1970 Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 Najwięcej mocno urazowych upadków mają Ci, którzy jeżdżą mocniej i szybciej a nie zwożą tyłek. A, i najczęściej Ci co ostro dają w dół, nieźle jeżdżą. Ochraniacze górą. Gleba może przytrafić się każdemu. Bez różnicy czy jeździ wolno czy daje ostro na krechę w dół. Ja na krechę nie jeżdżę bo mi szkoda zjazdu na stoku. A od przybytku głowa nie boli i warto zainwestować w kask, żółwia a nawet i w ochraniacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 Mówimy o porządnej glebie nie zawinionej przez osoby trzecie. POza uczącymi się i pjanymi narciarzami, statystycznie wystepuje rzadziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMYKI Napisano 21 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2009 Też miałem parę gleb, szczególnie jak zaczynałem. Ostanie dwie - poważniejsze, pierwsza to w ubiegłym roku na Kicku, kiedy podobno frunąłem lotem parabolicznym (przyczyna upadku dość złożona), konsekwencje- uderzenie głowa w stok (cale szczęście jeżdżę w kasku - tak by był minimum wstrząs czachy) i prawdopodobnie złamane żeberka (nie wiem na pewno, bo nic nie zrobiłem oprócz obwiązania się, a bolało 3 mc.). Ostatnia z tego roku - najechał na mnie kolega 110 żywej wagi. Całe szczęście nasze prędkości się jakoś zredukowały, efekt: poobijane ciałko i stoper wygięty o około 45 stopni. Kolega poobijany i piersiówka, którą miał w kieszeni (jeszcze pełną) powyginana jakby młotem przywalił. Tak więc skończyło się szczęśliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 21 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2010 A tak przy okazji zapytam koleżanki i kolegów w co warto zainwestować oprócz kasku ( bo to oczywista oczywistość ) ,żeby ograniczyć skutki takich niekontrolowanych wywrotek ? ja mam taki zestaw kolna biodra góra kask http://www.skionline.pl/galerie/?co=&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=611&g_numer_zdj=93 rękawice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 31 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 Od słowa do słowa!:)To teraz tak będę zabezpieczony na nartach, motorze i na rowerze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 Od słowa do słowa! To teraz tak będę zabezpieczony na nartach, motorze i na rowerze. No, a ja wczoraj w redakcji Skionline przymierzałem coś na prawdę fajnego, nie tak ekstremalnego jak to zaprezentowane przez Roberta, ale bardzo wygodne:), bardzo praktyczne:) i zdecydowanie poprawiające nasze bezpieczeństwo na stoku i ma być łatwo i szybko dostępne na naszym rynku:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 Od słowa do słowa! To teraz tak będę zabezpieczony na nartach, motorze i na rowerze. Zapodaj producenta, cenę i gdzie można kupić (chyba że nie możesz - to daj na priv). Wygląda to ciekawie:) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 No, a ja wczoraj w redakcji Skionline przymierzałem coś na prawdę fajnego, nie tak ekstremalnego jak to zaprezentowane przez Roberta, ale bardzo wygodne:), bardzo praktyczne:) i zdecydowanie poprawiające nasze bezpieczeństwo na stoku i ma być łatwo i szybko dostępne na naszym rynku:). SB więcej światła:) bo sam chcę w coś takiego zainwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 31 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 Zapodaj producenta, cenę i gdzie można kupić (chyba że nie możesz - to daj na priv). Wygląda to ciekawie:) Pozdrowienia Wspominałem wcześniej, że wprowadzam na rynek kilka nowych marek z ciekawymi produktami. Bielizny i bluz z ochraniaczami przecież nie będę prezentować bo kiepski ze mnie model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 (edytowane) SB więcej światła:) bo sam chcę w coś takiego zainwestować Żeby SB nie miał moralnego problemu to pokaże, co przymierzał w naszej redakcji. To jest kamizelka Komperdell z żółwiem AIRSHOCK oraz pasem. Lekka, oddychająca, a co najważniejsze zapewniająca najwyższą ochronę oraz komfort użytkowania! Używam tego typu kamizelek od kilku lat i mam o nich jak najlepsze zdanie! To poprostu najlepszy sprzęt na rynku! Edytowane 31 Marzec 2010 przez JC 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 (edytowane) Fajna rzecz i nie wygląda jak zbroja:) To jest też ciekawy produkt watry poświęcenia mu czasu. Dzięki. Pozdrowienia Edytowane 31 Marzec 2010 przez borok222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 Sprzęt Soczka i Bugiego jest podobny tylko nie ma kamizelki. JC - czy w środku jest tylko pianka czy te jakieś usztywnienie jak w żółwiach ? Robert, fajna zbrojka. Jeden minus: brak zabezpieczenia górnych kręgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 ja już zacząłem sezon regularnych przeszukiwań ełbaja celem upolowania tego Airshocka tylko, że cena coś się słabo topi . JC kiedyś pisałeś, że w swoim czasie ujawnisz nowego przedstawiciela komperdell'a na nasz rodzimy kraj. czy to już nie najwyższy czas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 Komperdell Airshock to jeszcze u mnie na moto "chodzi" - jest tak bezinwazyjny, że nosi się to z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 31 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 A tak wygląda góra.Ochraniacze na klatkę piersiową, barki i łokcie.Na to można założyć osobno protektor (żółw).Ale dołu to już nie będę pokazywał! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 ja już zacząłem sezon regularnych przeszukiwań ełbaja celem upolowania tego Airshocka tylko, że cena coś się słabo topi . JC kiedyś pisałeś, że w swoim czasie ujawnisz nowego przedstawiciela komperdell'a na nasz rodzimy kraj. czy to już nie najwyższy czas ? Jeszcze przed latem kolekcja Komperdella dostępna będzie ... na skionline.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 JC - czy w środku jest tylko pianka czy te jakieś usztywnienie jak w żółwiach? W środku jest materiał AIRSHOCK. Tu znajdziesz więcej informacji: http://www.komperdell.com/en/protectors/technology.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 Jeszcze przed latem kolekcja Komperdella dostępna będzie ... na skionline.pl W sensie do nabycia na skionline.pl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 31 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 Robert, fajna zbrojka. Jeden minus: brak zabezpieczenia górnych kręgów. To wszystko jest tylko w innych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 To wszystko jest tylko w innych modelach. No to zobaczymy co będzie u JC a co u Roberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 no to zdaje się że na przyszły sezon forum będzie bardziej opancerzone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 Po przeżyciach z ostatniego sezonu muszę OPANCERZYĆ żonke:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 ja w tym sezonie też postanowiłem sie troszke opancerzowac i na poczatek sprawiłem sobie takiego dosyc zgrabnego i wygodnego żółwia: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=975521008 jeszcze jazdy nie miał ale niedługo będzie:) nie jest to komperdell czy dainese ale po rozmowie z Bugim doszlismy do wniosku że jaka cena by nie była i firma to i tak bedzie spełaniał swoją ochronną funkcje.. a za rok zobaczymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 A ja sobie nabyłem takie coś: http://www.scott.pl/product.php?id_cat=167&id_prod=1016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 31 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2010 Patrząc na moje :)biedactwo:)to potrzebna jakaś "zbroja płytowa" tzn. z ochroną barków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi