KKr Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 (edytowane) Witajcie, dorzucam relację z wczoraj Pogoda genialna, dlatego ludzi trochę więcej niż się spodziewałem w dzień powszedni w kwietniu. Dojechaliśmy przed 9tą i zmieściliśmy się do najbliższego wagonika ale ledwo, kilka miejsc chyba zostało. Na początku Goryczkowa bardzo twarda, jak dla mnie zbyt twarda. Głównym problemem w pierwszych godzinach było niezbyt równomierne wyratrakowanie stoku, jedna szerokość ratraka idealny sztruks, sąsiednia szerokość ratraka cała w przymarzniętych grudkach (w większości tylko denerwujących podczas jazdy, ale czasami takich które trzeba było dla bezpieczeństwa omijać), kolejna szerokość ok ale hopka na brzegu trasy ratraka itd. Po 11tej przymrożenie trochę puściło i od tego momentu warunki świetne (twardo ale nie za twardo, dół już miękki ale jeszcze ok). Między 10 a 11 duże ilości osób przychodzące z Gąsienicowej która podobno zmuldziła się już prawie od rana, w efekcie między 11 a 13 na Goryczkowej były niewielkie kolejki, max. do 4 minut. Od 13 do 14 jeździliśmy na Gąsienicowej, faktycznie muldy dużych rozmiarów i patrząc z góry bardzo odstraszające (dzięki czemu bardzo mało osób już wtedy jeździło, większość uciekła na Goryczkową). Moim zdaniem nie było aż tak tragicznie jak wyglądało, śnieg między muldami mimo że wydrapany to trzymał dobrze, a same muldy dzięki dużemu nasłonecznieniu nie twardniały i do pewnego stopnia dawało się je przecinać. Ale na pewno zmęczenie nóg z jednego zjazdu porównywalne z 3-4 zjazdami Goryczkową. Zdaniem kolegi było dokładnie tak tragicznie jak wyglądało, "zjechać można, ale ścianką to tak tylko po to żeby dojechać". Na dojeździe do dolnej stacji oczywiście źle, ale ponieważ śnieg poza trasą w trakcie dnia bardzo ładnie puścił to moim zdaniem dużo lepsze warunki były omijając końcówkę po lewej od krzesełka niż jadąc trasą. Slalom w trakcie dnia zwinęli, zapewne to był jego ostatni dzień. O 14 powrót na Goryczkową, do końca ładnie wytrzymała (z wyjątkiem dołu który oczywiście mokry i niefajny ale to wiadomo), powstało trochę muld ale nie przeszkadzały, na zdjęciach godz. 16:30. Od rana najlepiej wyratrakowany z całego stoku był skrajnie prawy pas i jak widać na drugim zdjęciu wytrzymał on do końca bez muld, choć w drugiej części dnia tam pojawiły się już niewielkie fragmenty zlodzonia przez to że przed południem (zanim przymrożenie puściło) sporo osób jeździło tylko tym pasem. Zjazd z Goryczkowej do Kuźnic: ostatnie 200 metrów po kocich łbach szlakiem z Kalatówek trzeba przejść pieszo ale reszta cały czas się jeszcze trzymała. Edytowane 3 Kwiecień 2019 przez KKr 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Był ktoś przez weekend ? Jak tam warun ? Bo mnie skręca i zastanawiam się czy nie odwołać zeszłotygodniowego zakończenia sezonu i przełożyć go na za tydzień 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 W dniu 2.04.2019 o 13:07, pawelb91 napisał: Jeździ ktoś na Kasprowym w przyszłym tygodniu? Myślę nad poniedziałkiem i wtorkiem w zależności od prognoz pogody. Ja być może we wtorek się wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 13 minut temu, Gerald napisał: Ja być może we wtorek się wybiorę. Ja jeśli się wybiorę to raczej później na dwa dni, prognozy się trochę kotłowały i na razie nie zdecydowałem się jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 W dniu 2.04.2019 o 13:07, pawelb91 napisał: Jeździ ktoś na Kasprowym w przyszłym tygodniu? Myślę nad poniedziałkiem i wtorkiem w zależności od prognoz pogody. Sobota,we wtorek Szczyrbskie Pleso... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 1 minutę temu, lski@interia.pl napisał: Sobota,we wtorek Szczyrbskie Pleso... Jedziesz we wtorek do Szczyrbskiego? Mogę się dołączyć jeśli chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Godzinę temu, Gerald napisał: Jedziesz we wtorek do Szczyrbskiego? Mogę się dołączyć jeśli chcesz. Z przyjemnością,ale jak wiesz,jadę z Gorlic przez Krynicę.Na razie na 80 %,jeśli znajdę towarzystwo.Chcemy trochę nart i potem baseny we Vrbowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 5 minut temu, lski@interia.pl napisał: Z przyjemnością,ale jak wiesz,jadę z Gorlic przez Krynicę.Na razie na 80 %,jeśli znajdę towarzystwo.Chcemy trochę nart i potem baseny we Vrbowie... Napisałem Ci wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Ja chyba jutro rano z Krakowa,będę wiedział popołudniu czy jadę.Jest miejsce bo raczej sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 W prognozach zima wraca w Tatry. Poczekam na dwa ładnie dni pod rząd i wtedy będę atakować Kasprowy na koniec sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 6 godzin temu, tomi33 napisał: Ja chyba jutro rano z Krakowa,będę wiedział popołudniu czy jadę.Jest miejsce bo raczej sam. To daj znać, ja się gdzieś chce jutro wybrać. Mogę również na Słowację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 9 minut temu, Gerald napisał: To daj znać, ja się gdzieś chce jutro wybrać. Mogę również na Słowację. Jutro Strbskie Pleso, wyjeżdżam z Krościenka o 7 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 (edytowane) 8 minut temu, labas napisał: Jutro Strbskie Pleso, wyjeżdżam z Krościenka o 7 rano Do Krościenka nie dojadę na 7 rano. Przez Nowy Targ pewnie nie jedziesz? Edytowane 8 Kwiecień 2019 przez Gerald Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 28 minut temu, labas napisał: Jutro Strbskie Pleso, wyjeżdżam z Krościenka o 7 rano Warunki w SP są super, ale jutro według prognozy od 9 będzie deszcz.☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Godzinę temu, Gerald napisał: Do Krościenka nie dojadę na 7 rano. Przez Nowy Targ pewnie nie jedziesz? Z Krościenka na Niedzicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Godzinę temu, zaruski napisał: Warunki w SP są super, ale jutro według prognozy od 9 będzie deszcz.☹️ Nie siej propagandy, będzie pogoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 13 minut temu, labas napisał: Z Krościenka na Niedzicę. To nie dam rady. Pierwszym połączeniem byłbym tam na 8 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 20 minut temu, Gerald napisał: To nie dam rady. Pierwszym połączeniem byłbym tam na 8 🙂 Skąd jedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Z Krakowa jestem. Pierwszy bus w tamtą stronę mam o 6:45 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 9 minut temu, Gerald napisał: Z Krakowa jestem. Pierwszy bus w tamtą stronę mam o 6:45 . Jeśli w Nowym Targu zameldujesz się na 7 to podjadę i pojedziemy przez Jurgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 14 minut temu, labas napisał: Jeśli w Nowym Targu zameldujesz się na 7 to podjadę i pojedziemy przez Jurgów. Napisałem priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Godzinę temu, labas napisał: Nie siej propagandy, będzie pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 6 minut temu, zaruski napisał: A tam, cicho być😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 56 minut temu, labas napisał: A tam, cicho być😛 http://www.meteo.sk/predpoved-pocasia/europa/slovenska-republika/strbske-pleso https://www.yr.no/place/Slovakia/Prešov/Štrbské_Pleso/hour_by_hour.html Intensywnie myślę nad tematem Pozdrawiam mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Nie ma co myśleć, trza jechać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi