kenyn1 Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Jestem nowicjuszem i może ktoś mi podpowie gdzie można dowiedzieć się co kupić i gdzie. Chcę pobiegać po lasach i bezdrożach w terenie raczej płaskim. Słyszałem o fisherach i sportenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Kup sobie narty z łuską na ślizgach wzrst +20 cm. Buty i wiązania do klasyka, kijki po niżej brody. Buty i wiązania kup razem ./Istnieją różne systemy zapięć/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Jestem nowicjuszem i może ktoś mi podpowie gdzie można dowiedzieć się co kupić i gdzie. Chcę pobiegać po lasach i bezdrożach w terenie raczej płaskim. Słyszałem o fisherach i sportenie. po 1 fajnie bylo by sie przywitwac i uzupełnic profil staszek moze tu zajrzy to ci pomoże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Dokładnie tak, jak pisze Zaruski. Jeśli chcesz znaleźć dużo praktycznych szczegółów, jest fajne specjalne forum http://www.biegowki.pl/forum/, a tu masz "wybieraczkę": http://pl.fischersports.com/en/product_finder/index.php?group=nordic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Jestem nowicjuszem i może ktoś mi podpowie gdzie można dowiedzieć się co kupić i gdzie. Chcę pobiegać po lasach i bezdrożach w terenie raczej płaskim. Słyszałem o fisherach i sportenie. Jeśli nigdy nie biegałeś i chcesz biegać po lasach i bezdrożach to : 1 - kup sobie narty turystyczne śladowe pod spodem mają łuskę narty mają być minimum 15cm - 20 cm dłuższe niż twój wzrost są przeważnie już z wiązaniami do tego dobierz buty tylko pamiętaj że but musi pasować do wiązań (są różne buty i różne wiązania) 2 - kup sobie kije najlepiej aluminiowe to nie połamiesz ich tak szybko i na początek ci wystarczą kije powinieneś mieć tak pod pachę W marketach nie raz widziałem taki sprzęt osobiście nie jestem zwolennikiem kupowania tam sprzętu no i pozostają ci sklepy sportowe często mają taki sprzęt tylko musisz poszukać np.u przedstawicieli salomona kupisz w decathlonie też widziałem W 600 - 700 zł powinieneś się zmieścić z całym komplecie narty z wiązaniami , kije i buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenyn1 Napisano 31 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2010 po 1 fajnie bylo by sie przywitwac i uzupełnic profil staszek moze tu zajrzy to ci pomoże:) Już się przywitałem. Na www.biegowki.pl/forum/ znalazłem trochę informacji na http://www.sorba.pl/forum/viewforum.php?f=31 i jako laik trochę mi rozjaśniło sie w głowie. Kupiłem sprzęt ale okazało się, że kupiłem "badziewie" jak to określił staszek2323 i nie ukrywam że mnie to troszke zabolało, zwłaszcza, że biega mi się całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 31 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2010 Już się przywitałem. Na www.biegowki.pl/forum/ znalazłem trochę informacji na http://www.sorba.pl/forum/viewforum.php?f=31 i jako laik trochę mi rozjaśniło sie w głowie. Kupiłem sprzęt ale okazało się, że kupiłem "badziewie" jak to określił staszek2323 i nie ukrywam że mnie to troszke zabolało, zwłaszcza, że biega mi się całkiem dobrze. Trzeba było nie pytać co o tym myślę. Szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenyn1 Napisano 31 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2010 Trzeba było nie pytać co o tym myślę. Szczęśliwego Nowego Roku To nie ja Cię pytałem, ale widzę, że nie bardzo rozumiesz o co chodzi. Ruwnież życzę Ci wszystkiego "naj" w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi