shodan Napisano 5 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2010 Jeśli mowa o tyczkach, dobór odpowiedniej szkoły/trenera zależy od kilku czynników, takich jak umiejętności kursanta/amatora, przygotowanie fizyczne oraz jego oczekiwania co do wyników treningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shodan Napisano 5 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2010 Interesuje mnie szkolenie z Ptak Ski Team, to weekendowe - piątek, sobota, niedziela. Czy ktoś z Was może brał w nim udział? Polecacie? Czy podział treningu slalom vs. slalom gigant jest 50/50 czy raczej większy nacisk kładzie się na którąś z dyscyplin ? Będę wdzięczny za wszelkie informacje, pozdr. Wiem, że trochę*późno, ale może komuś przyda się*na przyszły sezon. Ja brałem i polecam, zazwyczaj treningi wyglądały tak, że przed południem rozstawiany był gigant na Długiej Polanie, po południu (z wieczorem włącznie) slalom, tak więc nacisk 50/50 - mi osobiście to pasowało, bo bardzo lubię*jeździć*SL, a w Polsce nie wszystkim się*chce ustawiać*slalomy (i nie jest łatwo ustawić*fajny, rytmiczny slalom). Albo może się*i chce, tylko nie bardzo jest gdzie Czasami treningi odbywały się*Rusińskim, tam jest niestety płasko i z punktu widzenia jazdy sportowej, nie bardzo jest gdzie pojeździć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba0 Napisano 10 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2010 Wiem, że trochę*późno, ale może komuś przyda się*na przyszły sezon. Ja brałem i polecam, zazwyczaj treningi wyglądały tak, że przed południem rozstawiany był gigant na Długiej Polanie, po południu (z wieczorem włącznie) slalom, tak więc nacisk 50/50 - mi osobiście to pasowało, bo bardzo lubię*jeździć*SL, a w Polsce nie wszystkim się*chce ustawiać*slalomy (i nie jest łatwo ustawić*fajny, rytmiczny slalom). Albo może się*i chce, tylko nie bardzo jest gdzie Czasami treningi odbywały się*Rusińskim, tam jest niestety płasko i z punktu widzenia jazdy sportowej, nie bardzo jest gdzie pojeździć Dzięki wielkie shodan za info! Właśnie rozglądam się powoli za jakimś wyjazdem grudniowym na tyczki, najlepiej w Polsce za rozsądne pieniądze A jak wygląda ten stok na Długiej Polanie? Nachylenie odpowiednie? Czy rzeczywiście dostaje się płytkę ze zdjęciami ? Jest analiza video czy raczej wskazówki podczas jazdy? Czy po treningu jak ktoś ma jeszcze siłę i ochotę to może pojeździć na tyczkach czy są zwijane? Dużo można się nauczyć? Mam na myśli cykl takich wyjazdów, bo oczywiście po jednym pewnie ciężko zauważyć różnicę w poprawie stylu jeżdżenia na tyczkach. P.S. - Shodan z evo.org? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shodan Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Dzięki wielkie shodan za info! Właśnie rozglądam się powoli za jakimś wyjazdem grudniowym na tyczki, najlepiej w Polsce za rozsądne pieniądze Nie ma sprawy. W grudniu Bartek robi wyjazd na Kronplatz, sprawdź na jego stronie. A jak wygląda ten stok na Długiej Polanie? Nachylenie odpowiednie? Czy rzeczywiście dostaje się płytkę ze zdjęciami ? Jest analiza video czy raczej wskazówki podczas jazdy? Czy po treningu jak ktoś ma jeszcze siłę i ochotę to może pojeździć na tyczkach czy są zwijane? Stok na długiej polanie: podwójny orczyk, stok dosyć*stromy, na samej górze jakieś 100m po w miarę*płaskim (tak na 4 bramki gigantowe), potem lekkie odejście w lewo i padak ze stromszym kawałkiem, tam już nabiera się*fajnej prędkości no i całkiem stromo i szybko jest do samej mety. Na mecie niezły speed, mało miejsca do hamowania, trzeba uważać, ale jest naprawdę super. Płytki - tak Bartek wypala, ale można też przegrać sobie foty podczas analizy video od razu do swojego komputera - ja osobiście tak wolę. Analiza video jest bardzo dokładna, ale najważniejsze jest to, że zarówno Bartek, jak i Rafik i Gonzo (pozostali instruktorzy od grupy sportowej) naprawdę*świetnie przekazują wiedzę i potrafią dokładnie wytłumaczyć*co trzeba poprawić*- co potem przekłada się*na czasy P.S. - Shodan z evo.org? Pozdr. Ten sam Jak w reklamie Head'a -> I am a speedoholic, a wbrew pozorom rajdy samochodowe i narciarstwo alpejskie mają ze sobą wiele wspólnego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba0 Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 Dzięki! Wszystko już wiem, jak nie uda się w terminie 21-23.12 to pewnie ruszę w styczniu Świat jest mały, ja co prawda bardziej za Subaru, ale z ciekawości na evo.org zaglądam Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz_wsg Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 ..polecam także Labsport z Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 witam bardzo polecam carvingsport Grześka Dendysa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 1 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2012 Cześć, Jestem pierwszy raz na forum więc proszę o wyrozumiałość Mam gorącą prośbę do wszystkich życzliwych o szybką aktualną informacje dotyczącą szkolenia narciarskiego lub gdzie mogę takich informacji szukać . W miesiącu marcu planuje wyjazd i chcę to zrobić ze szkołą którą już sprawdziliście. Byłem ostatnio na wyjeździe i mam nienajlepsze doświadczenia ze szkołą której oferta jak się okazało w praktyce dość mocno rozminęła się z tym co było na miejscu był to mój pierwszy wyjazd z nimi i ostatni. Nie chcę być saperem drugi raz więc proszę o pomoc. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2012 Cześć, Jestem pierwszy raz na forum więc proszę o wyrozumiałość Mam gorącą prośbę do wszystkich życzliwych o szybką aktualną informacje dotyczącą szkolenia narciarskiego lub gdzie mogę takich informacji szukać . W miesiącu marcu planuje wyjazd i chcę to zrobić ze szkołą którą już sprawdziliście. Byłem ostatnio na wyjeździe i mam nie najlepsze doświadczenia ze szkołą której oferta jak się okazało w praktyce dość mocno rozminęła się z tym co było na miejscu był to mój pierwszy wyjazd z nimi i ostatni. Nie chcę być saperem drugi raz więc proszę o pomoc. Dzięki To polecę za Goldonem www.carvingsport.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Witam. Znajomi poszukuja wyjazdow szkoleniowych, jednak maja pewne wymagania :smile: Otoz odpadaja wszelkie pseudoszkolenia, gdzie jezdzi sie w grupach >10os gesiego po stoku itd. Obecnie analizy video to standard, wiec o tym nie pisze. Generalnie ma byc jak najbardziej profesjonalne, ale: 1) zeby nie zajmowalo calego dnia, tylko zeby mozna bylo jeszcze zlapac ze 2h wolnego czasu na posmiganie sobie gdzies samemu. 2) no i co sie wiaze z nr 1, zeby to bylo w organizowane w wiekszych osrodkach w ktorych mozna sobie troche pojezdzic. Wiem ze czesto szkolenia organizowane sa w malych osrodkach, ze wzgledu na mniejszy ruch, ceny wynajmu stokow itp. Sumujac chodzi po prostu o polaczenie wyjazdy stricto szkoleniowego z odrobina relaxu. Wiem ze najlepiej byloby pojechac na tydzien konkretnego treningu a nastepnie z podszkolona technika spedzic kolejny tydzien rekreacyjnie, ale coz nie kazdy ma tyle urlopu i kasy Bede wdzieczny jesli ktos poleci sprawdzona firme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 6 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2015 Ski Spa z Warszawy, Trenujesz w Grupach 7 osobowych, trasa GS i SL podzielona na 2 odcinki, na końcu każdego odcinka stoi trener który mówi co było źle i jak to poprawić. Dziennie 3 h treningu, 1,5 h przerwy i jazda zadaniowa 1,5 - 2 h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi