kmusial Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Czy wozicie w samochodzie łopatę? Właśnie zastanawiam się nad zakupem, nie wiem co wybrać, czy składana, czy ze stałym trzonkiem, aluminium czy plastik? Może ktoś używa i ma sprawdzony model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Jeśli chodzi o łopaty stacjonarne to polecam plastikowe z zagłębieniem i drewnianym trzonkiem. Sam taka posiadam i nie narzekam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Łopata do samochodu Witam, ja zawsze wożę łopatę z krotkim trzonkiem (połaczenie aluminium z plastikiem) firmy Friskas. Kupiłem ją w jednym z marketów budowlanych, kosztowała 75 PLN. Zastanawiałem się kiedyś nad łopatą lawinową, składany trzonek, plastikowa, lekka, zajmuje mało miejsca, ale cena ponad 200 PLN. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Ja jeżdżę bez łopaty prawie cały czas po górach i jak na razie się nie zakopałem od 7 lat i mam nadzieję że się nie zakopie . Tylko jak by co w busie wożę łańcuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Też myslałem o plastiku, ale zastanawiam się czy przy zmrożonym śniegu nie pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Ja mam saperkę. Ale nigdy jej nie wyciągnąłem z bagaznika. Nawet nie pamiętam jak wygląda ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 (edytowane) Ja 2 lata temu kupiłam Tacie i Wujowi pod choinkę takie składane szpadle Fiskarsa: Są o tyle fajne, że są składane i w pokrowcu zajmują b.mało miejsca. Mogą robić zarówno za łopatę jak i za motykę (żeby rozwalić coś co mocno przymarzło). Z tego co pamietam to dałam za nie 180 zł. Teraz widzę że są nieco droższe (opis też w tym linku): http://www.gardenshop.pl/fiskars-saperka-skladana-2750-p-1595.html Teraz jak już mam swój samochodzik to też wypadałoby kupić sobie taką saperkę Edytowane 17 Grudzień 2009 przez Dumpling Zębowa Wróżka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 1595.html[/url] Teraz jak już mam swój samochodzik to też wypadałoby kupić sobie taką saperkę Nie lepiej u Mikołaja zmówić Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 17 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2009 Wybór jest potężny http://www.nokaut.pl/szukaj/saperka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawa111 Napisano 13 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2014 Do śniegu mam coś takiego w aucie http://www.tikaboo.pl/black-diamond-lopata-lawinowa-lynx,id1770.html dodatkowo jak idziemy w góry to też ją zabieram, bo to łopata typowo lawinowa solidnie wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 13 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2014 Ktoś tu odkopał leciwy temat :eek: :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawa111 Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Wybacz faktycznie nie zerknąłem na datę, no ale mam nadzieje że byłem pomocny tak czy siak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 (edytowane) Myślę, że możemy wstępnie nominować kolegę do nagrody: Możemy także juz chyba przyznać "Złotą Łopatę Miesiąca" za odkop marca 2014:cheerful: Edytowane 17 Marzec 2014 przez mysiauek poprawka roku :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 2013 Chyba tak 2014 :eek: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Chyba tak 2014 :eek: :biggrin: A w sumie... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 no biorę go na oddział na Piaście się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 To rozwińmy temat, skoro śniegu coraz mniej. :frown:: Co jeszcze wozicie w bagażniku? Ja: saperkę, maczetę (nie taką wielką "survivalowa" ale mniejszą, u nas praktyczniejszą), kilka plastikowych pokrowców na siedzenia wyproszonych w warsztacie, ubranko ochronne malarskie - kombinezon z kapturem, linkę holowniczą, pompkę elektryczną i składany klucz do kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi