ann Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 Witam, jeżdżę już od kilku lat na nartach, ale sporadycznie, więc nie czuję się jeszcze do końca pewna w skrętach i żadko wyjeżdżam na czerwone trasy, niechętnie rozwijam większe szybkości. Chciałabym kupić nowe narty do niewymagającej jazdy po przygotowanych stokach, czy moglibyście mi coś polecić? Mam do dyspozycji do 1000zł i wstępnie upatrzyłam sobie Rossignole: http://skiteam.pl/narta/Rossignol/harmony-i-style_09/10_2/ i Heady: http://sklep.intersport.pl/product-pol-1233650392-Narty-Head-Fine-One-LR-311849-wiazania-LR9-100244.html Co sądzicie o takim wyborze? Druga sprawa to wiązania, co to jest za typ: Sap90 Zip, nie mogę go znaleźć w internecie, a w zależności od sklepu można znaleźć różne wiązania w zestawie do Rossignoli, które powinnam wybrać, na co zwrócić uwagę? Będę wdzięczna bardzo za informację, bo wyjazd na narty tuż, tuż :-) Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 z tych 2 co podałaś to rossigniol poszukaj tez takich modeli K2 First Luv Rossignol PASSION Atomic Cloud 7 Dynastar Exclusive White Rossignol Passion II mając 162 cm powinnaś szukać nart powyzej 150cm dlugości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 (edytowane) Wersja ambitnahttp://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=864274196 lub rozwojowa http://skiteam.pl/narta/Dynastar/exclusive-active/ Edytowane 27 Grudzień 2009 przez magelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ann Napisano 2 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2010 (edytowane) Do Bugajsona Dzięki za podpowiedzi!!! Do tej pory jeździłam na Dynastarach - fakt, że starych, moich piewrszych nartach, wcale nie damskich, kupionych na giełdzie sportowej - ale do Dynastarów narazie mam uraz:( Trzy lata sie na nich uczyłam i tak...oj ciężkawo. W ubiegłym sezonie 2 razy miałam na nogach rosigniole damskie i nagle okazało się, że każdy skręt to wcale nie musi być walka o życie:) Zatem narazie bardzo subiektywnie Dynastary sobie w ogóle odpuszczam. Dotychczas nic nie wiedziałam o tych K2 a teraz zobaczyłam, że mają wiązania Markera - to chyba dobra marka? Ponadto widzę, że podpowiadasz mi narty z poprzednich sezonów tym samym tańsze co mnie cieszy:) Powiedz gdybys miał wybrać jedne z tych wszystkich oprócz Dynastarów to które? Czy faktycznie nie warto płacić za "nowsze" modele? Nie chodzi mi o szatę graficzna bo to mało ważne ale o jakieś nowe ulepszenia. Czy cos się zmieniło spektakularnego w ostatnim czasie i warto dopłacić za nowszy sezon czy darowac sobie? pomęczę Cię jeszcze - najwyżej nie odpowiesz...Wiązania przy nartach Rossigniola to chyab ichne wiązania, widziałam je w sklepie ale nic nie moęe o nich w necie znaleść. Dobre to to? Nie zabiję się tak od razu? Edytowane 2 Styczeń 2010 przez ann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2010 hehe:) słuchaj w nartach nie ma jakiś mega rewolucji:) sezonowo nie różnią sie znacząco zastosowaną technologia lecz taliowaniem i szatą graficzną z tych nart : K2 First Luv Rossignol PASSION Atomic Cloud 7 Dynastar Exclusive White Rossignol Passion II wybierał bym między atomic-iem cloud 7 a tymi passion II co do wiązań bez obaw takie duże koncerny mają umowy z markerem lookiem tyrolią która produkuje dla nich wiązania więc co do tego bez jakich kolwiek obaw- jedyne co to mozesz ustawić wiązania w serwisie ktory robi wydruki by niedaj boże coś komus się stalo to masz potwierdzenie dobrze ustawionych wiązań a ubezpieczalnie ostatnimi czasy tego wymagają. Co do dopłacania- w zależności jaka narta, na twoim miejscu dobrał bym z tych 2 taką która najbardziej Ci się podoba- w końcu obie pochodzą z lini dla Kobiet:) jeszcze jakieś pytania? pisz śmiało napewno odpowiem/my pozdrawiam i życze udanych zakupów boogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 A ja odradzam Passion - nie znam nikogo kto by na nich jeździł i miał o nich dobre zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 A ja odradzam Passion - nie znam nikogo kto by na nich jeździł i miał o nich dobre zdanie... a ile osob znasz ktore na nich jeździ?? ja znam 3 z czego 2 mają o nich dobre zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 a ile osob znasz ktore na nich jeździ?? ja znam 3 z czego 2 mają o nich dobre zdanie Ja znam 3 z czego trzy mają o nich złe zdanie. Czyli w sumie stosunek 6/4 przegrywają A przegrywają chociażby z Attraxion1 oraz 3 tego samego producenta, a także -i to chyba dziwne- z Fischer Vision Inspire. Nie wiem o co chodzi bo sam nie próbowałem (w przeciwieństwie do Cloud9 ale o tym innym razem)..natomiast wszystkie 3 Panie nie były zadowolone z tych nartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 każdy ma swoje subiektywne odczucia............wiec hmm kolezanko kup te atomic cloud 7:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ann Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2010 każdy ma swoje subiektywne odczucia............wiec hmm kolezanko kup te atomic cloud 7:D Bugajson zakupy poczynione dziś Kupiłam atomic cloudy ale 6... Czy to bardzo źle? Mam 14 dni na oddanie. Jakoś nie znalazłam 7 w Intersporcie, mieli je w Ski Teamie ale z cena nie na moją kieszeń. "6" natomiast kupiłam 3 godziny po wprowadzeniu promocji i z wiązaniami zapłaciłam 880 zł! Warto sie szarpac na te 7??? Bardzo się różnią. Z opisów marketingowych niewiele wynika... A ponadto kupiłam 149 cm bo były albo takie albo 142 cm. Patrze na nie i sa fajne ale czy ja przeżyje na tym stoku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 5 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2010 Powinny być dla ciebie dobre - najważniejsze,że dobra długość. Do spokojnej jazdy po nietrudnych trasach będą ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ann Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2010 Powinny być dla ciebie dobre - najważniejsze,że dobra długość. Do spokojnej jazdy po nietrudnych trasach będą ok. No i tu własnie jest moja najwieksza wątpliwość...sięgają mi do nosa, tak dobrze do nosa a nawet przed oczy... Atomic nie ma ani 146 ani 148cm Ale naprawdę dzięki bardzo za wsparcie i rady!!! Fajnie, że jest takie "żywe" forum:) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2010 No i tu własnie jest moja najwieksza wątpliwość...sięgają mi do nosa, tak dobrze do nosa a nawet przed oczy... Atomic nie ma ani 146 ani 148cm Ale naprawdę dzięki bardzo za wsparcie i rady!!! Fajnie, że jest takie "żywe" forum:) Pozdr Mihu wie co mówi. Bardzo dobrze i ladnie siegaja Udanej jazdy i daj znać jak się sprawują razem z Tobą. Pzdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ann Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2010 Mihu wie co mówi. Bardzo dobrze i ladnie siegaja Udanej jazdy i daj znać jak się sprawują razem z Tobą. Pzdr. A pewnie, że dam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi