Gość Napisano 1 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2015 ten kraj był zawsze inny! a teraz... przeje...e na maxa! a nasz Kaspruś bogu ducha winny bedzie sobie stał i kozice i świstaki będą miały raj! PS. a ten ch...j działkę na górnej stacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 1 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2015 Góralska komedia w nowej odsłonie. Na razie tylko słowa a przydał by się jeszcze jakiś podkład muzyczny na skrzypeczkach to może jakaś tragiczna opera by powstała. Nie dało by się komu tego zapyziałego Zapylonego komuś opchnąć? Może "ruskim", tak uwielbiali tu przyjeżdżać. Закопане - это старый русский город. ;-)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 PKL/G znalazło sposób, jak sprawić, żeby w sezonie zimowym kolejką na Kasprowy jeździło więcej narciarzy. Od 25.12 do 10.01 do godziny 10 bilet na kolejkę dla turysty będzie kosztował... 99zł! :biggrin: Po godzinie 10. znowu cena spadnie do 62zł. Ogólnie pomysł dobry, ale wykonanie... http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-kasprowy-wierch-bedzie-drozszy-dla-turystow,nId,1928446 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Unieważnią sprzedaż? Chyba rząd znalazł sposób na "odzyskanie" Kasprowego... :proud: http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,19570229,przejecie-kasprowego-wierchu-uniewaznione-przez-sad.html#BoxLokKrakLink 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Mi się akurat to podoba. Lepiej, żeby odzyskali Kasprowy w ten sposób, a nie w inny. Prywatny inwestor miał coś poprawić i póki co zmian nie widać. Mają postawić kanapę na Goryczkowej, ale póki nie dostaną ostatecznego pozwolenia, to w nią nie uwierzę :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 To co zrobili na początku to był trochę nie wypał. Ale jednocześnie tylko w prywatnych rękach ma szansę na rozwój. I w tym roku powoli to widać, coś się dzieje na Gubałówce, teraz Kasprowy z najważniejszych informacji: 1. Wspólny Pklpass na wszystkie ośrodki? (promocyjne karnety itp) 2. W gorących okresach (święta) cena 99zł, a tak to 63zł dla turystów 3. Skipassy dla narciarzy: - Goryczkowa+Gąsienicowa (bez gondoli) 95zł! (w końcu do tego wrócili!) - 1 wyjazd gondolą + Goryczkowa + Gąsienicowa 130zł - Wszystkie koleje 149zł - w cenie slalom z pomiarem czasu http://www.pkl.pl/kasprowy-wierch/cennik-skipass.html Pozdrawiam Tomek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 "Nie wypał" to chyba nie był. To był wyruchał! Poza tym niewypał to określenie trochę niefachowe. Powinno być niewybuch. A niewybuch ma to do siebie, że jest niebezpieczny, w każdej chwili może wybuchnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Przecież ten skansen nawet w tym roku jeszcze nie wystartował :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Przecież ten skansen nawet w tym roku jeszcze nie wystartował :stupid: I jak tak dalej pojdzie i nie spadnie z pol metra swiezego sniegu to dalej nie ruszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Dawniej byłem na Kasprowym praktycznie co tydzień teraz jestem co sezon w Alpach. Jak nie zainwestują tam kasy to chyba tam mnie nie zobaczą bo dzienny koszt jazdy jest zbliżony do małych ośrodków alpejskich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 [ATTACH=CONFIG]27086[/ATTACH] 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 No wiesz.: Pomyśl tylko ile kilometrów trzeba jechać w Dolomity.Od nas z południa Polski prawie tyle co Dolomitach kilometrów tras narciarskich.:wink: :wink: :wink: A do Zakopanego rzut beretem i jaką słynną drogą.:tongue: :crazy: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 znam Krakusa co jechał do Zakopca 3g40min oczywiście z Krakowa nie Warszawy:biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 No co? Przecież taniej na Kasprowym @daco - w zeszłym sezonie, na zakończenie ferii mazowiecko / dolnośląskich odcinek Nowy Targ - Rabka 1h 20min... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 za 1h 20min to teraz jestem koło Ostrawy a za 3h 40min w Znojmo:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 [ATTACH=CONFIG]27086[/ATTACH] A odejmij nartostrady? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 A ja tam bardzo lubię tę naszą jedyną "alpejską" górę - bez względu na ceny karnetów, właściciela i tego jak blado wypada narciarsko przy Dolomitach. Pobyt w Tatrach na nartach, to dla mnie zawsze magia, klimat i bardzo pozytywne przeżycie. Co najmniej raz w roku staram się na Kasprowym być... ...a jak jeszcze uda się skrzyknąć wyśmienite towarzystwo i trafi się na słoneczną i śnieżną pogodę - jest wyśmienicie. Spójrzcie jak pięknie tam. Jak świetne to mogą być chwile... [video=youtube;LzvEzmMkJ0E] 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 A ja tam bardzo lubię tę naszą jedyną "alpejską" górę - bez względu na ceny karnetów, właściciela i tego jak blado wypada narciarsko przy Dolomitach. Dzięki takiemu podejściu ktoś jeszcze tam jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Dzięki takiemu podejściu ktoś jeszcze tam jeździ To fajna góra, ale tu chodzi o coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Dokładnie o spotkania ludzi pozytywnie zakręconych :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Dokładnie o spotkania ludzi pozytywnie zakręconych :smile: Mam zamiar w tym sezonie zaliczyć . Pierwszy i ostatni raz w życiu.Mowa o jeżdzie na nartach na Kasprowym bo dokładnie 3 razy tam byłem w lecie. Liczę na zimowy marzec 2016 w Tatrach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Nooo w tym roku mam nadzieję, że wiosenne narty na Kasprowym wypalą i WZF forumowe będzie w większym gronie niż w zeszłym, czy dwa lata temu. Janek - trzymam za słowo, Marcinn - na Ciebie też liczę. Leitner - chętny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Chętny Mam nadzieję na weekend 30.04-1.05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Chętny Mam nadzieję na weekend 30.04-1.05 Z tą datą trochę przegiąłeś. W planie Kasprowy mam 5/6 lub12/13.03.16r. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 5/6 u mnie na pewno odpada. 4.03 wracam ze Stożka, więc weekend odpada. 12-13... może się uda Rok temu sobie obiecałem, że jak na majówkę 2016 będą warunki na Kasprowym albo na Chopoku, to na pewno tam pojadę :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi