Ireneuszk Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Dokladnie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 2 minuty temu, marcinn napisał: Czyli czysty dzban, niestety .. Nie wiem nawet jak to komentować. Długa kolejka, nawet zachowane odległości ,,prawie,, przepisowe, rozłożona sznurkiem na cały plac przed kasą, wychodząca nawet za skipassomaty... Wtem wychodzi gość z PKLu, stłacza wszystkich pod górnym płotkiem Chwilę potem zaczynają się komunikaty z głośników o zasłanianiu twarzy i zachowaniu dystansu... Jaja normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gielek Napisano 21 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2021 (edytowane) Witam. Ile czasu zajmuje droga z Kuźnic do wyciągu na gorczykowej w butach narciarskich i z nartami na plecach i o której otwierają wyciąg? Na czwartek i piątek biletów na poranny wjazd kolejką brak Edytowane 21 Luty 2021 przez gielek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 21 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2021 Mi kiedyś wystarczyła godzina w butach trekingowych z resztą majdanu na plecach. Krzesło startuje o 8.30. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 21 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2021 8 godzin temu, gielek napisał: Witam. Ile czasu zajmuje droga z Kuźnic do wyciągu na gorczykowej w butach narciarskich i z nartami na plecach i o której otwierają wyciąg? Na czwartek i piątek biletów na poranny wjazd kolejką brak To, że nie ma biletów online, nie oznacza, że nie można wyjechać kolejką rano. Po prostu trzeba być rano w Kuźnicach, kasa normalnie sprzedaje bilety na bieżące wjazdy. W skrajnym przypadku, dziś (weekend, lampa, potencjalne zamknięcie ośrodków wkrótce, itd.), w Kuźnicach byłem o 7.50, do kasy stałem 1h30. W tygodniu powinno być zdecydowanie lepiej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 21 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2021 Do wagonu pakują 30 osób, 20 z online 10 z kasy przed odjazdem, kolejka jedzie co 10 minut jak rano będziecie ok 7 to bez problemu wyjedziecie do góry ja byłem dzisiaj 6.20 pod kasą bo niedziela 😁 wyjechałem 8.10 ale za to jeździcie samemu na goryczkowej bez kolejek przez pare godzin warun super w tygodniu będzie pewniej mniejsza obsada na trasach dzisiaj pierwszy zakończył jazdę więc wiadomo co nas czeka 😁 a więc czas ponagla 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 A jeszcze parkingi Parkingi miejskie, szukajcie na oficjalnej stronie - ulice i z danymi gps parkometrów , w tygodniu pn-pt płatne w parkomacie, sobota niedziela darmo 😁, prywatne płatne nawet 30 zł dzień szukać w necie gdzie są bo trochę ich jest, Taxi z ronda samemu 25 zł trzeba pytać za ile a pełna taxi 5 zera za głowę busy po 4 zł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 11 godzin temu, daco napisał: Do wagonu pakują 30 osób, 20 z online 10 z kasy przed odjazdem, kolejka jedzie co 10 minut jak rano będziecie ok 7 to bez problemu wyjedziecie do góry ja byłem dzisiaj 6.20 pod kasą bo niedziela 😁 wyjechałem 8.10 ale za to jeździcie samemu na goryczkowej bez kolejek przez pare godzin warun super w tygodniu będzie pewniej mniejsza obsada na trasach dzisiaj pierwszy zakończył jazdę więc wiadomo co nas czeka 😁 a więc czas ponagla Ja się doliczyłem ok 40 osób w wagonie Z nominalnych 60. No i faktycznie większość biletów wykupiona online. Dlatego też, szło to jak krew z nosa. W normalnych czasach, przy tej ilości ludzi jaka była o godz. 8, to trwałoby to może z pół godziny. Na plus, że wagoniki jeździły częściej niż co 10 minut, zwykle co 7-8. 3 godziny temu, daco napisał: Parkingi miejskie, szukajcie na oficjalnej stronie - ulice i z danymi gps parkometrów , w tygodniu pn-pt płatne w parkomacie, sobota niedziela darmo 😁, prywatne płatne nawet 30 zł dzień szukać w necie gdzie są bo trochę ich jest, Taxi z ronda samemu 25 zł trzeba pytać za ile a pełna taxi 5 zera za głowę busy po 4 zł Cenne info z tymi parkingami miejskimi Tyle, że akurat koło ronda, to wszystko od rana zawalone. Mnie najbardziej rozwaliło, jak wjechałem na parking najbliżej Murowanicy, a tam kobieta do mnie: "sjedemdziesiat zlotych" 🤣 Tuż obok był za 20. Dojazd busem 4zł, powrót z Kuźnic elegancko na nartach pod samo autko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 3 godziny temu, fafek napisał: "sjedemdziesiat zlotych" Kiedyś od parkingowego usłyszałem "panocku unos kozdy płotek śniegu jak pinć złotych )". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 Ktoś był dzisiaj i może napisać jak z kolejką około/przed 8-mą rano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 W dniu 21.02.2021 o 12:38, gielek napisał: Witam. Ile czasu zajmuje droga z Kuźnic do wyciągu na gorczykowej w butach narciarskich i z nartami na plecach i o której otwierają wyciąg? Na czwartek i piątek biletów na poranny wjazd kolejką brak Tak jak pisze @tankowiec. Ale, jak on, nie idź w butach narciarskich, plecak i zmiana butów na miejscu. A najlepiej żebyś miał plecak, do którego możesz zamocować narty zamiast taszczyć je jak karabin na ramieniu. Wtedy ta droga to spacerek . Jak za dawnych czasów . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 W dniu 21.02.2021 o 12:38, gielek napisał: Witam. Ile czasu zajmuje droga z Kuźnic do wyciągu na gorczykowej w butach narciarskich i z nartami na plecach i o której otwierają wyciąg? Na czwartek i piątek biletów na poranny wjazd kolejką brak 45 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 6 godzin temu, Cosworth240 napisał: Ktoś był dzisiaj i może napisać jak z kolejką około/przed 8-mą rano? kolejka o 7,30 do parkigu gdzie nawracaja busy. sakramencka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 3 godziny temu, helmut napisał: kolejka o 7,30 do parkigu gdzie nawracaja busy. sakramencka Niedobrze. Rozważam wyjazd w środę. Nie wiem czy nie nastawić sie z góry na spacer na goryczkowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 Kuźnice, 6:45. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 7 godzin temu, Cosworth240 napisał: Niedobrze. Rozważam wyjazd w środę. Nie wiem czy nie nastawić sie z góry na spacer na goryczkowa... Do soboty "lampa" więc nawet bym się nie zastanawiał tylko ruszył z buta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 Godzinę temu, Ratrak napisał: Kuźnice, 6:45. Wyjazd 8:30. Kolejka idzie dość płynnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 Nie mam pytań. 🥰 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 17 minut temu, Ratrak napisał: Nie mam pytań. 🥰 Jaki czas wykręciłeś? 😝 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 Obszerny raport z Kasprowego, z dziś tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 Udało sie dzisiaj zaliczyć wypad na Kasprowy. W Kuźnicach o 7:30 było juz trochę luda, ale bywamy tutaj większe tragedie. Okazało sie, ze jestem w stanie załapać sie na klubowa rezerwacje i przypisana do niej gondole jeszcze przed 8ma rano, wiec krótko po 8mej byliśmy juz na Gasienicowej. Tam absolutna poezja - twardo, pusto, pogoda na lekkim minusiku z samego rano albo wokół zera. Na Gasienicowej jazda przed 2,5-3h na okrągło. Potem postanowiliśmy przejechać na Goryczkowa, bo znajomy na skiturach stwierdził, ze tam jest twardziej, a na Gasienicowej juz jednak trochę puszczało. Na Goryczkowej moze ciut lepiej trasy zniosły wzrastająca temperaturę, jednak kolejka do krzesła była na tak 10-15 minut stania. Zaliczyliśmy 3-4 zjazdy i trzeba było zakończyć ten absolutnie epicki dzień na Świętej Gorze polskich narciarzy. Ahh - juz myślami planują kolejny taki wyjazd... Tu jeszcze pare zdjatek, choć nie wiem czy mój IPhone nie poodwraca ich do góry nogami: 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 32 minutes ago, Cosworth240 said: Na Gasienicowej jazda przed 2,5-3h na okrągło. Potem postanowiliśmy przejechać na Goryczkowa, bo znajomy na skiturach stwierdził, ze tam jest twardziej, a na Gasienicowej juz jednak trochę puszczało. Gdzieś się minęliśmy dzisiaj 😀. Wrzuciłem krótki opis do "Warunków". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 6 minut temu, Sportego360 napisał: Gdzieś się minęliśmy dzisiaj 😀. Wrzuciłem krótki opis do "Warunków". Jeździłem wokół dzieciaków z klubu - maja kurtki czarno-żółte jak na zdjęciach powyżej, moze zwróciłeś na taka grupkę uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 25 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2021 Witam! jako ze nie bylem nigdy na Kasprowym sprawdzilem z ciekawosci trasy i nie rozumiem ich. W internecie znalazlem : CZYNNA TRASA GORYCZKOWA 30-147cm 2100m CZYNNA TRASA GĄSIENICOWA 30-146cm 1200m CZYNNA SZLAK NARCIARSKI Z HALI GĄSIENICOWEJ 20-60cm 8500m CZYNNA NARTOSTRADA Z GORYCZKOWEJ 20-130cm 3500m patrzac na grafike latwo widac czarne trasy Gorryczkowa po lewej stronie gondoli A i gasienicowa dwa razy dluzsza po prawej. Oczywiscie jest to drugi etap gondoli od Myslenickie turnie na szczyt. Na grafice nie widze czerwonej trasy ktora ma 8500m nazwana szlakiem? czy to jest przerywana czerwona idaca od konca lewej czarnej gasienicowej ? Nartostrada niebieska do zjezdzania rozumiem to trasa na ktora sie wjezdza tylko pierwszym etapem Gondoli A z Kuznic do turni? na mapce trasa niebieska troche jest oddalona od gondoli ale chyba da sie na nia wjechac i konczac goryczkowa czarna trase i mozna rowniez wjechac z gondoli? patrzac na kilometry to trasy sa bardzo dlugie. Jak wyglada w praktyce jazda na tej gorze? czesto nie dziala gondola na sam szczyt ? zostala by wtedy tylko jazda niebieska trasa.. jak dlugo wjezdza sie poszczegolnymi etapami gondoli? Jak wyglada zakup skipasow? mozna online pominac kolejke do kas ? jak z kolejkami do wyciagow? trasy sa dla zaawansowanych narciarzy wiec chyba dzieci itp jest duzo mniej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokoSKI Napisano 25 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2021 3 minuty temu, Matifcb napisał: Witam! jako ze nie bylem nigdy na Kasprowym sprawdzilem z ciekawosci trasy i nie rozumiem ich. W internecie znalazlem : CZYNNA TRASA GORYCZKOWA 30-147cm 2100m CZYNNA TRASA GĄSIENICOWA 30-146cm 1200m CZYNNA SZLAK NARCIARSKI Z HALI GĄSIENICOWEJ 20-60cm 8500m CZYNNA NARTOSTRADA Z GORYCZKOWEJ 20-130cm 3500m patrzac na grafike latwo widac czarne trasy Gorryczkowa po lewej stronie gondoli A i gasienicowa dwa razy dluzsza po prawej. Oczywiscie jest to drugi etap gondoli od Myslenickie turnie na szczyt. Na grafice nie widze czerwonej trasy ktora ma 8500m nazwana szlakiem? czy to jest przerywana czerwona idaca od konca lewej czarnej gasienicowej ? Nartostrada niebieska do zjezdzania rozumiem to trasa na ktora sie wjezdza tylko pierwszym etapem Gondoli A z Kuznic do turni? na mapce trasa niebieska troche jest oddalona od gondoli ale chyba da sie na nia wjechac i konczac goryczkowa czarna trase i mozna rowniez wjechac z gondoli? patrzac na kilometry to trasy sa bardzo dlugie. Jak wyglada w praktyce jazda na tej gorze? czesto nie dziala gondola na sam szczyt ? zostala by wtedy tylko jazda niebieska trasa.. jak dlugo wjezdza sie poszczegolnymi etapami gondoli? Jak wyglada zakup skipasow? mozna online pominac kolejke do kas ? jak z kolejkami do wyciagow? trasy sa dla zaawansowanych narciarzy wiec chyba dzieci itp jest duzo mniej? Kasprowy to specyficzna góra, specyficzne zasady. Jeździ się w praktyce tylko na górze, na Goryczkowej i Gąsienicowej. Nartostrada i szlak narciarski służą tylko do zjazdu na koniec dnia do Kuźnic. Zjeżdżanie do Kuźnic, aby potem ponownie wydostać się na Kasprowy mija się z celem. Raz że długo zajmuje, dwa na dole kolejka często na kilka godzin, trzy - nie wiem jak obecnie, ale kiedyś karnet całodzienny obejmował tylko jeden wjazd z Kuźnic. Na Myślenickich Turniach jest tylko stacja przesiadkowa, nie przebiega tamtędy żadna trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi