artix Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 W kolejce tez stali pojedynczo 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 26 minut temu, Cosworth240 napisał: W każdym razie na pewno nie płaci się osobno poza ceną karnetu 7 PLN dla TPN, więc albo PKL rozlicza to TPNem w cenie karnetu, albo PKL ma to w d... i osoby wjeżdżające gondolą też mają to w d..., bo nikt ich o te 7 PLN nie prosi osobno. Natomiast idąc do góry z nartami na plecach, albo na skiturkach przechodzisz koło budki, gdzie te 7 PLN płacisz... Chyba, że idziesz wcześnie to też w budce nikogo nie ma i nie płacisz co nie znaczy, że nie może Cię skontrolować strażnik i sprawdzić bilet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 Może krzesło się sypie i nie wytrzymuje maksymalnego obciążenia? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 11 minut temu, pawelb91 napisał: Może krzesło się sypie i nie wytrzymuje maksymalnego obciążenia? No właśnie a jeszcze maski dociążają M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 12 minut temu, mirekn napisał: No właśnie a jeszcze maski dociążają M. Polacy na lockdownie podobno przytyli, może też zapobiegawczo tak ograniczali przepustowość 🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 Godzinę temu, Cosworth240 napisał: W każdym razie na pewno nie płaci się osobno poza ceną karnetu 7 PLN dla TPN, więc albo PKL rozlicza to TPNem Opłata wstępu do TPN jest wliczona w cenie biletu, reguluje to rozporządzenie dyrektora TPN. Do końca lutego było to rozporządzenie nr 7/2020. 1 godzinę temu, brachol napisał: Jesteś pewien? Tak. Rozporządzenie dyrektora TPN + zapisy w regulaminach sprzedaży biletów/skipasów/tourpasów PKL. Ale tylko takich które zawierają przejazd koleją na odc Kuźnice - Myślenickie Turnie - Kasprowy Wierch. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Polacy na lockdownie podobno przytyli, może też zapobiegawczo tak ograniczali przepustowość 🤔 Albo chcieli na przyszłość zniechęcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 9 godzin temu, JC napisał: Wczoraj na Goryczkowej miała miejsce „ciekawa” sytuacja. Kiedy podjechałem do dolnej stacji 2-os krzesła, obsługa wpuszczając narciarzy zostawiała, co trzecie krzesło wolne. Czas oczekiwania wy nosił ok 20 minut. Kiedy zjechałem drugi raz kolejka była o wiele dłuższa, czas oczekiwania ponad 35 min, a obsługa wpuszczała narciarzy pojedynczo na każde krzesło?! Niestety, na moją prośbę, obsługa nie znała powodu takiej sytuacji . 😲 Co o tym myślicie? To z powodu tych zdjęć - pokazywali, że trzymają reżim sanitarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojoteq Napisano 12 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2021 Myślicie, że w niedzielę wyciągi będą działać? Prognozy niby pokazują wiatr poniżej 50 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 12 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2021 Już wcześniej były przy Goryczkowej banery z zasadami: Maski + Odstęp + 1os. na krzesełku. Widocznie zaczęli to egzekwować... 49 minut temu, kojoteq napisał: Myślicie, że w niedzielę wyciągi będą działać? Prognozy niby pokazują wiatr poniżej 50 km/h. Znajoma wróżka melduje (), że w sobotę najprawdopodobniej nie, w niedzielę raczej tak. Choć raczej będzie brzydko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 Według informacji zamieszczonych w sobotę na profilu fb PKL, ukazała się informacja o otwarciu Gąsienicowej w dniach 8-10 maja 2021. Na forum cisza o tym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 2 godziny temu, Gerald napisał: Według informacji zamieszczonych w sobotę na profilu fb PKL, ukazała się informacja o otwarciu Gąsienicowej w dniach 8-10 maja 2021. Na forum cisza o tym. Ja właśnie nie widzę nigdzie niczego na stronach PKL, jedynie na profilu skialpinizm: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 1 minutę temu, Cosworth240 napisał: Ja właśnie nie widzę nigdzie niczego na stronach PKL, jedynie na profilu skialpinizm: Na stronie fb PKLu przejawia się ta informacja w komentarzach, w kilku miejscach. Tyczki też stoją na Gąsienicowej, wczoraj widziałem. Na Goryczkowej wszystko ściągnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 Teraz, Gerald napisał: Na stronie fb PKLu przejawia się ta informacja w komentarzach, w kilku miejscach. Tyczki też stoją na Gąsienicowej, wczoraj widziałem. Na Goryczkowej wszystko ściągnięte. Umówmy się, że kulisy (i polityka informacyjna PKL) tego otwarcia (jeżeli ono się potwierdzi) są jakieś dziwne - ja dowiedziałem się od jednego z trenerów klubowych parę dni temu, że są takie pomysły (pisałem o tym w innym wątku); są jakieś komentarze na FB, posty na Skialpinizm, tymczasem oficjalna strona www PKL wygląda TAK - zwracam uwagę na info o aktualizacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 1 minutę temu, Cosworth240 napisał: Umówmy się, że kulisy (i polityka informacyjna PKL) tego otwarcia (jeżeli ono się potwierdzi) są jakieś dziwne - ja dowiedziałem się od jednego z trenerów klubowych parę dni temu, że są takie pomysły (pisałem o tym w innym wątku); są jakieś komentarze na FB, posty na Skialpinizm, tymczasem oficjalna strona www PKL wygląda TAK - zwracam uwagę na info o aktualizacji: Tak, wiem o tym. Dziwi Cię to? Bo mnie nie. Na Goryczkowej tyle śniegu, że też mogłoby działać. Parę fot z wczoraj: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 57 minut temu, Cosworth240 napisał: Umówmy się, że kulisy (i polityka informacyjna PKL) tego otwarcia (jeżeli ono się potwierdzi) są jakieś dziwne - ja dowiedziałem się od jednego z trenerów klubowych parę dni temu, że są takie pomysły (pisałem o tym w innym wątku); są jakieś komentarze na FB, posty na Skialpinizm, tymczasem oficjalna strona www PKL wygląda TAK - zwracam uwagę na info o aktualizacji: Robią otwarcie dla znajomych królika, info jest roznoszone pocztą pantoflową. Chodzi pewnie o to aby nie było zbyt tłoczno dla tych co są w "informacyjnej bańce". 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 35 minut temu, MarioJ napisał: Robią otwarcie dla znajomych królika, info jest roznoszone pocztą pantoflową. Chodzi pewnie o to aby nie było zbyt tłoczno dla tych co są w "informacyjnej bańce". Wiesz coś czy dywagujesz, wietrząc teorie spiskowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2021 Post sprzed godziny. PKL Kasprowy Wierch · Zapowiada się piękna pogoda w Tatrach! Kolej linowa na Kasprowy Wierch jest czynna dla przewozu pasażerów. Startujemy od 8:00, ostatni wjazd kolei odbywa się o 16:30, a ostatni zjazd z Kasprowego Wierchu koleją o 18:30. Trasy narciarskie na Kasprowym Wierchu pozostają zamknięte. Nie prowadzimy sprzedaży skipassów i nie umożliwiamy przewozu nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 7 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2021 Trochę szkoda, bo liczyłem że pojeżdżę wyciągami. Trudno, musi mnie zadowolić siła własnych mięśni. Na plus - PKL nie dostanie ode mnie tych 110 zł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 7 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2021 Na Facebook skialpinizm pojawiło sie info, ze chcieli ale obecny stan prawny nie pozwala im jednak na otwarcie, bo jakieś tam restrykcje, które miały obowiązywać bodaj do 5go maja, jednak przedłużono - czy jakoś tak... w każdym razie jednak nici ze sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 7 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2021 2 godziny temu, Cosworth240 napisał: Na Facebook skialpinizm pojawiło sie info, ze chcieli ale obecny stan prawny nie pozwala im jednak na otwarcie, bo jakieś tam restrykcje, które miały obowiązywać bodaj do 5go maja, jednak przedłużono - czy jakoś tak... w każdym razie jednak nici ze sprawy. Na pieszych i tak więcej zarobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 8 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2021 15 godzin temu, Gerald napisał: Na pieszych i tak więcej zarobią. Oni (tj. PKL) zdaje sie w ogóle zarabiają więcej w sezonie letnim niz zimowym, co jest jakimś tam paradoksem jeżeli to prawda, ale tez moze dawać odpowiedz dlaczego nie ma tam jakiegoś nieprawdopodobnego ciśnienia na poszerzanie oferty narciarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2021 2 godziny temu, Cosworth240 napisał: Oni (tj. PKL) zdaje sie w ogóle zarabiają więcej w sezonie letnim niz zimowym, co jest jakimś tam paradoksem jeżeli to prawda, ale tez moze dawać odpowiedz dlaczego nie ma tam jakiegoś nieprawdopodobnego ciśnienia na poszerzanie oferty narciarskiej. Podobnie jest w Koninkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 Kasprowy 09.05.2021 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 19 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2022 Na Kasprowym warunki świetne. Do Gąsienicowej brak kolejek, do Goryczkowej 25 minut. Kolej zabiera narciarzy tylko na co drugie krzesełko. Zjazd do Kuźnic czynny. Na pewno od Goryczkowej, bo zjeżdżałem toboganem. Kolano rozwalone, sezon skończony Za to poraz pierwszy na Kasprowym jeździłem w tak pięknym słońcu 😊 1 1 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi