johnny_narciarz Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 Jest biznes do przejęcia! ,na stronach Nadwiślańskiej Agencji Turystycznej możemy sobie poczytać: "Ośrodek Sportów Zimowych "Piast" w Przyłękowie UWAGA! Ogłoszony został przetarg na zbycie nieruchomości. Czytaj link: NIERUCHOMOŚCI NA SPRZEDAŻ - PRZETARGI. Informacje pod nr. tel. 032/3262358 Ośrodek Sportów Zimowych „Piast” w Przyłękowie Sprzedaż nieruchomości odbywa się w drodze przetargu. Przedmiot zbycia stanowią: • nieruchomość gruntowa o łącznej powierzchni 12.336 m2, w tym: - prawo wieczystego użytkowania gruntu o pow. 10.499 m2 działki: 898, 895, 901, 902, 904 i 905 – KW nr BB1Z/00055812/3 SR w Żywcu - prawo własności gruntu o pow. 1.837 m2 działki: 890/1 i 890/3 – KW nr BB1Z/00100862/9 SR w Żywcu działki: 961/2 i 971/2 – KW nr BB1Z/00095382/1 SR w Żywcu działki: 793/6 – KW nr BB1Z/00117740/0 SR w Żywcu • budynki stanowiące własność, znajdujące się na w/w działkach: - budynek główny „A” o pow. użytk. 647 m2 i kub. 2881 m3 - budynek mieszkalny „B” o pow. użytk. 344 m2 i kub. 2054 m3 - garaż o pow. zab. 19,5 m2 i kub. 49 m3 - stacji dolnej wyciągu o pow. zab. 75 m2 i kub. 599 m3 - budynku obserwatora wyciągu o pow. zab. 17 m2 i kub. 87 m3 - budynku niemieszkalnego o pow. użytk. 8 m2 • inne środki trwałe i wyposażenie tylko trwale i funkcjonalnie związane z nieruchomością, w tym m.in.: - wyciąg orczykowy o długości 700 m, - basen zewnętrzny 9m x 4m, - parking, - zadaszone miejsce na ognisko. Adres: Przyłęków, gmina: Świnna, województwo: śląskie . W skład ośrodka wchodzą dwa budynki wczasowe o łącznej ilości 49 miejsc. Opis budynku „A” Budynek wolnostojący, podpiwniczony, 3 kondygnacyjny o konstrukcji tradycyjnej murowanej, fundamenty żelbetonowe, dach drewniany kryty blacha trapezową, stolarka okienna i drzwiowa drewniana. Budynek wyposażony jest w instalację wodno – kanalizacyjną, elektryczną, ogrzewanie elektryczne, własne ujęcie wody i centralę telefoniczną. W budynku znajdują się pokoje 2 i 4 osobowe dla 30 osób, z pełnym węzłem sanitarnym, recepcja, stołówka z zapleczem, kuchnia, sauna kawiarnia oraz pomieszczenia gospodarcze. Opis budynku „B” Budynek wolnostojący, podpiwniczony, 4 kondygnacyjny o konstrukcji tradycyjnej murowanej, fundamenty żelbetonowe, dach drewniany kryty blacha trapezową, stolarka okienna i drzwiowa z PCV. Budynek wyposażony jest w instalację wodno – kanalizacyjną, elektryczną, ogrzewanie olejowe i własne ujęcie wody. W budynku znajdują się pokoje 1 i 3 osobowe dla 19 osób, z pełnym węzłem sanitarnym, sala szkoleniowo – konferencyjna, piwnica, pomieszczenia gospodarcze, magazynowe i garaż. Szacunkowa cena: 2.796.677 zł brutto Cena wskazana w ofercie nieruchomości jest tylko informacją o cenie szacunkowej i nie stanowi ona ceny w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Cenę sprzedaży nieruchomości ustala się wyłącznie w drodze prowadzonego postępowania według obowiązujących procedur. Charakterystyka i opis przedmiotu zbycia Przedmiotowa nieruchomość położona jest w Przyłękowie, na uboczu miejscowości, w odległości 10 km od Żywca, u stóp góry Jastrzębica. Otoczenie nieruchomości stanowią tereny górskie i luźna zabudowa mieszkalno – rekreacyjna. Niedaleko ośrodka znajduje się jedno z najbardziej znanych Sanktuariów Maryjnych. Przy ośrodku jest wyciąg narciarki. Dojazd: z Żywca w kierunku Korbielowa. W Świnnej skręcić w prawo do Przyłękowa i jechać do końca. Przed zawarciem umowy sprzedaży, z nabywcą wyłonionym z drodze przetargu, na zbycie nieruchomości Spółki o wartości przekraczającej 50.000 EURO wymagana jest zgoda Ministra Skarbu Państwa stosownie do postanowień art. 5a Ustawy z dnia 8 sierpnia 1996 r. o zasadach wykonywania uprawnień przysługujących Skarbowi Państwa. Procedura sprzedaży uregulowana jest w Spółce stosownym Regulaminem." Patrząc na obecną zimę,jest się nad czym zastanowić... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 Powiedzmy że wyciąg Przyłęków znam od początków powstania górka bardzo przyjemna tylko zawsze problemy ze śniegiem - nisko. Dlatego sprzedają I nawet naśnieżanie im nie pomogło. A same budynki w bardzo urokliwym i spokojnym rodzinnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 (edytowane) O Ile dobrze pamiętam,dwa lata temu w ogóle nie otwarli go ani razu! :(To ta ciepła zima była.Poniżej zdjęcia sprzed ok. dwóch tygodni,z okna domu mojej koleżanki. :)Tak poza tym sporo tam grzybów. :rolleyes:Ogólnie przepiękne miejsce! Edytowane 25 Grudzień 2009 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 no i wreszcie coś dla P.Kowalczuka się znalazło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 traska wygląda Ciekawie ale co z tego jak mowicie ze problemy ze śniegiem i nisko:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 (edytowane) http://www.nat.pl/index.php?_a=2&_k=6&_id=474 http://www.nat.pl/index.php?_a=2&_k=6&_id=472 A tak bezstronnie wyżywienie w ośrodkach NAT na najwyższym poziomie polecam( od kilku lat korzystam:) ) A prywatnie pozdrawiam v-ce prezesa Arkadiuszu* pozdrawiam:D magelan *kumpel z ławki szkolnej A:)w drugim tygodniu ferii małopolski będę w Jagiellonce w Krynicy zapraszam na małe co nieco:) Edytowane 25 Grudzień 2009 przez magelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 (edytowane) Tak sobie zajrzałem tu i ówdzie - wcale nie jest tam tak strasznie nisko! Oto porównanie wysokości: -Przyłęków: 550 - 750 m.n.p.m. -Nowa Osada: 485 - 681 m.n.p.m. -Żar: 450 - 750 m.n.p.m. Jeśli te dwie ostatnie stacje sobie radzą,to i w Przyłękowie powinni. Tak sobie myślę,że może to być rentowne,ale trzeba by zainwestować w krzesło,reklamę,może pomyśleć o lepszym dojeździe i większych parkingach, no wydajniejszym naśnieżaniu.Co ciekawe,jest tu kilka opcji tras,w sumie ponad 3 km - to całkiem nieźle jak na polskie warunki i na początek. Edytowane 27 Grudzień 2009 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 (edytowane) Fakt z parkingiem to u nich kiepsko, ale zaraz zaczyna się wioska. A i podjazd do wyciągu słaby wąskie gardło gdzie śnieg zamienia się w lód i glebę.Trasa po prawej stronie wyciągu bardzo fajna tylko sama górna ścianka trochę za wąska 9możliwe poszerzenie), trasa niebieska biegnie od g. stacji wyciągu granią w lewo potem łatwą polanką i pod trasą wyciągu (tunel) na poszerzenie ,trasa zielona b często nie przygotowana nartostradą w prawo za lasem od górnej stacji wyciągu była by b. łatwa tylko trochę za wąsko. Edytowane 27 Grudzień 2009 przez magelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 Imho - brak reklamy ośrodka. Nie spotkałem takiej ani jednej. Od dziecka -a będzie to parę lat-jeździłem na Słowację i zawsze z ciekawością patrzyłem : "co to za stok"? Bodajże jeden nie do końca dobrze widoczny kierunkowskaz na samąstację istnieje... MAŁO !! A stok wygląda 1 klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 (edytowane) Też widziałem "nieśmiałą" reklamę przy drodze,ale nawet nie sądziłem,że tam coś funkcjonuje!Dopiero kiedy koleżanka się przeprowadziła i zobaczyłem widok z jej okien,dowiedziałem się więcej. Poniżej mapka: I jeszcze zdjęcia: Edytowane 27 Grudzień 2009 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 Też nigdy o tym "wynalazku" nie słyszałem, wygląda bardzo ciekawie i chyba da sie tam "robić narciarstwo". Może ktoś sensowny to weźmie i coś poczynie, szkoda, że mam inne plany na życie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 (edytowane) Strona ośrodka http://www.piast.nat.pl/galeria.html http://www.wyciag.com/piast-przylekow-kzywca/ Edytowane 27 Grudzień 2009 przez magelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 Widać,że reklama była słaba,bo znim poruszyłem wątek,szukałem jakiegoś o tym ośrodku na skionline i... nic! Od razu miałem dwie myśli: 1.Gdybym miał tyyyyle pieniędzy to bym chętnie go kupił... 2.Gdybym miał tyyyyle pieniędzy,to czy chciało by mi się jeszcze pracować i ryzykować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 Bardzo miło wspominam ten ośrodek - z powodu małego parkingu było tam b.mało ludzi i fajnie się jeździło cały dzień - praktycznie można było jeździć na okrągło z małymi przerwami na jedzenie. Uczyłem tam mojego młodego jeździć - ech wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 Jeśli będzie działać w tym sezonie i będą warunki śniegowe,to z pewnością się tam wybiorę zwłaszcza,że cenówka jest bardzo przystępna. Zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 to i moze ja tam zawitam bo wygląda naprawde nieźle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 to i moze ja tam zawitam bo wygląda naprawde nieźle! tylko czy on jeszcze jeździ w tym sezonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 (edytowane) Jeździć będzie jak będzie śnieg Edytowane 27 Grudzień 2009 przez magelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 Jeździć będzie jak będzie śnieg no i pięknie trzeba będzie się tam pojawić po nowym roku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbu Napisano 28 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2009 to i moze ja tam zawitam bo wygląda naprawde nieźle! Raczej szkoda zachodu. Rok temu, gdy warunki były naprawdę niezłe, postanowiłem zawitać na ten stok. Jedyna zaleta jaką dostrzegłem, to iż można zwracać karnety i za niewykorzystane przejazdy zwracają pieniądze. Kupiłem 10 zjazdów, zjechałem 2 razy i pojechałem na Słowację. Ośrodek przedpotopowy, stoki i sam wyciąg utrzymane dużo gorzej niż np. w Szczyrku, gdzie i tak wiadomo, że różowo nie jest. Oczywiście gdyby ktoś zainwestował w ten ośrodek, to mogłaby to być niezła miejscówka, ale do tego pewnie jeszcze bardzo, bardzo daleka droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2009 To co Proszę Państwa: wchodzimy we "Fractional Ownership" i kupujemy ten ośrodek ? Potencjał na pewno tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2009 To co Proszę Państwa: wchodzimy we "Fractional Ownership" i kupujemy ten ośrodek ? Potencjał na pewno tam jest. Jak najbardziej,a ja mogę zostać prezesem! Swoją drogą byłby jaja,jakby tak forum skionline kupiło sobie ośrodek narciarski i byśmy sobie o niego dbali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 29 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 Narazie jest nas tylko dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 29 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 Wchodzę z sentmentu dla miejsca !!! Ile trzeba mieć żeby stracić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 29 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2009 No narazie wszystko dzielimy na trzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi