artix Napisano 5 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2014 Cześć Jazda w takich warunkach polega raczej na delikatności bo inaczej walczysz z kupami śniegu a amortyzacja itd to raczej automat i nie polega na napinaniu mięśni tylko na elastycznej jexdzie. Na siłę jest miejsce w sporcie. Pozdro Oczywiscie Mitku masz racje w tym co piszesz .Jadac technicznie w takich warunkach nie walczymy ze stokiem, co powoduje ze baterie w nogach wystarcza na dluzej. Dla dobrze jezdzacego technicznie bedzie to zabawa , a dla nowicjusza meczarnia i bol w nogach, co za tym idzie przerwa co 50 metrow. Ale dlaczego poprostu nie uzupelnisz tego co napisales ze "kondycja nog tez jest wazna" ? No bo profesjonalisci chyba tez trenuja na wzmocnicnie nog ,czyz nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2014 Cześć Oczywiscie Mitku masz racje w tym co piszesz .Jadac technicznie w takich warunkach nie walczymy ze stokiem, co powoduje ze baterie w nogach wystarcza na dluzej. Dla dobrze jezdzacego technicznie bedzie to zabawa , a dla nowicjusza meczarnia i bol w nogach, co za tym idzie przerwa co 50 metrow. Ale dlaczego poprostu nie uzupelnisz tego co napisales ze "kondycja nog tez jest wazna" ? No bo profesjonalisci chyba tez trenuja na wzmocnicnie nog ,czyz nie ? Jasne, że jest ważna ale mój "wtręt" jest stąd, że bardzo często pisze się (na forach również) o tym sile, dociskaniu, itd. a tak naprawdę to technika jest odpowiedzialna za naszą jazdę a siła może jej tylko dodać smaczku. Sam mam tandencje do jazdy siłowej i znam ten ból. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2014 No i wszycho :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 12 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2014 (edytowane) My tu gadu gadu o inwestycjach (w innych wątkach), a zima nie odpuszcza.Obecnie na Kasprowym (12 maja) prawie minus 2 stopnie i świeżutki śnieg.Takie widoki osładzają oczekiwanie na następną zimę. Edytowane 12 Maj 2014 przez andy-w 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 12 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2014 Widzialem dzis rano na FB, lubie i strone :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b4rt3q Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Piękny widok w środku maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 [ATTACH=CONFIG]15831[/ATTACH] Piękny widok w środku maja Czy to jest Kasprowy czy jakaś okolica ? Nie kojarzę tego miejsca, albo nie poznaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b4rt3q Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 (edytowane) Czy to jest Kasprowy czy jakaś okolica ?Nie kojarzę tego miejsca, albo nie poznaję.To taras, jak wychodzisz głównym wyjściem to lekko w lewoZnalazłem Edytowane 15 Maj 2014 przez b4rt3q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 to co , jedziemy na KW zakończyć sezon ? :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 to co , jedziemy na KW zakończyć sezon ? :smile: Dawniej się jeździło i nie było to nic dziwnego. Sam pamiętam, jak kiedyś przeplotłem sezon żeglarski z narciarskim. W długi weekend związany ze świętem 1 Maja żeglowałem na Jeziorze Rożnowskim, a potem w weekend 15 maja (ostatni dzień kursowania kolejki na KW) jeździłem na nartach. PKL wówczas ze względu na bardzo dobre warunki śniegowe, przedłużyło sezon o 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 gdyby nie ta po.....a tegoroczna pogoda:mad:: , gdzie na KW w marcu było po dwadzieścia parę stopni na plusie w dzień i ciepłe noce , a teraz , w połowie maja ,mamy opady śniegu w górach , to pewnie nartowanie w Tatrach do dziś byłoby jak najbardziej realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 No nie na Kasprowym prawie 1m śniegu ))))) a do jutra jest szansa że jeszcze bedzie opad ok 40-50cm! trzeba wyciągnąć narty dobrze ze ich jeszcze głęboko nie schowałem ale zagrożenie lawinowe od razu skoczyło prawie z 1 na 3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Jest już nowy cennik na: http://www.pkl.pl/kasprowy/Kolej_krzeselkowa_Gasienicowa/Cennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Jest już nowy cennik na: http://www.pkl.pl/kasprowy/Kolej_krzeselkowa_Gasienicowa/Cennik Dla PKL do będzie chyba najdłuższy sezon: "OFERTA NARCIARSKA NA SEZON ZIMOWY 2014/20145 " :biggrin: :tongue: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adaś Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 4 godziny???? Czyli nie będzie w tym sezonie biletów 4-godzinnych????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Czyli nie będzie w tym sezonie biletów 4-godzinnych????? : Przecież jest na liście... koszt: 110 zł 4 godz. + 1 gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 O pkl daje Nam gratis chyba się wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Hmm... chyba ich poprzedni sezon nie nauczył przyznać się... kto jeździł! Sorry, ale na Goryczkowej w ciągu dnia zjedzie się z 15 razy... to już wole wyjść na skiturach i zjechać z 6 razy a przynajmniej na zdrowie mi wyjdzie i 5h za 110zł ktoś na głowę upadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areski Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Cennik Witam, w ogóle coś dziwnego z ta ofertą, na stronie pkl jest też Jaworzyna Krynicka - chyba pkl jej nie kupił? Przecież nie ma jednego wspólnego cennika dla wszystkich pklowych stacji- są różne cenniki, to po co jeszcze dodali Jaworzynę, która i tak będzie mieć pewnie jeszcze inne ceny. Ostatni sezon był wyjątkowo kiepski, chyba więc założyli, że to iż było mało narciarzy to wina słabej zimy a nie cen / no to się zdziwią / - jednak za poprzednich właścicieli cenniki były bardziej zróżnicowane - było więcej opcji no i też ceny były niższe. Będzie więc w pkl jak ze zdziwieniem po wzroście akcyzy ustalonym przez rząd - jak to wpływy mniejsze? Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Hmm... chyba ich poprzedni sezon nie nauczył przyznać się... kto jeździł! Sorry, ale na Goryczkowej w ciągu dnia zjedzie się z 15 razy... to już wole wyjść na skiturach i zjechać z 6 razy a przynajmniej na zdrowie mi wyjdzie i 5h za 110zł ktoś na głowę upadł. Ja jeździłem, ale za pół ceny. W Polsce lepszego miejsca nie ma, ale czy jest to warte 110 zł.. patrząc po tym ile ludzi było tam podczas mojej wizyty w lutym.. chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Witam, w ogóle coś dziwnego z ta ofertą, na stronie pkl jest też Jaworzyna Krynicka - chyba pkl jej nie kupił? Przecież nie ma jednego wspólnego cennika dla wszystkich pklowych stacji- są różne cenniki, to po co jeszcze dodali Jaworzynę, która i tak będzie mieć pewnie jeszcze inne ceny. Ostatni sezon był wyjątkowo kiepski, chyba więc założyli, że to iż było mało narciarzy to wina słabej zimy a nie cen / no to się zdziwią / - jednak za poprzednich właścicieli cenniki były bardziej zróżnicowane - było więcej opcji no i też ceny były niższe. Będzie więc w pkl jak ze zdziwieniem po wzroście akcyzy ustalonym przez rząd - jak to wpływy mniejsze? Pozdrawiam A. PKL należy do PKG (Polskie Koleje Górskie), a PKG kupiła Jaworzynę Krynicką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Ja nie jeździłem, chociaż bardzo mnie to kusiło. Co chwile słyszę jak tam fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Hmm... chyba ich poprzedni sezon nie nauczył przyznać się... kto jeździł! Sorry, ale na Goryczkowej w ciągu dnia zjedzie się z 15 razy... to już wole wyjść na skiturach i zjechać z 6 razy a przynajmniej na zdrowie mi wyjdzie i 5h za 110zł ktoś na głowę upadł. Ja, zabieram dwójkę dzieci i śmigam do 17 za 108zł, w tym roku drożej rodzinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Ja nie jeździłem, chociaż bardzo mnie to kusiło. Co chwile słyszę jak tam fajnie Bo jest fajnie nie ma nic przyjemniejszego z przygotowanych tras w Polsce, jak zjazd z Goryczkowej )))) czysta poezja i te widoki ahhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Może w tym roku się skuszę jak będę w tamtych stronach. Ale nie mam jeszcze planów na ten rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi