JC Napisano 12 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2009 Godzina piąta minut trzydzieści ... Kiedyś, dawno budziło to moje złe emocje, a dzisiaj ... Wszystko spakowane, narty przygotowane czas zacząć pierwszy w tym sezonie alpejski wyjazd. Uroczy austriacki ośrodek Nassfeld w Karyntii czeka Czekaja też na swoje testy Fischer RC4 Worldcup GS oraz Dynastar Omeglass Ti, no i oczywiście torba Bode Millera Jak zwykle w boxie znalazło się miejsce na szeeeerokie narty, bo przecież nigdy nie wiadomo kiedy się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 12 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2009 Na drogę "szerokości i przyczepności" Na pobyt - Aby śniegu nie zabrakło, a wiatr nie unieruchamiał wyciągów Udanego wyjazdu, za relacje live nie będę dawał bana pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 12 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2009 powowdzenia JC!! byłem tam super ośrodek jak wrocisz to powiedz ile miałeś na pomiarze prędkości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2009 powowdzenia JC!! byłem tam super ośrodek jak wrocisz to powiedz ile miałeś na pomiarze prędkości! Ja w zeszłym sezonie miałem raz 110 na 70 za 100 euro, 2 raz 90 na 70 za 70 euro i 3 raz 100 na 70 za 80 euro, wszystko z Wiednia:D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 12 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2009 dobre:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Pierwszy dzień Pierwszy dzień za nami. Podróż, jak zwykle, czyli nic szczególnego. Ruch na autostradzie umiarkowany. Po drodze mijałem kilku naszych rodaków udających się w Alpy. Pogoda po drodze różnista od słońca po śnieg, ale bez ekstremalnych gwiezdnych wojen. W Nassfeld śniegu nie jest za wiele (porównując do zeszłorocznego wyjazdu na Katschberg). Warunki pod polskiego klienta, czyli sztuczny śnieg idealny na slalomki W takich warunkach przyszło mi się zmierzyć z Dynastarami Omeglass TI. Dziwnie się na mnie ludziska patrzyli w narciarni jak odklejałem z nart list przewozowy + kilometry folii, w które były zawinięte Ostatnio jeździłem na Omeglassach jeździłem w czasach kiedy Bobic nie planował jeszcze pracy w branży i bardzo byłem ciekaw, czy coś się zmieniło. Topowe slalomki Dynastara pamiętałem jako rasowe narty do wycinania ciasnych skrętów w połączeniu z funem. Wydaje mi się, że narty straciły na lekkości, ale w pozytywnym kierunku. Stały się bardziej slalomowe, dostosowane do ostrej jazdy po błyszczącym stoku. Dla pewności jutro przyłożę jeszcze rękę do nadszarpniętych przez lód krawędzi, aby potwierdzić moje pierwsze wrażenia. W boksie czekają jeszcze GSy Fischera, które mimo, że nówki zostały specjalnie przygotowane na ten wyjazd przez Marcina Szafrańskiego. Jutro więcej informacji. Z Nassfeld w Karyntii dla forum skionline.pl Dżej Si 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Faktycznie sniegu nieduzo, ale za to kroi sie przez najblizszy tydzien prawie wylacznie piekne slonce Natomiast pisza ze niewele tras otwartych w osrodku Jak to jest od kuchni Dżej Si ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Śniegu generalnie tam wszędzie jest mało, gdyby nie nasnieżanie to jazda byłaby jak w warunkach "Bardzo Dobrych w skali Pilska". Niestety trzeba uważać na przetarcia i drobne kamyczki. Moje narty po 3 dniach jazdy nie po lodowcu mają liczne ślady tego typu spotkań, na szczęscie skonczyło sie na drobnych ryskach ale na Katschbergu wczoraj widziałem z wyciągu gości jak zaliczali solidne kamienie nagle wyskakujące spod śniegu. Mało niestety tego śniegu i trzeba uważnie jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 połączyli nassfeld z Włochami juz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Dzień dobry, Nassfeld nie jest połączone z Włochami, bo nie ma z czym. To dalekie projekty. Kamieni na trasach nie ma. Jak wczoraj jechałem zamknięta trasą, to warunki jakie na niej panowały w naszej polskiej skali zasługiwały na bardzo dobre! Ogólnie jest twardo, bo dużo sztucznego śniegu, ale trasy przygotowane bardzo dobrze. Wczoraj był weekend więc było więcej ludzi, ale dzisiaj ... będzie puuussto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 8:56 a Ty jeszcze przy kompie??:eek: No to SB by Ci dał.... Bawcie się dobrze! Czekamy na ładne fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 8:56 a Ty jeszcze przy kompie??:eek: No to SB by Ci dał.... ... Przy kompie ale w gondoli :D pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 8:56 a Ty jeszcze przy kompie??:eek: No to SB by Ci dał.... Bawcie się dobrze! Czekamy na ładne fotki:) Przy kompie ale w gondoli :D pzdr misal _________________ Bardzo przepraszam, ale my jesteśmy tu w pracy, a nie na wczasach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Bardzo przepraszam, ale my jesteśmy tu w pracy, a nie na wczasach! Że też takie ciężkie zajęcie musieliście sobie wymyślić. Żeby nawet w spokoju ponartować nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Bardzo przepraszam, ale my jesteśmy tu w pracy, a nie na wczasach! Hola hola...A gdzie ja tu sugeruję że nie jesteś w pracy? 8:56 a Ty jeszcze przy kompie??:eek: No to SB by Ci dał.... Bawcie się dobrze! Czekamy na ładne fotki:) Praca jak praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 pewnie ma lapka ze soba na stoku z bateria trzymajaca do 7godzin:D i ciezko pracuje zjezdzajac z góreczki na pazureczki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Dzisiaj w Nassfeld było tak: [YOUTUBE]L9p_-U_uM5c[/YOUTUBE] 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 no to prawie tak jak w Saalbach. tyle, że tutaj brak chmur no i to piekielne słońce ... ps. serdeczne pozdrowienia z Salzburgerlandu, a Nassfeld to mam nadzieję, że przy następnym wyjeździe zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salwer Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Dzisiaj w Nassfeld było tak: Super, idealne warunki ... na deskę Aż się boję spytać jakiego masz laptopa że udaje Ci się montować filmy na nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 nie trzeba miec super sprzęta nie przesadzajmy:P hehe salwer ty se tu grabisz synek tak ze nawet Ojciec nie będzie w stanie pomoc:D bo cie na ojca kolano przełoży i tym parapetem po dupie tak ze nie będziesz mogl usiąść kurde takie nassfeld pamietam super tam mi się jeździło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 ...bo cie na ojca kolano przełoży i tym parapetem po dupie tak ze nie będziesz mogl usiąść Nie przełoży, bo się boi :eek::eek::eek: Poczytaj w profilu - Salwer Kung Fu trenuje pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 (edytowane) Nie przełoży, bo się boi :eek::eek::eek: Poczytaj w profilu - Salwer Kung Fu trenuje Ale nie przełoży przez kolano dlatego też,że miłość ojcowska silniejsza jest od strachu. Nawet od wojownika Kung-Fu . ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' A co do filmiku z Nasfeld-(u) . Stwierdzam,że JC ,czy admin, czy ja Go tam jeszcze nazwać to sumienia to On nie ma . Toż to jakby spragnionemu wędrowcowi na pustyni puścić taką reklamę z zimną oszronioną coca-colą. A ten wędrowiec do najbliższej oazy ma jakieś 650 km. Edytowane 16 Grudzień 2009 przez MB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 Nie przełoży, bo się boi :eek::eek::eek: Poczytaj w profilu - Salwer Kung Fu trenuje pzdr misal _________________ aaaaaa tam:P ojcowska siła jest większa i tylko trzeba ten no octem po desce polać zeby szczypało to sie nauczy:D:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 aaaaaa tam:P ojcowska siła jest większa i tylko trzeba ten no octem po desce polać zeby szczypało to sie nauczy:D:p Pażiwiom,uwidjom jak powiadają starzy indianie. Doczekasz swoich pociech i daj Boże zdasz relację jak to z tą "ojcowską siłą" jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 salwer tylko rok młodszy ode mnie wiec jeszcze jest czas:D narazie mi się nie spieszy:D:D ale ok koniec off topa bo się nam dżej Si zdenerwuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi