Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Ischgl 12.12-19.12.2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ischgl...:)

No więc wyjazd bardzo udany!:) Ośrodek mógłbym porównać do Soelden z przewaga na Ischgl:) Infrastruktura, wyciągi, restauracje na bardzo wysokim poziomie:) W zasadzie każda kanapa zamykana co przy mrozie -15stC jest bardzo przydatne!

Sześć dni jezdzenia i nie było prawa aby to się nudziło, wręcz przeciwnie brakło mi jeszcze min jednego dnia aby zrealizować wszystkie swoje plany:) Trasy przygotowane perfect! Każdego poranka witał mnie piękny sztruksik:D Poza trasą też można było świetnie pojezdzić choć żeby znaleść naprawde dziewiczy puch to trzeba było się postarać ale dało się:D Przemieszczanie się po ośrodku to bajka, jest to wszystko tak skonstruowane i zaprojektowane że z jednego końca na drugi można naprawde szybko się przemieścić.

Trasa tzw "Dutyfree run" po stronie Szwajcarskiej troszkę mnie zawiodła, za dużo chodzenia z nartami na plecach a nic tam nie kupowałem,jak co to zakupy można zrobić po drodze w Znojmo:)

Jeżeli chodzi o tłok na trasach to ten termin w którym ja byłem gorąco polecam! Ludzi dosłownie garstka! Czasami na całej trasie 2-3 osoby:) Zanim pojechałem to się zastanawiałem czy nie bedzie kolejek do tych wyciągów które wywoża na tereny na których cała sieć wyciągów ale do tych wyciągów również zadnej kolejki nie było!

Mieszkałem 10min piechotką od centrum Ischgl, na uboczu miejscowości w "dzielnicy?" Versahl, napewno było tam dużo taniej niż w centrum a położenie naprawdę super, nocleg+karnet 327E

Podsumowując:

- Polecam Ischgl właśnie w terminie grudniowym, raz że mało ludzi, dwa jak w prawie całych alpach było zielono to tam już było wszędzie biało!

- Ośrodek powala na kolana

- Mimo - 15stC nie było mi zimno - to pewnie że miałem przez 6 dni słońce:D

- Napewno jeszcze tam wróce!

Galeria Ischgl

Edytowane przez szparaa
  • Like 8