Gość Napisano 23 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2019 Pewne obawy były, jeszcze o 4.15 sprawdzałem prognozy siły i kierunku wiatru, ale było fantastycznie, wiatr kompletnie nie odczuwalny, mròz też jakby nieodczuwalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 23 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2019 @Sariensis pięknie! Święta Góra Narciarzy dała Ci super warun 😮 Kasprowy planuję na kwiecień... Oby nie przyszedł jakiś kataklizm pogodowy. Dzięki Adam za te fotki - ciągną tam jak magnez. Pozdro! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2019 Mam nadzieję, że w kwietniu nadal będzie warun do jazdy. Mnie ściągnęła relacja @MAIKEL 1977 i udało sie perfekcyjnie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 23 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2019 Jak to mawiamy my, młodzi ludzie - SZTOS! 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2019 10 godzin temu, Ratrak napisał: Jak to mawiamy my, młodzi ludzie - SZTOS! 😎 Tak, mój bratanek miał podobne odczucia SZTOS NA MAKSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yard4 Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 (edytowane) Byłem na Kasprowym w połowie lutego, wobec czego mogę się podzielić informacjami jakich sam szukałem jadąc pierwszy raz. Dojazd: Samochód można zostawić na Rondzie Jana Pawła II ( cały dzień 25 zł). Do Kuźnic nie ma wjazdu prywatnymi samochodami. Z ronda do Kuźnic (ok. 1,7 km) jadą busy od godziny 7 rano (3 zł) lub taksówki za (5 zł), pierwszą widziałem o 5:46. Kuźnice: W Kuźnicach do wyjazdu ustawiają się dwie kolejki. Pierwsza do kasy po bilety a w drugiej osoby które zakupiły bilety w przedsprzedaży na stronie www.pkl.pl (do ich odebrania służą automaty lub Biuro Obsługi Klienta). UWAGA: Jeżeli miałeś bilet w przedsprzedaży i spóźniłeś się na swoją godzinę odjazdu – bilet przepada!!! Do jednego wagonika wchodziło 60 narciarzy, po 30 z każdej kolejki. Jeżeli ktoś potrzebuje wystawić fakturę za bilet to może to zrobić w Kasie na szczycie Kasprowego na podstawie otrzymanego paragonu w kasie dolnej. Kasprowy Wierch: Na górze nie widziałem żadnej przechowalni. Pewnie dlatego prawie wszyscy ruszają do busa w pełnym sprzęcie narciarskim ( oczywiście narty w rękach 😊) Ubikację widziałem tylko u góry koło restauracji (2,5 zł). Trasy zjazdowe są dwie: Gąsienicowa i Goryczkowa. - Gąsienicowa jest zaraz w lewo od wyjścia z górnej stacji. 50 – 100 metrów. Dwa zjazdy, bliższy bardziej stromy. Endomondo pokazało mi długość trasy około 1,6 km. Początek zjazdu jest stromy, to około 80 metrów i około 70 % nachylenia, reszta trasy dla wszystkich którzy zjechali bez najmniejszych problemów. Wyjazd wyciągiem 4 osobowym trwa 8 minut. - Goryczkowa. Do niej trzeba dojechać. Mijamy zjazd na Gąsienicową i łukiem w prawo (wytyczoną bezpieczna trasą) objeżdżamy Kopułę (w sumie około 250 m). Tu nie ma aż takiego stromego zjazdu a pozostała trasa jest trochę porównywalna z Gąsienicową. Według mnie trasa bardziej krajobrazowa. Długość zjazdu na Goryczkowej to około 2,7 km. Wyciąg tylko 2 osobowy powodował sporą grupę oczekujących. Jeżeli szczęśliwie usiedliśmy bez uderzenia 😊to mamy 15 minut podziwiania pięknych widoków lecz w mało komfortowych warunkach (ten wyciąg w tym roku obchodzi 51 urodziny). Od dolnej stacji na Gąsienicowej jest około 2,7 km do Kuźnic (około 300 metrów wysokości). Do nartostrady w stronę Kuźnic można włączyć się zaraz za wyciągiem. Dojechałem prawie do samej kasy. Życzę wszystkim udanego wyjazdu. Edytowane 26 Luty 2019 przez yard4 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Jest jeszcze jeden parking wyżej, również 25,00 zł za dzień, można wjechać na ten parking pod zakaz, z parkingu 700 m. pod gorę w butach i z nartami na plecach na rozgrzewkę :), w drodze powrotnej, często udaje się zjechać aż do ronda, ale dużo zależy od warunków, 15 minutowy wyjazd na krześle 2 os. dostarcza szczególnie ciekawych doznań poniżej -15 stopni, wówczas z 15 min. robi sie wieczność ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Przechowalnia kiedyś była, ale dawno tam nie byłam, może zlikwidowali. W końcu muszę się znów tam wybrać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 36 minut temu, Maria napisał: Przechowalnia kiedyś była, ale dawno tam nie byłam, może zlikwidowali. W końcu muszę się znów tam wybrać! Jest na dole, ladne szafki I ławeczki, kto szuka ten znajdzie, w prawo do toalety, w lewo do szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 7 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2019 Wczoraj petarda, lampa ,-5 stopni i wiatr. Zabawa od 9 do 16 Wyjazd dużą 8 osobową ekipą Udało się też trafić na trening POL-SKI DEMO TEAM i zjeść razem śniadanie Jazda synchroniczna w ich wykonaniu to poezja. 9 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 Świetne warunki, niestety w weekend ma mocno wiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 Ktoś z forum jest dzisiaj? Jak to wygląda z wiatrem? Będzie w weekend czynne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 4 hours ago, laryzbyszko said: Ktoś z forum jest dzisiaj? Jak to wygląda z wiatrem? Będzie w weekend czynne? W sobotę mało prawdopodobne, 110 km/h mówi samo za siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 34 minutes ago, Sariensis said: W sobotę mało prawdopodobne, 110 km/h mówi samo za siebie. Skąd ta prognoza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 https://www.mountain-forecast.com/peaks/Kasprowy-Wierch/forecasts/1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 On 8.03.2019 at 17:08, Sariensis said: https://www.mountain-forecast.com/peaks/Kasprowy-Wierch/forecasts/1987 Miałeś rację. Kasprowy przez weekend pozostał zamknięty. Dobrze, że na darmo nie jechałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 Ja byłem w sobotę w Tatrach, podchodziłem na przełęcz pod Kopą kondracką, ale strasznie wiało.... Kolejki nie działały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 1 hour ago, laryzbyszko said: Miałeś rację. Kasprowy przez weekend pozostał zamknięty. Dobrze, że na darmo nie jechałem tutaj prognoza sprawdza się dośc dobrze, warto s[rawdzać przed wyjazdem w wysokie góry, co przyniesie pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 16 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2019 Dzisiaj znowu zamknięte z powodu wiatru. Jakieś wieści odnośnie jutra? @Sariensis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2019 (edytowane) 31 minutes ago, laryzbyszko said: Dzisiaj znowu zamknięte z powodu wiatru. Jakieś wieści odnośnie jutra? @Sariensis Pogoda na jutro bajka, na lekkim plusie I bez wiatru a śniegu napadało w Tatrach tyle, że nie ma sie nad czym zastanawiać. W Tatrach tyle nasypało: Edytowane 16 Marzec 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2019 18 hours ago, laryzbyszko said: Dzisiaj znowu zamknięte z powodu wiatru. Jakieś wieści odnośnie jutra? @Sariensis Czekam na relację z Kasprowego, widzę że masz idealnà lampę bez wiatru;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 Jutro zapowiada się piękne okienko pogodowe. Ktoś wybiera się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 Ja w sobotę,też ma być pogoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 8 minutes ago, lski@interia.pl said: Ja w sobotę,też ma być pogoda... Nawet na lekkim plusie i lampa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 18 minutes ago, Sariensis said: Nawet na lekkim plusie i lampa. W sobotę to tam będzie tłum ludzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi