Gerald Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 19 minutes ago, lski@interia.pl said: Grupy wiekowe co dziesięć lat. + niepełnosprawni, jako osobna grupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotek Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 13 minutes ago, kamil11 said: Jak teraz wygląda sytuacja na kasprowym? Teraz jest ciemno i nie da się jeździć, jeśli oczywiście chodzi o Kasprowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 21 minutes ago, kamil11 said: Jak teraz wygląda sytuacja na kasprowym? Od jutra do środy rano opady śniegu, i cały czas ujemne temperatury. W środę okienko pogodowe, i zamierzam się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 Dzisiaj znowu pogoda dopisała, choć mrozu w nocy raczej nie było, trasy dość miękkie, typowo wiosenne. To mój 50 dzień na nartach w tym sezonie, miał być ostatnim, ale umówiłem się ze spotkanym znajomym na wspólne śmiganie za tydzień PS. Jak widać na ostatnim zdjęciu misio już nie śpi, odwiedził dzisiaj kocioł gąsienicowy, popatrzył na jeżdżących gigant klepnął się w czoło i sobie poszedł 😀 12 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 (edytowane) 1 hour ago, pasazer85 said: 😀 Edytowane 24 Marzec 2019 przez Gerald 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 23 godziny temu, pasazer85 napisał: PS. Jak widać na ostatnim zdjęciu misio już nie śpi, odwiedził dzisiaj kocioł gąsienicowy, popatrzył na jeżdżących gigant klepnął się w czoło i sobie poszedł 😀 Filmik z tych odwiedzin Podobno pomylił strony i udał się potem na goryczkową pozjeżdżać trasą giganta No Limit... 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 Dzięki za filmik, ja w tym czasie siedziałem na kanapie a telefon został w kurtce w skrytce na szczycie więc nie miałem możliwości tego uwiecznić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Nie wybiera się ktoś przypadkiem na Kasprowy w przyszłym tygodniu i jedzie przez Nowy Sącz? Dołączyłbym chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaś Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 W dniu 25.03.2019 o 20:36, pawelb91 napisał: Filmik z tych odwiedzin Podobno pomylił strony i udał się potem na goryczkową pozjeżdżać trasą giganta No Limit... Właśnie dla takich widoków infrastruktura na Kasprowym nie powinna być w jakikolwiek sposób rozbudowywana, poza wyminą wyciągu na Goryczkowej. Ale za to zobaczcie to: https://noizz.pl/design/zakopane-mountain-resort-blok-udajacy-goralska-chate-stanie-w-zakopanem/pe14c77 Jeżeli to wydubuja tu juz będzie totalny upadek Zakopanego w aspekcie estetyki i ochrony krajobrazu,ale zdaje się, że pazerność nie zna granic... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 7 minut temu, michaś napisał: Jeżeli to wydubuja tu juz będzie totalny upadek Zakopanego w aspekcie estetyki i ochrony krajobrazu,ale zdaje się, że pazerność nie zna granic... Pod względem estetyki architektonicznej i wszędobylskiej reklamy bilbordowej to akurat Zakopane od lat puka w dno od spodu ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Problemem Zakopanego, jest to że istnieje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Ja bardzo lubię klimat Zakopanego. W przeciwieństwie np. do Szczyrku, który klimatu (moim subiektywnym zdaniem) nie ma wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 (edytowane) 7 godzin temu, Robur82 napisał: Ma ktoś wiedzę, czy na 1dnym koncie pklpass można dodać inne osoby jak na gopass Czy każda osoba musi mieć swoje konto? Przeglądam i nie widzę opcji żeby kogoś dopisac do konta typu dziecko , ojca kolegę, Nie można. Pytałem już o to w PKL bo chciałem kiedyś na koleżankę kupić karnet. Niemniej jednak, jeśli zarejestrujesz tam np. 2 karty, to wydaje mi się że tego nie są w stanie zweryfikować. Konto PKL jest bardzo ubogie. Przez inernet nie kupimy też: - karnetów 10 przejazdowych. - karnet za 90 zł, na same krzesełka. Edytowane 30 Marzec 2019 przez Gerald Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 Może we wtorek pojadę z Krakowa W dniu 27.03.2019 o 11:41, pawelb91 napisał: Nie wybiera się ktoś przypadkiem na Kasprowy w przyszłym tygodniu i jedzie przez Nowy Sącz? Dołączyłbym chętnie Ja chyba we wtorek jak pogoda będzie w miarę sprawdzona ale z Krakowa.Będę miał dwa miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 45 minut temu, tomi33 napisał: Może we wtorek pojadę z Krakowa Ja chyba we wtorek jak pogoda będzie w miarę sprawdzona ale z Krakowa.Będę miał dwa miejsca. o której wyjeżdżasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 Teraz, Gerald napisał: o której wyjeżdżasz? Jak bym jechał to jak najwcześniej,należe do ty co od samego początku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 A będzie ktoś z forum jutro na Kaspro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 Jak przejazd goryczkową do kuźnic.....da się dojechać bez odpinania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 58 minut temu, tomi33 napisał: Jak przejazd goryczkową do kuźnic.....da się dojechać bez odpinania ? W środę to było wykonalne :-) dzisiaj pewnie też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 Jest dobrze, na dole śnieg mokry i bardzo mokry, dość dużo igliwia na śniegu, ale dla nart niebezpieczeństwa nie ma. Narty trzeba ściągnąć jakieś 100m powyżej dolnej stacji w Kuźnicach. Na górze rewelacja, w nocy przymrozek więc z rana trasy twarde, trzymały gdzieś do 11. Później bardzo ciepło, ale stok w stanie dobrym i bardzo dobrym do końca dnia. Na Goryczkowej, w kotle miejscami oblodzenia. Dzisiaj zrobiłem kilkanaście przejazdów Gąsienicową i dwa Goryczkową. Było to wymarzone zakończenie sezonu, teraz narty zasmarować, buty wysuszyć i do szafy Myślę,że na Kasprowym będzie można jeszcze pośmigać z 2-3 tygodnie w warunkach bardzo dobrych, ale jak dla mnie za ciepło 😝 PS. To tyle na ten sezon, przez okres letni postaram się przedeptać SzCyrk i obfotografować co tam wyczyniają 😆 16 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 10 godzin temu, pasazer85 napisał: PS. To tyle na ten sezon, przez okres letni postaram się przedeptać SzCyrk i obfotografować co tam wyczyniają 😆 Ja jadę w sierpniu i też mam taki plan😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 Ale warun! Ale warun! 👍⛷️😀 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 Już wiadomo, ile państwo zapłaciło za koleje linowe https://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/1767-mln-zl-za-9977-proc-akcji-polskich-kolei-linowych,2608018,4199 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 2 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 Jeździ ktoś na Kasprowym w przyszłym tygodniu? Myślę nad poniedziałkiem i wtorkiem w zależności od prognoz pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 2 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 Nie są to jeszcze żadne konkrety ale już jakaś mglista zapowiedź jest: https://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/pkl-szykuje-sie-spektakularna-inwestycja,2604829,4199 Wygląda na to, że zapowiada się to czego by chyba większość chciała czyli modernizacja, a nie rozbudowa. Jest mowa o nowym krześle na Hali Goryczkowej. Przy wszystkich obecnych niedogodnościach, które być może w jakimś stopniu udałoby się wyeliminować trzeba jednak walczyć o zachowanie uroku tego miejsca w takiej formie w jakiej je wszyscy znamy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi