przemo_narciarz Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty (edytowane) A ja myślałem że TMR to inny stan umysłu 🤣 Edytowane 13 Luty przez przemo_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty (edytowane) Parking jak to już zostało napisane 20 zeta. Podwózka z z parkingu busem 30 zeta. Jak ktoś chce się rajdnąć z klasą czyli bryczką to w granicach 150. Ze względu na nieustający remont, który ponoć ma się skończyć jakoś latem tego roku wysadzą Was tak około 500/600 metrów na skróty od kolejki. Jest delikatnie pod górkę to na rozgrzewkę w sam raz. Można próbować na nartach 😉 Realizując bilety online stoicie w kolejce , która w weekendy jest dłuuuga. Kupując jakieś 45 zeta drożej w tzw. kasie ekspresowej pod kolejką czekacie od 20 do 40 minut w zależności od tłoku. Jak ktoś ma dobre układy to podjeżdża samochodem praktycznie pod samą kolejkę. Dla twardzieli nie lubiących stać w kolejce jest opcja wycieczki do kolejki na Goryczkową. Edytowane 13 Luty przez Sławek Nikt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 1 minutę temu, Sławek Nikt napisał: Podwózka z z parkingu busem 30 zeta. Coś drogi ten kilometr czy półtora 🥶 Busy czy to z ronda czy z dworca kosztowały po 4zł jeszcze 2 lata temu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty (edytowane) 6 minut temu, pawelb91 napisał: Coś drogi ten kilometr czy półtora 🥶 Busy czy to z ronda czy z dworca kosztowały po 4zł jeszcze 2 lata temu. Zapomniałeś dopisać, że od osoby (aktualnie 5 zeta) i zaznaczyć, że z jedną osobą żaden "busiarz" nie pojedzie tylko zbiera komplet albo jedziesz od ręki i wtedy płacisz wspomniane 30 zeta. Edytowane 13 Luty przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 1 godzinę temu, Sławek Nikt napisał: Parking jak to już zostało napisane 20 zeta. Podwózka z z parkingu busem 30 zeta. Jak ktoś chce się rajdnąć z klasą czyli bryczką to w granicach 150. Ze względu na nieustający remont, który ponoć ma się skończyć jakoś latem tego roku wysadzą Was tak około 500/600 metrów na skróty od kolejki. Jest delikatnie pod górkę to na rozgrzewkę w sam raz. Można próbować na nartach 😉 Realizując bilety online stoicie w kolejce , która w weekendy jest dłuuuga. Kupując jakieś 45 zeta drożej w tzw. kasie ekspresowej pod kolejką czekacie od 20 do 40 minut w zależności od tłoku. Jak ktoś ma dobre układy to podjeżdża samochodem praktycznie pod samą kolejkę. Dla twardzieli nie lubiących stać w kolejce jest opcja wycieczki do kolejki na Goryczkową. Przecież jak kupujesz bilet online to wybierasz godzinę wyjazdu więc dlaczego wprowadzasz w błąd ? W tym momencie zgodnie z instrukcja PKL masz być tylko 20 minut przed wjazdem pod gondolą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 7 godzin temu, Jusik2002 napisał: Przecież jak kupujesz bilet online to wybierasz godzinę wyjazdu więc dlaczego wprowadzasz w błąd ? W tym momencie zgodnie z instrukcja PKL masz być tylko 20 minut przed wjazdem pod gondolą... W błąd wprowadzam piszesz ... To podejdź w słoneczną niedzielę o powiedzmy 11 do kasy i powiedz wszystkim, że masz bilet kupiony online i sobie wsiądź ot tak po prostu ... Myślisz, że online kupują jednostki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty A tak podsumowując tę dyskusję - jakie warunki na Kasprowym. Na stronie piszą, że goryczkowa TRUDNE - ktoś był ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2 godziny temu, Sławek Nikt napisał: W błąd wprowadzam piszesz ... To podejdź w słoneczną niedzielę o powiedzmy 11 do kasy i powiedz wszystkim, że masz bilet kupiony online i sobie wsiądź ot tak po prostu ... Myślisz, że online kupują jednostki ? Zawsze kupuje online i wybieram godzinę. Wtedy nie muszę iść do kasy... nigdy nie miałem problemu aby wsiąść do wagonika na który miałem wykupiony bilet więc śmiało mogę powiedzieć, że gadasz głupoty 😜 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 4 godziny temu, Sławek Nikt napisał: W błąd wprowadzam piszesz ... To podejdź w słoneczną niedzielę o powiedzmy 11 do kasy i powiedz wszystkim, że masz bilet kupiony online i sobie wsiądź ot tak po prostu ... Myślisz, że online kupują jednostki ? Dla osób które kupiły online skipssy z wjazdem na daną godzinę czy też wjazd kolejką turystyczny jest osobne wejście, na lewo obok starego wagonika bezpośrednio przy schodach prowadzących już do budynku. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Widocznie miałem pecha bo ludzi było dużo, a nie gadam głupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty Czy o godzinie 8, przed 8 w piątek można kupić skipassa w kasie nie stojąc w mega kolejce ? Ktoś może wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 4 godziny temu, moloo napisał: Czy o godzinie 8, przed 8 w piątek można kupić skipassa w kasie nie stojąc w mega kolejce ? Ktoś może wie ? Na to Ci nikt nie odpowie, może być tak,że jak dojdziesz do okienka to kupisz wjazd na 10... Jaki problem kupić online ? Kupujesz na pierwszy dostępny wjazd,jak nie masz karty to odbierzesz w skipassomacie, praktycznie bez kolejki. Mając już skipass, nie stoisz w kolejce, wchodzisz bokiem. Mając np. kupiony skipass na wjazd o 9 możesz wjechać kursem o 9 i każdym następnym, nie wjedziesz tylko wcześniejszym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 5 godzin temu, moloo napisał: Czy o godzinie 8, przed 8 w piątek można kupić skipassa w kasie nie stojąc w mega kolejce ? Ktoś może wie ? Tak, można. W tej ekspresowej. 229 zeta o ile dobrze pamiętam. W niej również kupowałem w tym roku. Pisałem o tym wyżej. Ale może kup online za radą kolegów powyżej ... Tanio i bez kolejek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 1 godzinę temu, Sławek Nikt napisał: Tak, można. W tej ekspresowej. 229 zeta o ile dobrze pamiętam. W niej również kupowałem w tym roku. Pisałem o tym wyżej. Ale może kup online za radą kolegów powyżej ... Tanio i bez kolejek ... Za 229 zeta plus mniej więcej to dwa razy 4 godziny (2 dni) obrócisz na pobliskich Rohaczach, bez tych kasprowych problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 8 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Za 229 zeta plus mniej więcej to dwa razy 4 godziny (2 dni) obrócisz na pobliskich Rohaczach, bez tych kasprowych problemów. Też chciałem Lomnice proponować lub Strbske. No ale Kasprowy jest kultowy w pewnych kręgach obyczajowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 3 minuty temu, sstar napisał: Też chciałem Lomnice proponować lub Strbske. No ale Kasprowy jest kultowy w pewnych kręgach obyczajowych. Oj, na Łomnicy nie pojeździsz tak jak na Goryczkowej. Rozumiem oburzenie (słuszne) na te niedogodności, ale jestem z tych, których budzi się w nocy i pyta o Kasprowy to wsiadam i jadę. 😃 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 30 minut temu, Ratrak napisał: Oj, na Łomnicy nie pojeździsz tak jak na Goryczkowej. Rozumiem oburzenie (słuszne) na te niedogodności, ale jestem z tych, których budzi się w nocy i pyta o Kasprowy to wsiadam i jadę. 😃 Nie wiem nie jeździłem, na Kasprowym, na Łomnicy jest jeszcze mulda, francuska, jeździłem, a ponadto żleby... nie sprawdzałem. Natomiast wierzę na słowo. Choć mnie zniechęcała zawsze logistyka. Czas ograniczony zwykle miałem. Pewności żadnej. Więc wybierałem inne miejscówki, a po naszej stronie skitury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 11 godzin temu, sstar napisał: Też chciałem Lomnice proponować lub Strbske. No ale Kasprowy jest kultowy w pewnych kręgach obyczajowych. Nie no, historycznie nasza kolebka narciarstwa, ja to rozumiem i uważam, że każdy narciarz powinien zjechać z Kasprowego. Ale poziom trudności i niepewności razem z ceną jest tam zniechęcający. Pamiętajmy też, że tam jest morze turystów, a nie tylko narciarzy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty Nie chodzi o żadne kręgi, ani kulturowe, ani te z kosmosu. Ja osobiście po prostu lubię Kasprowy i okolice i jak mam wydać 160 na 4 godzinki gdzieś w okolicy to zdecydowanie wolę kupić bilet nawet w ekspresowej za te 230 i spędzić czas tam. A Goryczkowa poza wyciągiem jest dla mnie klimatyczna choć rozumiem, że dla niektórych po Alpach Kasprowy może trąci myszką ... Ale jak będzie na Goryczkowej taka np. lux torpeda to będziecie tam jeździć na pewno i nie będzie marudzenia 😁 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 3 minuty temu, Sławek Nikt napisał: le jak będzie na Goryczkowej taka np. lux torpeda niedoczekanie Twoje ☺️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty Teraz, Jeeb napisał: niedoczekanie Twoje ☺️ Nie oczekuję luksusów, wystarczy mi mała modernizacja poprawiająca bezpieczeństwo i może troszkę poprawy tzw. komfortu wjazdu na górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 5 minut temu, Sławek Nikt napisał: Nie oczekuję luksusów, wystarczy mi mała modernizacja poprawiająca bezpieczeństwo i może troszkę poprawy tzw. komfortu wjazdu na górę. 4 osobowa wyprzęgana to wystarczy, jakby miała jeszcze osłony to już byłaby "kanada" i pełen wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 27 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: każdy narciarz powinien zjechać z Kasprowego. ..każdy też powinien przynajmniej raz na Goryczkową wyjść - miałby co wnukom opowiadać - a nie jest to jakiś szczególny wyczyn.. ..każda góra jest tyle warta ile potu zostawisz na jej zboczach.. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: każdy narciarz powinien zjechać z Kasprowego. Chyba żartujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi