matis991 Napisano 22 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 (edytowane) Witam. Jutro mam zamiar kupić sobie kask i tu moje pytanie za ile mogę kupić jakiś dobry kask? Chodzi mi o cenę Dajcie jakieś propozycje z allegro co polecacie. Wiem żeby nie kupować z allegro bo trzeba mierzyć ale tak orientacyjnie zobaczyć. Kolejne pytanko czy konieczna jest ta cała kominiarka? z góry dzięki za odpowiedzi Edytowane 22 Grudzień 2009 przez matis991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 22 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 (edytowane) Dobry= wygodny i to są odczucia bardzo indywidualne (twarde uszy, miękkie uszy) ogólnie nie może gnieść w eb ,cena myślę że od 150 zł ^, kominiarka jak kto lubi- pożyteczna, ja używam bandany. Ja używam takiego http://www.skionline.pl/sprzet/index.php?co=kolekcje_kaski&id_grupy=1834&id_modelu=430 Edytowane 22 Grudzień 2009 przez magelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 22 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 Cześć wybrałeś chyba najgorszą porę na kupno sprzętu Zajrzyj tutaj. Kominiarka jak wyżej, dla przykładu ja korzystam kiedy mocno mróz trzyma. P.S Uzupełnij profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 22 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 czemu najgorszą porę drożej to jest z pewnością. Tylko nie wiem gdzie kupić czy opłaca się w Decathlonie czy lepiej na giełdę narciarską do Katowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 opłaca się do intersportu iśc np:) w plejadzie w sosnowcu silesia w katowiach tam tez jest ten 2 sklep( mowa o plejadzie) na giełde no mozna nie zaszkodzi moze będzie taniej ale to dopiero w weekend a w weekend święta więc nie będzie otwarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 22 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 i w decatlonie coś znajdziesz ważne żeby dobrze przymierzyć i w auchanie mają fajne uvexy ja mam takiego już kilka lat http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_kaski&id_grupy=816&id_modelu=191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 Kask kupujesz wygodny, nic ma nie gnieśc i nie uwierać, nic sie nie ułoży i nie dopasuje. Ma być wygodny od razu i dobrze dopasowany. Wkładasz przy mierzeniu taki kask, nie zapinasz paska i trzęsiesz makówką nienachalnie, jakbyś się od osy odganiał, kask się trzyma głowy, nie spada, nie leci na oczy tzn, że jest dobry. Ja osobiście w kaskach nie lubię zapięcia paska na szyi na bagnet (jak klapa w plecaku). Fajne niedrogie kaski robi Alpina i Brenda. Co do kominiarki to nie jest konieczna, ja używam takiej super cieniutkiej jak jest zimno, ewentualnie można też nabyć czapkę podkaskową jak ktoś nielubi kominiarki i mieć na większy mróz i wiatr w zanadrzu. Ale taka cieniutka kominiarka to świetny patent z kaskiem, nabyłem teraz w Austrii za 13 E taką superancka z Odlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 22 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 Ja kupiłem kask w Decatlonie jest dosyć duży wybór w Makro też są jakieś kaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 Ja kupiłem kask w Decatlonie jest dosyć duży wybór w Makro też są jakieś kaski W Makro: Brenda, Uvex, Carrera i Alpina - ten z mojego avatara bardzo fajny - 189 zł, bardzo dobrze wykończony, z pokrętłem dopasowującym z tyłu, naprawde niezły, mają też inne firmy ale już nie pamiętam jakie - wybór dosyc dobry i ceny też przystępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 22 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 Głównie to musisz sprawdzić czy nie uwiera, nie może też być zbyt luźny. Znajdziesz coś z całą pewnością od ~150 w górę - zależy jaką bedzie miał wyściółkę, nauszniki, Markę. Co do kominiarki - przydaje się na silne mrozy i mocne wiatry - nie trzeba zawsze ubierać ale warto trzymać w kieszeni tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 23 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2009 Nie wymyślę tu nic nowego:D Kask ma mieć "CE" (certyfikat bezpieczeństwa), jak wspominali poprzednicy musi być wygodny, ale nie za luźny. Dodatkowo jak mówił mihumor musisz mierzyć i trzepotać makówką aby sprawdzić bez paska czy się za mocno nie rusza. Pozostałe sprawy to rzecz gustu( miękkie lub twarde uszy). Ja używam kasku GIRO, żona i córa UVEX. Co do kominiarki to w zasadzie tylko przy dużych mrozach (również zadobyłem cienkie z ODLO). Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lorjar Napisano 23 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2009 (edytowane) Dobry kask to taki, który dobrze leży na głowie i uwaga to niekoniecznie ten najdroży. Dobrze jest jak ma regulację (pokrętło z tyłu) co bardzo pomaga dopasować do kształu czaszki. Ważne jest rownież aby to nie był noname... tylko znanej firmy, która nadaje odpowienie atesty. Ja kupiłem po wieeeeeeelu próbach różnych kasków UVEX'a F-RIDE. Co do kominiarki to oczywiście polecam szczególnie jak się jeździ wieczorami przy temp. -20 st. C. Edytowane 23 Grudzień 2009 przez lorjar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2009 Polecam zakup kasku w makro. Fajne Alpiny jeszcze tydzień temu mieli. Obowiązkowo kominiarka - jeśli kask nie przeciwbakteryjnej wyściółki to... no samemu się można domyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 23 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2009 Dzięki wszystkim za informacje szczególnie za te potrząsanie makówką. Miałem jechać dziś ale pojadę jutro rano odwiedzę decathlon i makro i się coś powinno wybrać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 23 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2009 Wczoraj w sieci Real w Opolu widziałem Uvex model superhelix (miekkie uszy, regulowana wentylacja) czy jakoś tak ...cena 100zł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lorjar Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 Wczoraj w sieci Real w Opolu widziałem Uvex model superhelix (miekkie uszy, regulowana wentylacja) czy jakoś tak ...cena 100zł pozdrawiam Uvex Superhelix - to gogle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 (edytowane) Uvex Superhelix - to gogle Też, ale tęż kask:) rowerowy http://www.sportactive.pl/index.php?p334,kask-uvex-superhelix-antracytowo-perlowo-srebrny i narciarski http://store.everestgear.com/uvexsuperhelix.html a 100zł to b. dobra cena Edytowane 25 Grudzień 2009 przez magelan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lorjar Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 Też, ale tęż kask:) rowerowy http://www.sportactive.pl/index.php?p334,kask-uvex-superhelix-antracytowo-perlowo-srebrny i narciarski http://store.everestgear.com/uvexsuperhelix.html a 100zł to b. dobra cena Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 25 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 Koledzy byłem i tak szczerze to ten mi wpadł w oko http://www.decathlon.com.pl/PL/i-m-16-s-black-94968755/ Oceńcie czy dobry i warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 Koledzy byłem i tak szczerze to ten mi wpadł w oko http://www.decathlon.com.pl/PL/i-m-16-s-black-94968755/ Oceńcie czy dobry i warto? wg mnie ok jak pasuje i nie uwiera i dobrze się trzyma to kupuj:) ma atest CE wiec wszystko ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 25 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 Mierzyłem jest elegancko nie spada nie jest ciasny i ma regulacje. Pojadę w poniedziałek i kupie chyba poczekam na dalsze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 Mierzyłem jest elegancko nie spada nie jest ciasny i ma regulacje. Pojadę w poniedziałek i kupie chyba poczekam na dalsze opinie Kupuj a w ciepłe marcowe dni po odpięciu "uszy" postawisz piwo każdemu kto cie namawiał za Tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 to w niedziele do decathlonu po kask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 Pardon dublecik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 25 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2009 Dziękuję ten narciarski oczywiście był srebrny i w kolorze ice bluE:) POZDRAWIAM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi