 Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 ..czy opłaca się zrobić około 180km więcej przez Niemcy kupić jedną winietę czy Czechy i Austria chociaż tu chyba też będzie konieczna winieta na Niemcy W tym roku nie ma opłat w Niemczech (http://www.pzmtravel.com.pl/informacja-o-oplatach-drogowych.html; http://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1463319,Oplaty-za-autostrady-w-Niemczech-pozniej-Przez-spor-z-KE), a jadąc przez Niemcy i tak musisz kupić winietkę na A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osjann Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 hym czyli przez Niemcy 1. dłużej 2. dalej 3.drożej.. zatem chyba pozostaje Czechy i Austria.. dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 Jadąc przez Niemcy ( Monachium, Ga-Pa) do Soelden nie musisz kupować winiety na Austrię. Opłaty za autostrady niemieckie jeszcze nie obowiązują, jak napisano wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Flachau Wagrain 17-22 styczeń. W tych dniach można będzie mnie spotkać w tym ośrodku. Jeśli ktoś ma ochotę na wspólne pywko lub jeszcze lepiej pojeżdżenie na nartach, info tu lub PW. PS Wali śniegiem aż miło. Przynajmniej krawędzie będą dłużej trzymać. No i sama jazda po naturalnym jest dużo przyjemniejsza. Pozdrawiam. PS Juras i Mifilim mam wasze telefony. Powinienem się odezwać jak będę na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 15.01-22.01.2016 Czarna Góra Sienna Witam będę się kręcił w okolicy w tych dniach:wink:, jak ktoś coś to można herbatkę z prądem spożyć:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 To jak będziesz w tej Czarnej wrzuć jakąś relację, bo marionen miał coś skrobnąć, ale gdzieś zaginął. Ja z kolei od 23 będę w Pecu, Janskich i okolicach to też coś napiszę jak net pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Skicircus 17-23 stycznia 2016 Od 17 stycznia do 23 włącznie ja, artix, kmarcin, expat + jeszcze kilka fajnych osób będziemy się kręcić po Skicircus. Kwaterujemy w Viehhofen - gdyby ktoś się wybierał, był w tym okresie i chciał się spotkać - prośba o pisanie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 W sobotę jadę do któregoś z lubelskich ośrodków albo Bełchatów, ewentualnie coś w kieleckim (pewnie Tumlin). Ktoś coś planuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Ski Amade 17 - 24.01.16 Jak coś to będę z rodziną w Ski Amade 17 - 24.01.16. Baza to Bischofshofen. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 W tych dniach można będzie mnie spotkać w tym ośrodku. Jeśli ktoś ma ochotę na wspólne pywko lub jeszcze lepiej pojeżdżenie na nartach, info tu lub PW. PS Wali śniegiem aż miło. Przynajmniej krawędzie będą dłużej trzymać. No i sama jazda po naturalnym jest dużo przyjemniejsza. Pozdrawiam. PS Juras i Mifilim mam wasze telefony. Powinienem się odezwać jak będę na miejscu. spoko. się zdzwonimy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 (edytowane) Od 17 stycznia do 23 włącznie ja, artix, kmarcin, expat + jeszcze kilka fajnych osób będziemy się kręcić po Skicircus. Kwaterujemy w Viehhofen - gdyby ktoś się wybierał, był w tym okresie i chciał się spotkać - prośba o pisanie na priv. No panowie fajny wyjazd wam się szkuje :applause: Ps.Będzimy rodzinnie tydzień po Was Tak więc szkoda że się miniemy,ale są i plus Wasza,znaczy Mariusza, relacja na bieżąco co gdzie i kiedy :wink: No i po powrocie relację będę miał z głowy :biggrin: Oczywiście gdyby ktoś był w tym okresie 24-31 stycznia pisać na priv,pograndzimy Edytowane 15 Styczeń 2016 przez marcinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Innsbruck i okolice Tak się składa, że mogę gościć w Innsbrucku. W związku z tym zakładam przedłużenie pobytu i nartowanie. Mam więc do Forumowiczów pytanie, co w okolicach Innsbrucka polecacie? Z mapy wyczytałem następujące ośrodki narciarskie: Innsbruck Igls, Tulfes, Mieders, Schick 2000, Axamer Lizum. Jeśli ktoś z Was był w w/w ośrodkach proszę o info i opinie. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Od 17 stycznia do 23 włącznie ja, artix, kmarcin, expat + jeszcze kilka fajnych osób będziemy się kręcić po Skicircus. Kwaterujemy w Viehhofen - gdyby ktoś się wybierał, był w tym okresie i chciał się spotkać - prośba o pisanie na priv. no to sobie pojechałem :frustrating: :sorrow: :angry: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondynka_na _nartach Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 no to sobie pojechałem :frustrating: :sorrow: :angry: :sorrow: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Będzimy rodzinnie tydzień po Was Tak więc szkoda że się miniemy... Szkoda, że nam się terminy nie zgrały :frown:: Byłoby miło poszusować razem - poznać Rodzinkę Twoją :happy: no to sobie pojechałem :frustrating: :sorrow: :angry: Marcin - cóż? Takie życie - gdybyś przewidział chorobę syna, to byś inaczej zaplanował ten wyjazd - niestety nie wszystko jest takie proste jak widać. Bardzo żałuję, że Was nie będzie razem z nami :sorrow: Mam nadzieję, że jeszcze to sobie jakoś odbijemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 no to sobie pojechałem :frustrating: :sorrow: :angry: Choroby przychodzą w najmniej odpowiednim czasie.Za tydzień wyjeżdzam (Dolina Aosty) i też zaczeły sie duże problemy z zatokami. Trzeba być twardym . Tak czy tak pojadę . Dwa lata temu było podobnie i niestety odpokutowałem to dosyć poważnymi chorobami bo w ciagu 4 miesięcy (marzec-czerwiec) miałem dwa razy silne zapalenie oskrzeli, podejrzenie rozedmy płuc (po spirometrii na szczęście wykluczone) ,no i przewlekłe zapalenie zatok (to już od ponad 20 lat). W lecie się poprawiło ,poszedłem do roboty (dodatkowo bo na górniczej emeryturze) no i oczywiście zima 2014/20115 siedemnaście razy na nartach w tym 6 dni w Alpach. Stary jestem to czy ,,rok dłużej pociągnę czy nie'' mała róznica a co człowiek przeżyje to jego.O dzieci trzeba lepiej dbać. W zeszłym roku nawet olałem lekarzy.Nie byłem ani razu . Mam lekarza w rodzinie i lekarstwa jakie chcę...tu sza. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Janek ja gdybym był chory to nic nie stało by na przeszkodzie, żebym pojechał, ale syn 7 lat rozchorował się, coraz gorzej i więcej kaszle od wczoraj, coraz większy katar i bez sensu jest jechać, wydać dodatkowo z 1700zł na karnety, 800zł na paliwo i winiety i jeszcze jakąś kasę na jedzenie i inne rzeczy na miejscu jak nie wiadomo czy nie spędziłoby się tego czasu zamiast na stoku to w pokoju, a jak na stoku to 2 czy 3 dni po 2-3 godziny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Od 17 stycznia do 23 włącznie ja, artix, kmarcin, expat + jeszcze kilka fajnych osób będziemy się kręcić po Skicircus. Kwaterujemy w Viehhofen - gdyby ktoś się wybierał, był w tym okresie i chciał się spotkać - prośba o pisanie na priv. A Maria Alm ( Hochkoenig's Winterreich) też planujecie odwiedzić ? Byłoby jakieś spotkanko na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 A Maria Alm ( Hochkoenig's Winterreich) też planujecie odwiedzić ? Byłoby jakieś spotkanko na stoku.... Warto odwiedzić : Czy lepiej dniówke na kitzbuheler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Od 17 stycznia do 23 włącznie ja, artix, kmarcin, expat + jeszcze kilka fajnych osób będziemy się kręcić po Skicircus. Kwaterujemy w Viehhofen - gdyby ktoś się wybierał, był w tym okresie i chciał się spotkać - prośba o pisanie na priv. Ech,że nie mogę jechać z Wami... :sorrow: Miłej zabawy!Oby śniegu i słońca Wam nie brakło! :cheerful: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Ech,że nie mogę jechać z Wami... :sorrow: Miłej zabawy!Oby śniegu i słońca Wam nie brakło! :cheerful: Johnny mogę Cię adoptować tydzień póżniej :tongue: Małżonkę tyż,żeby Ci nie było nudno :stupid: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Johnny mogę Cię adoptować tydzień póżniej :tongue: Małżonkę tyż,żeby Ci nie było nudno :stupid: Musiałoby być minimum miesiąc później... :sorrow: Ale z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 jutro jadę na 9 do Myślenic, jakby co, to biały kask head i niebieska kurtka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TNT Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 syn 7 lat rozchorował się, coraz gorzej i więcej kaszle od wczoraj, coraz większy katar i bez sensu jest jechać... A co lekarz na to? Bo nasz zazwyczaj mówi "do wyjazdu przejdzie", albo "w górach szybko minie" :biggrin: Może trzeba zmienić lekarza..? :wink: Tak, czy inaczej- dużo zdrówka życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 A co lekarz na to? Bo nasz zazwyczaj mówi "do wyjazdu przejdzie", albo "w górach szybko minie" :biggrin: Może trzeba zmienić lekarza..? :wink: Tak, czy inaczej- dużo zdrówka życzę. Do wyjazdu nie przejdzie, bo wyjazd miał być o 5 rano, czyli za w sumie za kilka godzin :frustrating: Lekarz dziś do południa odradził wyjazd i miał rację, bo kaszel go męczy niemiłosiernie coraz bardziej :frustrating: No nic, rezerwację odwołałem, prawie 1000 zł w plecy, rozpakowaliśmy wszystko co było już przygotowane, mam nadzieję, że młody dojdzie do siebie może na drugi tydzień ferii, a ja póki co będę ujeżdżał świętokrzyskie górki i na dobicie spoglądał w kamerki w SkiCircus. Żal straconego wyjazdu jest cholerny, no ale cóż zrobić. Marboru, Artixowi, Expatowi i całej ekipie zostaje mi tylko życzyć pięknej pogody, świetnych warunków na trasach i mega wyjeżdżenia się no i przy okazji poprosić o bardzo obszerną relację :smile: A swoją drogą w SkiCircus i tak kiedyś zawitam :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi