Hextor Napisano 15 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2019 To może zamknąć Tatry tylko dla Was 2, a reszta niech sobie jeździ? Btw czytał ktoś z Was wczorajszy artykuł nt Kasprowego na gazeta,pl? Ja niestety nie mam abonamentu i widziałem tylko początek? Było coś ciekawego? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2019 Na Kasprowym Wierchu biało !!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2019 Kolej PKL Kasprowy Wierch po specjalistycznym przesuwaniu lin nośnych i planowanym przeglądzie technicznym od dziś ponownie wozi pasażerów. Przez dwa miesiące eksperci PKL i producenta kolei przesunęli o 128 metrów osiem lin nośnych o łącznej masie ok. 200 ton i przeprowadzili przegląd elementów jezdnych. Prace serwisowe były niezbędne dla zachowania najwyższych standardów bezpieczeństwa kolei i norm gwarantowanych przez producenta oraz zapewnienia poprawnej eksploatacji lin nośnych. Więcej >>> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2019 No to teraz czekamy na zimowy cennik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 29 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2019 Dzisiaj opublikowali cennik 2019/2020 Ceny utrzymane, jednak zlikwidowali skipassy no limit (z nielimitowanymi wjazdami koleją linową). 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alcest Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 jak myślicie, na Trzech Króli otworzą trasy na Kasprowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 23 minuty temu, alcest napisał: jak myślicie, na Trzech Króli otworzą trasy na Kasprowym? Myślę, że tak. Choć zarządzający jest bardziej asekuracyjny Pozdrawiam mirekn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 28 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2019 4 stycznia, planowany termin uruchomienia kanapy w kotle Gąsienicowym 😍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 29 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2019 Brak No limit to porażka. Mogli przecież podwyższyć rozsądnie cenę i pozoswic tą formę karnetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2019 https://nolimitkasprowy.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 29 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2019 2 minuty temu, Mitek napisał: https://nolimitkasprowy.pl/ Chyba się nie zrozumieliśmy Mitku 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2019 Cześć Wszystko OK. PO prostu jak przeczytałem to zamarłem, że Marcin z jakichś powodów zrezygnował z organizacji tej znakomitej imprezy. Dopiero później przyczaiłem, że chodzi o jakieś bilety. Ale No Limit Kasprowy jest jeden, Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 29 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2019 4 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Wszystko OK. PO prostu jak przeczytałem to zamarłem, że Marcin z jakichś powodów zrezygnował z organizacji tej znakomitej imprezy. Dopiero później przyczaiłem, że chodzi o jakieś bilety. Ale No Limit Kasprowy jest jeden, Pozdrowienia 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 29 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2019 (edytowane) 6 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Wszystko OK. PO prostu jak przeczytałem to zamarłem, że Marcin z jakichś powodów zrezygnował z organizacji tej znakomitej imprezy. Dopiero później przyczaiłem, że chodzi o jakieś bilety. Ale No Limit Kasprowy jest jeden, Pozdrowienia A ja dalej nie rozumiem,wszedłem na stronę i nic nie znalazłem nowego o biletach ani odwołaniu?A także o rejestracji,która miała być ogłoszona do końca grudnia... Edytowane 29 Grudzień 2019 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 29 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2019 10 minut temu, lski@interia.pl napisał: A ja dalej nie rozumiem,wszedłem na stronę i nic nie znalazłem nowego o biletach ani odwołaniu?A także o rejestracji,która miała być ogłoszona do końca grudnia... No limit to była nazwa opcji karnetu całodziennego bez limitu wjazdów kolejka linową Kuźnice - Kasprowy. Zgadzam się z @artix powinni tę opcję zostawić. Nie ma to nic wspólnego z zawodami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 witam biore pod uwage te stacje. Nigdy tu nie bylem. Czy tras zjazdowych jest 2 czy 4 ? jechac na caly dzien i oprocz dwoch czarnych po 1700m sa jakies inne opcje zjezdzania ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 7 minut temu, Matifcb napisał: witam biore pod uwage te stacje. Nigdy tu nie bylem. Czy tras zjazdowych jest 2 czy 4 ? jechac na caly dzien i oprocz dwoch czarnych po 1700m sa jakies inne opcje zjezdzania ? Trasy są dwie,do kotła Gąsienicowego i Goryczkowego,obie czarne i obie zayebiste, nie widzę innej opcji niż nartowanie przez cały dzień. Tylko odpowiedz sobie wpierw na pytanie, jak jeździsz i czy dasz rade? bo to zarówno najpiękniejsze jak i jedne z najtrudniejszych tras w Polsce A jak będzie -20 to jazda krzesłem na Goryczkowej jest przeżyciem które zapamiętasz na zawsze 🤣 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 mysle ze dalbym rade. Ale 2 trasy to troche monotonne. WLasnie ogladam na YT swietne trasy ale wolalbym isc na 8h nart i zrobic pare urozmaicen. Na filmikach widze ze sa takie waskie lesne zjazdy az do kuznic. Przypomnialo mi to takie naciagane trasy po laskach jak w szklarskiej Lolobrygida. Myslalem ze oporcz czarnej mozna dalej sunac do kuznic i stamtad kolejka wjechac na kasprowy. Na stronce PKL sa opisane 2 dodatkowe trasy 8000km i 3000m az do kuznic przez trase goryczkowa jak i gasienicowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 (edytowane) 12 minut temu, Matifcb napisał: Na stronce PKL sa opisane 2 dodatkowe trasy 8000km i 3000m az do kuznic przez trase goryczkowa jak i gasienicowa. to nie trasy a nartostrady... oczywiście zjechać sobie możesz nimi do Kuźnic, nikt Ci nie zabroni Trasy na kasprusiu ,,monotonne,, no proszę Cię... 😂 Edytowane 1 Styczeń 2020 przez pasazer85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 38 minut temu, pasazer85 napisał: to nie trasy a nartostrady... oczywiście zjechać sobie możesz nimi do Kuźnic, nikt Ci nie zabroni Trasy na kasprusiu ,,monotonne,, no proszę Cię... 😂 Do Kasprowego chyba trzeba jednak dojrzeć, w zeszłym roku zabrałem tam bratanka, który jeździł dość dobrze np. Na Pilsku, ale Kasprowy zmasakrował go tak, ze padł wycieńczony i cała drogę powrotna spał w samochodzie, oczywiście kilka gleb tez na początek zaliczył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 1 minutę temu, Sariensis napisał: Do Kasprowego chyba trzeba jednak dojrzeć, No bo z Białki na Kasprowy to jak z plaży do betoniarki, też piasek i woda 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 1 minutę temu, pasazer85 napisał: No bo z Białki na Kasprowy to jak z plaży do betoniarki, też piasek i woda A w szkołach przecież nie uczą, ze sa kilometry dłuższe i krótsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 (edytowane) @pasazer85, @SariensisChłopaki nie demonizujcie. Jak na Kasprowym jest pogoda, to obydwie trasy naprawdę nie są Everestem. Ot dla przypomnienia WZF Forumowe: 🙂 Edytowane 1 Styczeń 2020 przez marboru 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 Dla narciarza choćby przeciętnego i świadomego to Streif to,to nie jest PS Zróbcie tam jeszcze takie WZF 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 (edytowane) 7 minut temu, pasazer85 napisał: Dla narciarza choćby przeciętnego i świadomego to Streif to,to nie jest PS. Zróbcie tam jeszcze takie WZF Dokładnie 👍 Aaaa Streif, to dla odwiedzajacego Kitz przeciętnego narciarza, to bardzo prosta trasa (większość ścianek z PŚ jest niedostępna do jazdy dla amatorów). Co innego dla zjazdowców w czasie zawodów 🙂 Byłoby super zrobić kolejne, 4 WZF na KW. Na dwóch byłem i było super 👍 Oby zima trzymała do wiosny w Tatrach, wówczas na ostatki narciarskie wszyscy tam pojedziemy. Edytowane 1 Styczeń 2020 przez marboru 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi