Bończa Napisano 25 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 Wczoraj był kolega i twierdził, że jest całkiem OK. Nie jest to wodoleista. Dzisiaj wieje, później ma padać, ale czy w Tatrach śnieg... się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 Wczoraj był kolega i twierdził, że jest całkiem OK. Nie jest to wodoleista. Dzisiaj wieje, później ma padać, ale czy w Tatrach śnieg... się zobaczy. Nawet jak przez weekend napada. To cieńko to wiedze... prognozy są fatalne. To juz chyba koniec sezonu.... max tydzien dwa na najwyższych górach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 Widać z WZF na Kasprowym przed Świętami możemy mieć mały problem... Misial czy Ty będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 Widać z WZF na Kasprowym przed Świętami możemy mieć mały problem... Misial czy Ty będziesz? Sprawdzałem prognozy pogody,zarówno na skionline jak i inne,niestety te są fatalne! Deszcz,ewentualnie śnieg z deszczem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 (edytowane) Sprawdzałem prognozy pogody,zarówno na skionline jak i inne,niestety te są fatalne! Deszcz,ewentualnie śnieg z deszczem... W Tv pokazywali,że trochę słońca będzie;) A kto się wybiera?Michała nie będzie z przyczyn służbowo-rodzinnych. Edytowane 25 Marzec 2010 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 W Tv pokazywali,że trochę słońca będzie;) A kto się wybiera?Michała nie będzie z przyczyn służbowo-rodzinnych. Obawiam się,że na górze zachmurzenie pełne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 Obawiam się,że na górze zachmurzenie pełne... To są góry,a nie plaża na Hawajach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 To są góry,a nie plaża na Hawajach;) I grzmotów można się spodziewać. :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 I grzmotów można się spodziewać. :eek: Z mojej strony raczej nie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 Z mojej strony raczej nie:D Ale góra bywa kapryśna... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 Ale góra bywa kapryśna... :eek: :Dzaliczysz jutro rozmowę z "GÓRĄ" to może będzie dobrze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 :Dzaliczysz jutro rozmowę z "GÓRĄ" to może będzie dobrze;) Góry mają charakter,ale z każda zazwyczaj łapię kontakt i się rozumiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 30 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 Wspólny skipass w 2011 Zimą 2011 roku każdy narciarz, który przyjedzie pod Tatry, będzie mógł na jednym karnecie szusować na wszystkich stacjach narciarskich pod Giewontem, włącznie z Kasprowym Wierchem. Pojawił się program unijny o innowacyjnych technologiach, z którego możliwe jest dofinansowanie takiego przedsięwzięcia. Może to być dofinansowanie rzędu 70 proc, co przy kosztach, jakie muszą ponieść stacje, żeby przygotować się do skipassu, może okazać się ogromnym plusem. Koszt zakupu i montażu elektronicznych urządzeń przy jednym wyciągu oscyluje w granicach 200-250 tys. zł. Tatrzańskie stoki ma obsługiwać austriacka firma Skidata, która zorganizowała system skipassów w kurortach alpejskich. Ale to chyba na Prima Aprilis taka wieść gminna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 30 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 Ale co można rozumieć przez pojęcie "pod Giewontem" Nosal,Kasprowy,Gubałówka,Szymoszkowa,Harenda a czy Witów leży pod Giewontem? a Małe Ciche? dalej nieco Rusiński Wierch,Jurgów,Białka ,dla mnie to też pod Giewontem. Rozmarzyłem się co ?:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 30 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 Utworzeniem skipassu zainteresowane są wszystkie stacje narciarskiej - od Witowa przez Kościelisko, Zakopane, Białkę i Bukowinę Tatrzańską, Jurgów, Czarną Górę czy Małe Ciche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 Niestety musze jak niewierny Tomasz być, dopóki ręki w bok nie włożę to nie uwierzę (czyt. karnetu w to magiczne coś pod Giewontem). No i jakie wielkotygodniowe porównanie mi wyszło w temacie narciarstwa tatrzańskiego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 30 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 Chyba już wtedy powstanie wątek: "który karnet całosezonowy wybrać na Tatry?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 Dla Ciebie taka sezonówka to by była dopiero supersprawa - tego należy życzyć, oczywiscie zależy jakby kosztowała ale pomarzyc zawsze można, że jakieś ludzkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 30 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 Posikam się jak to stanie się faktem. Ale niech się stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 Ja czekam,aż pojawi się taki skipass w Beskidach,coś przecież ruszyło w tej sprawie,ale ostatnio cicho. Swoją drogą,jeśli taki skipass obejmie Kasprowy,to ile będzie kosztował całosezonowy... :eek::eek::eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 Już to widzę....: ...kupuję o 9 rano całodzienny karnet w Białce, wyjeżdżam na Kotelnicę, spoglądam w kierunku Tatr i widzę jak pięknie lśnią w blasku zimowego słoneczka, zjeżdżam szybko w dół, odpinam narty wrzucam do samochodu, samochód w automacie więc żeby zaoszczędzić czas zrucam z nogi tylko prawego buta;), pędzę od Kuźnic, przybywam pod kolejkę na Kasprowy.....iiiiii.....iiiiii.....iiii nie pierd..e mi że na tym karnecie pojadę do góry, bo jak tak to mi kaktus urośnie, i wcale nie na ręce, tylko.... tylko dokładnie tam gdzie nas narciarzy PKL obecnie ma:mad: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 30 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 A choćby i powstało to i tak mnie nie skuszą, po prostu nie dam się walić w rogi w niby "osrodkach narciarskich" - specjalnie z błędem napisałem- bo co oni takiego oferują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 30 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 Posikam się jak to stanie się faktem. Ale niech się stanie. Nagraj - nie uwierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 30 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 Nagraj - nie uwierzę i na skionline.tv:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 30 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2010 SB a jak urośnie i co w tedy? Oj może boleć.... PS. a będziesz go podlewał? hihihihihiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi