Honza Napisano 7 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2016 Co jakiś czas jest taka zima, ze Kasprowy jest otwierany w grudniu w całości. Może w tym roku będzie podobnie. Jak na razie dobrze idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 8 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2016 Aby otworzyc kasprowy potrzeba jest w niektorych miejscach nawet 1,5 metra sniegu, inaczej mozesz sie przerysac po kamolach :). Zeby chociaz w styczniu otworzyli to juz bedzie jakis sukces 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 8 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2016 6 godzin temu, borygo napisał: Aby otworzyc kasprowy potrzeba jest w niektorych miejscach nawet 1,5 metra sniegu, inaczej mozesz sie przerysac po kamolach :). Zeby chociaz w styczniu otworzyli to juz bedzie jakis sukces Obserwuję warunki na Kasprowym od kilku lat. To nie prawda, że musi być 1.5 m śniegu. Pamiętam zimy gdzie otwierano jak było lekko poniżej metra. Na Kasprowym są miejsce newralgiczne. Ważne aby tam był śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 1 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2017 Gąsienicowa ruszyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Jutro (14.01) rusza Goryczkowa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2017 Od dzisiaj na Kasprowym otwarta jest Goryczkowa. Szczegóły >> Aktualne warunki i kamery na Kasprowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 14 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2017 A wiadomo coś na temat nowego wyciągu? Tym się praktycznie nie da jeździć przez tą ukośna belkę? Kto to projektował? Jakiś nadworny karzel sekretarza Gomułki? Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2017 4 minuty temu, Hextor napisał: Kto to projektował? Jakiś nadworny karzel sekretarza Gomułki? Lepiej nie ciągnąć tematu, bo stare czasy wracają... Ale się uśmiałem... Wracając do tematu - chyba dawno Kasprowy w "pełni formy" tak wcześniej nie wystartował! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 To, że jest stary to jasne. Z tego wynika, że jest powolne, nie ma taśmy, a siedzenia są nie ogrzewane, nie wygodne i drewniane, do tego nie ma bąbli. Nie mam o to pretensji bo taka była wtedy technika i takie czasy. Natomiast ta poprzeczna belka nie ma żadnego zastosowania, a sprawia że osoba wyższa niż 175 cm za bardzo nie może nim jeździć. Anty-design w skali światowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 14 minut temu, Hextor napisał: To, że jest stary to jasne. Z tego wynika, że jest powolne, nie ma taśmy, a siedzenia są nie ogrzewane, nie wygodne i drewniane, do tego nie ma bąbli. Nie mam o to pretensji bo taka była wtedy technika i takie czasy. Natomiast ta poprzeczna belka nie ma żadnego zastosowania, a sprawia że osoba wyższa niż 175 cm za bardzo nie może nim jeździć. Anty-design w skali światowej. Cześć To coś musieli tam zmienić bo spędzilem na Kasprowym na przełomie lat 80/90 dziesiątki narciarskich dni i wszystko było OK mam 180cm. Pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 (edytowane) Ma ktos fotke tego zonka ? Nic takiego nie przyklulo mej uwagi, moze ze wzgledu na me 175 cm Edytowane 15 Styczeń 2017 przez artix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 (edytowane) Dobra, może nie 175 cm, ale ja mam 186 i przez tą belkę nie mogę trzymać nart na pałąku, tylko muszą wisieć w powietrzu. Edit: Dodałem zdjęcie z neta, jak widać nie jestem jedyny bo drugi gościu na tym zdjęciu też ma ten problem Edytowane 15 Styczeń 2017 przez Hextor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 O którą belkę Ci chodzi, bo dalej nie wiem? Narysuj może na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 (edytowane) 4 minutes ago, artix said: O którą belkę Ci chodzi, bo dalej nie wiem? Narysuj może na zdjęciu. pewnie tą pod kątem 45 stopni, przy środkowym pałąku, koło kolana zaraz, jak masz dłuższe nogi, to spycha narty z dolnej podpórki Edytowane 15 Styczeń 2017 przez Plywak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 ^^ Dokładnie o tą. Zdjęcie niestety jest bardzo małe, ale dobrze widać tą belkę na najbliższym krzesełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 Tą skośną belkę da się przeżyć. Ale wjeżdżać 15 - 20 minut to jest masakra. Nie mówię, żeby tam stawiać jakąś wyprzęganą ósemkę. Ale szybkie, nawet dwuosobowe krzesło byłoby świetne. Swoją drogą, był ktoś w ten weekend? Jak warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 Cześć Wjeżdżać to małe miki. Swego czasu stałem 3krzesła przed peronem 40 minut. Najlepiej i najfajniej zjeżdżało się z Kasprowego gdy się na niego po prostu weszło. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 Ale kto komu każe korzystać z tego krzesła? Nie prościej dopłacić zdaje się 10 zł do karnetu i móc do woli korzystać z wagonika, który wjeżdża na górę z prędkością 8 m/s zamiast 2,5 m/s? W dodatku zjazd jest dłuższy o fajną ściankę poniżej krzesełek i długą nartostradę, choć zbyt ciekawa to ona nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 15 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2017 150zł za taki karnet to przegięcie, zresztą ten za 130zł też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 A jak masz ten karnet na kolej linową to masz pierwszeństwo w kolejce? Bo na wiosnę po 10 to tam można stać i godzinę żeby do wagonika wsiąść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Spodziewałbym się raczej, że po 10-tej to już nikt z dołu na górę nie wjeżdża - zwłaszcza płacąc taką cenę za karnet całodniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 1. Po 10 jest piesza stonka w natarciu 2. Mając skipass wchodzi się do budynku bez stania w kolejce 3. Wjazd Goryczkową jest mimo wszystko szybszy, jak nie ma dużego obłożenia i jedzie w trybie turbo, to trwa to 12-13 minut. Kolejka w zasadzie tyle samo albo i więcej, wliczając oczekiwanie na wagon i przesiadkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Moje nogi wiszą tam całe 20min, ale spotkajcie sie z nami w kwietniu, dosiadzie sie @Bumer i wyjazd minie jak ułamek sekundy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Mam pytanko to bywalców Kasprowego... Kupuję skipass i trzeba podać dzień oraz godzinę - o co chodzi z tą godziną? Wyjazd kolejką na górę jest możliwy tylko o tej godzinie jaką wybieram? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 8 minut temu, ptk89 napisał: Mam pytanko to bywalców Kasprowego... Kupuję skipass i trzeba podać dzień oraz godzinę - o co chodzi z tą godziną? Wyjazd kolejką na górę jest możliwy tylko o tej godzinie jaką wybieram? Przyjedź o 6 rano i jesteś pierwszy przy kasie, pierwszy na górze. Godzinę podajesz i wchodzisz o tej godzinie, pewnie tak. Nie praktykowałem tego. Zawsze tam chcę być od otwarcia do zamknięcia: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi