Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

narty dla 30 latki, 162cm/59kg poziom 4-5

ann

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jeżdżę już od kilku lat na nartach, ale sporadycznie, więc nie czuję się jeszcze do końca pewna w skrętach i żadko wyjeżdżam na czerwone trasy, niechętnie rozwijam większe szybkości. Chciałabym kupić nowe narty do niewymagającej jazdy po przygotowanych stokach, czy moglibyście mi coś polecić? Mam do dyspozycji do 1000zł i wstępnie upatrzyłam sobie Rossignole:

http://skiteam.pl/narta/Rossignol/harmony-i-style_09/10_2/

i Heady:

http://sklep.intersport.pl/product-pol-1233650392-Narty-Head-Fine-One-LR-311849-wiazania-LR9-100244.html

Co sądzicie o takim wyborze?

Druga sprawa to wiązania, co to jest za typ: Sap90 Zip, nie mogę go znaleźć w internecie, a w zależności od sklepu można znaleźć różne wiązania w zestawie do Rossignoli, które powinnam wybrać, na co zwrócić uwagę?

Będę wdzięczna bardzo za informację, bo wyjazd na narty tuż, tuż :-)

Ania

Do Bugajsona

Dzięki za podpowiedzi!!! Do tej pory jeździłam na Dynastarach - fakt, że starych, moich piewrszych nartach, wcale nie damskich, kupionych na giełdzie sportowej - ale do Dynastarów narazie mam uraz:( Trzy lata sie na nich uczyłam i tak...oj ciężkawo. W ubiegłym sezonie 2 razy miałam na nogach rosigniole damskie i nagle okazało się, że każdy skręt to wcale nie musi być walka o życie:):) Zatem narazie bardzo subiektywnie Dynastary sobie w ogóle odpuszczam.

Dotychczas nic nie wiedziałam o tych K2 a teraz zobaczyłam, że mają wiązania Markera - to chyba dobra marka?

Ponadto widzę, że podpowiadasz mi narty z poprzednich sezonów tym samym tańsze co mnie cieszy:)

Powiedz gdybys miał wybrać jedne z tych wszystkich oprócz Dynastarów to które? Czy faktycznie nie warto płacić za "nowsze" modele? Nie chodzi mi o szatę graficzna bo to mało ważne ale o jakieś nowe ulepszenia. Czy cos się zmieniło spektakularnego w ostatnim czasie i warto dopłacić za nowszy sezon czy darowac sobie?

pomęczę Cię jeszcze - najwyżej nie odpowiesz...Wiązania przy nartach Rossigniola to chyab ichne wiązania, widziałam je w sklepie ale nic nie moęe o nich w necie znaleść. Dobre to to? Nie zabiję się tak od razu?:)

Edytowane przez ann

hehe:) słuchaj w nartach nie ma jakiś mega rewolucji:) sezonowo nie różnią sie znacząco zastosowaną technologia lecz taliowaniem i szatą graficzną:)

z tych nart :

K2 First Luv

Rossignol PASSION

Atomic Cloud 7

Dynastar Exclusive White

Rossignol Passion II

wybierał bym między atomic-iem cloud 7 a tymi passion II :)

co do wiązań bez obaw takie duże koncerny mają umowy z markerem lookiem tyrolią która produkuje dla nich wiązania więc co do tego bez jakich kolwiek obaw- jedyne co to mozesz ustawić wiązania w serwisie ktory robi wydruki by niedaj boże coś komus się stalo to masz potwierdzenie dobrze ustawionych wiązań a ubezpieczalnie ostatnimi czasy tego wymagają.

Co do dopłacania- w zależności jaka narta, na twoim miejscu dobrał bym z tych 2 taką która najbardziej Ci się podoba- w końcu obie pochodzą z lini dla Kobiet:)

jeszcze jakieś pytania? pisz śmiało napewno odpowiem/my

pozdrawiam i życze udanych zakupów

boogie

a ile osob znasz ktore na nich jeździ?? ja znam 3 z czego 2 mają o nich dobre zdanie

Ja znam 3 z czego trzy mają o nich złe zdanie.

Czyli w sumie stosunek 6/4 przegrywają :)

A przegrywają chociażby z Attraxion1 oraz 3 tego samego producenta, a także -i to chyba dziwne- z Fischer Vision Inspire.

Nie wiem o co chodzi bo sam nie próbowałem (w przeciwieństwie do Cloud9 ale o tym innym razem)..natomiast wszystkie 3 Panie nie były zadowolone z tych nartek.

każdy ma swoje subiektywne odczucia............wiec hmm kolezanko kup te atomic cloud 7:D

Bugajson

zakupy poczynione dziś:) Kupiłam atomic cloudy ale 6... Czy to bardzo źle? Mam 14 dni na oddanie. Jakoś nie znalazłam 7 w Intersporcie, mieli je w Ski Teamie ale z cena nie na moją kieszeń. "6" natomiast kupiłam 3 godziny po wprowadzeniu promocji i z wiązaniami zapłaciłam 880 zł! Warto sie szarpac na te 7??? Bardzo się różnią. Z opisów marketingowych niewiele wynika...

A ponadto kupiłam 149 cm bo były albo takie albo 142 cm. Patrze na nie i sa fajne ale czy ja przeżyje na tym stoku:):)

Powinny być dla ciebie dobre - najważniejsze,że dobra długość. Do spokojnej jazdy po nietrudnych trasach będą ok.

No i tu własnie jest moja najwieksza wątpliwość...sięgają mi do nosa, tak dobrze do nosa a nawet przed oczy... Atomic nie ma ani 146 ani 148cm

Ale naprawdę dzięki bardzo za wsparcie i rady!!! Fajnie, że jest takie "żywe" forum:)

Pozdr

No i tu własnie jest moja najwieksza wątpliwość...sięgają mi do nosa, tak dobrze do nosa a nawet przed oczy... Atomic nie ma ani 146 ani 148cm

Ale naprawdę dzięki bardzo za wsparcie i rady!!! Fajnie, że jest takie "żywe" forum:)

Pozdr

Mihu wie co mówi.

Bardzo dobrze i ladnie siegaja :)

Udanej jazdy i daj znać jak się sprawują razem z Tobą.

Pzdr.

• Like 1