JC Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 Dzisiaj w Nassfeld pogoda było odmienna od tego, co można było obejrzeć na filmie. W nocy spadło 20 cm świeżego puchu, armaty pracują non stop, a ratraki robią swoja pracę wzorowo. Miałem więc okazję utwierdzić się w tym, co juz wcześniej pisałem o Omeglassach. Jutro do boju ruszają GSy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 Pozdrowienia z Nassfeld :D Dzisiaj GSy :D:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 no i taki to pozyje:D miłego dnia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kony Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 Dzisiaj w Nassfeld było tak: Gondolą w dół ??? Hańba !!! Za tydzień tam będę ale obawiam się że przy kasach i na stokach już tak pusto nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 20 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2009 Pozdrowienia z Nassfeld :D Dzisiaj GSy :D:D I jak te GS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misia Napisano 31 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2009 A powiedzcie mi chłopaki, czy ktors z Was tam był np w lutym? Zastawnawiam sie czy nie ma tam tłumów, kolejke itp, bo to przeciez ferie austriackie i pewnie niemieckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 31 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2009 A powiedzcie mi chłopaki, czy ktors z Was tam był np w lutym? Zastawnawiam sie czy nie ma tam tłumów, kolejke itp, bo to przeciez ferie austriackie i pewnie niemieckie. Tagedii nie ma,ale ludzi na stokach zdecydowanie więcej niż w styczniu czy marcu,trochę stania czeka Cię na dolnej stacji Millenium Express(szczególnie ok.10.00),u góry to już raczej się nie zdarza-jedynie przy Troglu bywają kilkuminutowe kolejki do 4-osobowego krzesła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Komu Nassfeld narciarsko nie specjalnie siadło ? Do grona zaliczonych ośrodków przeze mnie w ostatnim tygodniu dołączyło między innymi Nassfeld. Przyznam szczerze że jakoś tak nie ubodło mnie:rolleyes: Pierwsza spawa to typ gondoli(wszystkich trzech- bo są tego samego typu). Są to gondole na 12 osób typu "jajko" do których wsiada się z nartami, katastrofa- szczególnie gdy gondole "chodzą" pełne. Jedna z nich to najdłuższa kolej w Austrii, 6 km. i prawie 20 minut jazdy nie mając możliwości podopinać się czy coś dziecku poprawić... noska wytrzeć. Kolejny mankament ośrodka to przeprawa w kierunku 2 bocznych gondoli i najdłuższej trasy nr 80(7600 m- taka sobie, nic specjalnego:rolleyes:), która schodzi do Tropolach. Aby się dostać w tamtą stronę nie ma innej możliwości jak przeprawa orczykiem- mnie nie przeszkadza akurat, ale.... Trasy: szukam w myślach i nie potrafię przytoczyć jednej trasy o której powiedział bym że jest od początku do końca ssssuuuuper:confused:. Jeżeli chodzi o przygotowanie tras w okresie świąteczno-noworocznym z moich doświadczeń wynika że tu było najlepsze, choć dalekie od ideału, ale to wynikało z panujących kiepskich warunków śniegowych. Praktycznie sam sztuczny śnieg, twardy, bardzo twardy a na niektórych trasach żywy lód. W nowy rok zrobiło się dość ciepło i na trasach zaczęło się robić czarno i tych czarnych miejsc było więcej niż tych białych, żeby nie powiedzieć że tych białych to nie było w ogóle:mad:. Alpy potrzebują kataklizmu śnieżnego ażeby zapanowały prawdziwe 100% warunki narciarskie, a na razie się chyba na to nie zanosi:rolleyes:. Pogoda była, nie mogę narzekać, pierwszy dzień na Kreischbergu piękne słońce, kolejne 4 dni już w Nassfeld również, potem 2 dni pochmurno i na niektórych trasach mgła, którą dało się po omijać i wczoraj w Gerlitzen regularna zima: drobny padający śnieg z wiatrem i ok -10 st. mrozu. Generalnie muszę przyznać że wyjeździłem się, szczególnie biorąc pod uwagę że jeździłem prawie cały czas z dziećmi i zawsze udawało mi się brygadę zapędzić na jedną z pierwszych gondolek, z stoku schodziły dobrowolnie po 16:D, nie trzeba było zmuszać 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 A jednak mało śniegu, słyszał ktoś kiedy ewentualnie zacznie konkretnie padać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 A jednak mało śniegu, słyszał ktoś kiedy ewentualnie zacznie konkretnie padać? w Bielsku pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Wszędzie lipka ze śniegiem,ale tam przynajmniej dało się pojeździć. No i bez kolejek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 czyli potwierdzają sie moje przemyślenia - na początku byłem podjarany bo nassfeld było moją pierwszą "górą" w Austrii nota bene za namową SB pojechałem do Austri:P ale po dłuższym czasie wychodzi na to ze potwierdza się moje zdanie- WSZYSTKO ok ale czegos brakuje... a SB ten hotel cube dalej stoi i świeci wszystkimi kolorami i ma takie duuże okna ze wszystko widać co się dzieje w pokojach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Pogoda była, nie mogę narzekać, pierwszy dzień na Kreischbergu piękne słońce, kolejne 4 dni już w Nassfeld również, potem 2 dni pochmurno i na niektórych trasach mgła, którą dało się po omijać i wczoraj w Gerlitzen regularna zima: drobny padający śnieg z wiatrem i ok -10 st. mrozu. Generalnie muszę przyznać że wyjeździłem się, szczególnie biorąc pod uwagę że jeździłem prawie cały czas z dziećmi i zawsze udawało mi się brygadę zapędzić na jedną z pierwszych gondolek, z stoku schodziły dobrowolnie po 16:D, nie trzeba było zmuszać A może jeszcze kilka słów o tym ośrodku w Styrii bo budzi zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Sławek, Dzięki za relację Nie było co prawda live, ale wszystko jest do nadrobienia. Pamiętaj tylko, że nie wypada abyś sam sobie zatwierdzał zdjęcia do umieszczenia w Galerii. Naradzimy się we dwóch z Bończą co puścić, a co nie :D:D pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Pamiętaj tylko, że nie wypada abyś sam sobie zatwierdzał zdjęcia do umieszczenia w Galerii. Naradzimy się we dwóch z Bończą co puścić, a co nie :D:D pzdr misal Wiesz, ale on jest VIP i sam sobie zatwierdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Wiesz, ale on jest VIP i sam sobie zatwierdza Jacek co z tym dawaniem banów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Sławek, Dzięki za relację Nie było co prawda live, ale wszystko jest do nadrobienia. Jak to nie? Zobacz: http://www.skionline.pl/forum/showpost.php?p=89802&postcount=22 Nadawał ktoś z gondoli już na forum, czy to precedens i jestem pierwszy? A tu dowód że byłem w gondoli i nadawałem z niej:http://www.skiline.cc/skiing_day/344amod3dn?cid=135492 Pamiętaj tylko, że nie wypada abyś sam sobie zatwierdzał zdjęcia do umieszczenia w Galerii. Naradzimy się we dwóch z Bończą co puścić, a co nie :D:D Jacek co z tym dawaniem banów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Wszędzie lipka ze śniegiem,ale tam przynajmniej dało się pojeździć. Czy aby na pewno: No i bez kolejek! A kto Ci tak powiedział: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 To ty Sławek w Białce znowu byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Czy aby na pewno: No teraz to się rozmarzyłem... A kto Ci tak powiedział: Przy każdym wyciągu tak to wyglądało,czy dało się też pojeździć bez stania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Przy każdym wyciągu tak to wyglądało,czy dało się też pojeździć bez stania? Co dziennie.... co dziennie z raz przy jakimś 4 os krześle się tak zdarzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 Co dziennie.... co dziennie z raz przy jakimś 4 os krześle się tak zdarzyło Przywróciłeś mi wiarę,że jednak w tym okresie międzyświątecznym da się przyjemnie pojeździć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 3 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2010 http://www.skiline.cc/skiing_day/344amod3dn?cid=135492 karnet punktowy to chyba by Ci się nie opłacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 Popatrzcie jak może być w Nassfeld ... jak ma się trochę szczęścia! [YOUTUBE]v0ow593jnB0[/YOUTUBE] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 13 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2010 Mam nadzieje ze od soboty beda tam podobne warunki. BTW Jacek, na skionline info o warunkach narciarskich w Nassfeld masz z 28 grudnia. Troche nieswieze to. http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&id_miejscowosci=135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi