Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Gdzie na narty 1+1

SZACHTAR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Gdzie proponujecie wybrać się na narty, ok tydzień, z dziewczyną. W grę wchodzi Polska - Karpaty. Tylko teraz tak, ja jeżdże zaawansowanie, Ona nie ;] myśle, żeby dać jej instruktora i zeby była dobra wypożyczalnia. Wstepnie myślałem o Korbielowie.

Doradzcie prosze, może ktoś przeraiał podobny temat.

Witam,

Ukraina? W zeszłym sezonie trochę szukałem informacji o Bukovelu, ale jak sprawdziłem ceny to wyszło prawie jak w Alpach, a do tego kolejki na granicy. Zastanów się nad Podhalem i Spiszem: Rusiński, Kotelnica - Bania - Kaniówka, Jurgów, Małe Ciche, Kluczkowce wszystkie te miejsca w promieniu kilku, kilkunastu, co najwyżej kilkudziesięciu kilometrów mieszkając np. w Poroninie. Inne miejsce warte zastanowienia to Beskid Sądecki z ośrodkami: Dwie Doliny (Wierchomla-Muszyna), Jaworzyna Krynicka, Słotwiny, Rytro, Sucha Dolina. Nocleg np. w Piwnicznej

Napisałem wyraźnie "POLSKA - Karpaty". Że tak powiem, autko do dyspozycji w PL ;) A i ma być dojazd w miare właśnie z Lublina.

Dzieki za wszystkie propozycje, troche tu padło. Przeanalizuje sobie na spokojnie. Bieszczady? Chyba za słabe trasy (nie wiem nie byłem).

Jak będę miał pytania, pozwole sobie tu zadać.

jakbyś wybierał się do Zakopca i szukał kwatery to masz dwa namiary:

http://www.roomski.zakopane.pl/ ( jak spytasz o instruktora to też Ci na pewno kogoś polecą)

http://www.zol.pl/nocleg/muran

oba sprawdzone przeze mnie osobiście :)

Z dziewczyną chyba fajnie do Zakopca - zwłaszcza jak nie jest jeszcze zaawansowaną narciarką to warto też zwrócić chyba uwagę na jakieś "fakultatywne" zajęcia - a zaśnieżony Zakopiec ma swój urok :)

A więc tak, wstepna analiza zrobiona. Odpadają: Szczyrk, Korbielów, Wisła i oczywiście wszelkie Szklarskie.

Proszę mi powiedzieć jak wygląda sytuacja w Ustrzykach:

- poruszanie się między Laworta a Gromadzyniem.

- wypożyczalnie i instruktorzy - jakość, poziom.

- gdzie najlepiej zamieszkać - same miasto, czy gdzieś na uboczu (za ok 50 zł widze, że są niezłe kwatery z łazienkami).

- zaspokojenie dla zaawansowanego narciarza, który jeździł m. in. 5 sezonów z rzędu w Szczyrku. Czy infrastruktura mnie zaspokoi?

- życie nocne w Ustrzykach.

Wszystko to przez pryzmat prowadzonego tematu.

Pzdr i dzięki wszystkim za propozycje.

W Bieszczadach fajna górka jest w Bystrem(w Ustrzykach nie byłem więc się nie wypowiadam).Ale Bystre mi sie podobało FIS-owska trasa-na gorze naprawde ostro.Pózniej już lagodniej.Co do infrastruktury to byl orczyk i pewnie się nic nie zmieniło.Plusem bylo to,że można się wypinać w kilku miejscach i przecinkami dojechac do trasy.Na samą górę docierali zresztą nieliczni.Jest też mniejszy stok do nauki.Nie wiem jak z wypożyczalnia.Ale ośrodek wyp.Bystre(basen,silownia,i jakieś inne pierdoły) 1-3 minut spacerkiem do wyciągu był ok.Wieczorne atrakcje hmm...z tym raczej ubogo.Mnie wystarczało to co było na miejscu ale ja bylem 2+2(przy czym ''szkodniki'' miały wtedy 8 i 2 lata).

W Bieszczadach fajna górka jest w Bystrem(w Ustrzykach nie byłem więc się nie wypowiadam).Ale Bystre mi sie podobało FIS-owska trasa-na gorze naprawde ostro.Pózniej już lagodniej.Co do infrastruktury to byl orczyk i pewnie się nic nie zmieniło.Plusem bylo to,że można się wypinać w kilku miejscach i przecinkami dojechac do trasy.Na samą górę docierali zresztą nieliczni.Jest też mniejszy stok do nauki.Nie wiem jak z wypożyczalnia.Ale ośrodek wyp.Bystre(basen,silownia,i jakieś inne pierdoły) 1-3 minut spacerkiem do wyciągu był ok.Wieczorne atrakcje hmm...z tym raczej ubogo.Mnie wystarczało to co było na miejscu ale ja bylem 2+2(przy czym ''szkodniki'' miały wtedy 8 i 2 lata).

Z opowieści doświadczonych narciarzy chodzących zimą po połoninkach i testujących czasem Bystre, słyszałem, że mają problem z odpowiednią ilością śniegu (co rok) i utrzymanie trasy też jest średnie.

Sama trasa gdy dobrze zrobiona to miodzik. W górnej części ostry miodzik podobnież.

Będąc w tym roku w sanatorium z najmłodszym synem w Rymanowie Zdrój. Dzięki radzie kolegi Homara jeżdziłem na narty do fajnej stacji o nazwie Puławy. Coś koło 12 od Rymanowa. Zadzebista 2 osobowa kanapa. Z góry trzy możliwości zjazdu . Dwa dla Ciebie i jeden dla łatwy dla dziewczyny. Do tego fajna wypożyczalnia przy dużym ,oświetlonym i bezpłatnym parkingu . Instruktorów pod dostatkiem a dodatkowo orczyk dla dzieci. Będzie chwila to popatrz na mapie myślę że z Ustrzyk będzie koło 70 km . No ale co to jest ja tam miałem z Bydzi pewnie z 700. Pozdrawiam i polecam