Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 4 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2009 Połączyłam oba tematy bo chyba nie ma sensu mnożyć wątków a to i tak tylko wątek weekendowy, poza tym wstawiam godziny transmisji na Eurosporcie, a to lepiej wygląda hurtem (faceci + kobiety): Piątek (4.12.) 18:55 - 20:10 - DH-comb M 20:10 - 20:25 - całkiem fajny program, taki mini-wywiad z jednym z zawodników 20:25 - 22:00 - DH W 22:20 - 23:20 - SL-comb M Sobota (5.12.) 19:00 - 20:30 - DH M 20:30 - 21:40 - DH W Niedziela (6.12.) 17:45 - 18:30 - GS M 1-run 19:00 - 20:30 - SG W 20:30 - 21:20 - GS M 2-run 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 4 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2009 (edytowane) Co do kobiet to podejrzewam Lindsay o wszczepienie sobie noktowizora:D Piękny przejazd i aż mnie sumienie zżera że nie stawiałam na Nią -------------------------------------------------------- Jak dla mnie u facetów furorę zrobił Didier Defago. Niesamowity gość Tak sobie wyliczył przejazd slalomu żeby być na podium:D Nie podejrzewałam go o jakiekolwiek umiejętności slalomowe. Patrzyłam sobie na stronce FISu na Jego wyniki w slalomie i wygląda to marnie: http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=AL&competitorid=12865&type=result&category=ALL&season=ALL&sort=&discipline=SL&position=&place=&Submit=Search&bt=next&limit=20&bt=prev&rec_start=0 Szwajcaria rośnie w siłę, pierwsze i drugie miejsce. Trzecie miejsce też warte komentarza - obstawiałam że wygra Kostelic a tu taka niespodzianka w postaci Jego rodaka na 3 miejscu. Ma godnego następcę Brawo Natko! Szkoda Bodego - nie wpłynie to za dobrze na Jego psychikę i motywację... chociaż upadek był dość fantazyjny. Edytowane 4 Grudzień 2009 przez Dumpling Zębowa Wróżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 4 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2009 Grange dobijal sie do podium i ciut ciut. Szkoda Bodka, miedzyczasem celowal w 3 miejsce. Rownie szkoda Odreja Banka. Janka "zachwyca" coraz bardziej. A mlody skubaniec jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Fajny wieczór piątkowy z narciarstwem. Nawet Bayernu nie oglądałem;) Vonn pewnie bardzo jechała - sama mówiła, że najlepiej lubi DH i to wczoraj było widać. Choć krew na twarzy na mecie nie wyglądała ładnie. Aż mi szkoda, że na dzisiaj dałem jej trochę odpocząć w typowaniu. Ta Holaus, która wraca po kontuzji, mimo, że na podium nie stanęła, też jechała dobrze. Kanadyjki na treningach płono, a w zawodach pokazały, że olimpiada u nich będzie i trzeba je brać pod uwagę. Riesch jest prawie idealną zawodniczką - wydaje się, że jej główny cel w tym sezonie to duża Kula. U panów Szwajcarzy są przygotowani perfect. To, co mówił Marcin Szafrański o treningach slalomowych Didier Cuche'a świadczy, jak mocno trenowali, zapewne inni też. Bode nieźle pojechał, ale braki w treningach dają znać. Nie da się samym talentem zwyciężać. W ogóle ta konkurencja (SuperComb) jest bardzo fajna w odbiorze - emocje związane z dwoma konkurencjami dodają atrakcyjności przejazdom. Na razie Bydliński z tyłu, możemy teraz docenić poziom Bachledy, który był chyba piąty na IO. Czekam na dzisiaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Wogóle ja się zastanawiam co ona zrobiła? Uderzyła o tyczkę? Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Chyba przygryzła sobie język, bo pisze, że jest obolały, ale w jednym kawałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Chyba przygryzła sobie język, bo pisze, że jest obolały, ale w jednym kawałku Mhmmm, biedna Vonn , dobrze, że go nie ogryzła bo to by paranoja jakas byla;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Bode, Bode, Bode ... Bode pokazał się ze swojej najlepszej strony, czyli były błędy i ... najlepszy czas. Widzieliście jego lewy skręt w powietrzu? Umarłem Od razu przypomniała mi się rozmowa z Bode w Solden gdzie opowiadał o swoim zwycięstwie - wystartowałem, potem zrobiłem kilka błędów, potem było trochę lepiej, a przed metą bym się wywrócił ... i wygrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
part73 Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Fajny wieczór piątkowy z narciarstwem. Nawet Bayernu nie oglądałem;) Vonn pewnie bardzo jechała - sama mówiła, że najlepiej lubi DH i to wczoraj było widać. Choć krew na twarzy na mecie nie wyglądała ładnie. Aż mi szkoda, że na dzisiaj dałem jej trochę odpocząć w typowaniu. Ta Holaus, która wraca po kontuzji, mimo, że na podium nie stanęła, też jechała dobrze. Kanadyjki na treningach płono, a w zawodach pokazały, że olimpiada u nich będzie i trzeba je brać pod uwagę. Riesch jest prawie idealną zawodniczką - wydaje się, że jej główny cel w tym sezonie to duża Kula. U panów Szwajcarzy są przygotowani perfect. To, co mówił Marcin Szafrański o treningach slalomowych Didier Cuche'a świadczy, jak mocno trenowali, zapewne inni też. Bode nieźle pojechał, ale braki w treningach dają znać. Nie da się samym talentem zwyciężać. W ogóle ta konkurencja (SuperComb) jest bardzo fajna w odbiorze - emocje związane z dwoma konkurencjami dodają atrakcyjności przejazdom. Na razie Bydliński z tyłu, możemy teraz docenić poziom Bachledy, który był chyba piąty na IO. Czekam na dzisiaj:) Jak najbardziej masz racje do poziomu i wyników Bachledy, Bydlińskiemu jeszcze trochę brakuję. Zaznaczyć trzeba, że poziom narciarstwa radykalnie wzniósł się na wyżyny porównując 98 rok i Kombinacje w Nagano... Bachleda również startował na trasie w Beaver Creek na MŚ w 1999roku i w samym zjeździe przyjął tyle co Maciek łącznie wczoraj po DH i SL. W kombinacji Jędrek stracił 5sek co dało mu 11miejsce, teraz takie rzeczy już się nie zdarzają... Bydlinski ma dopiero 21 lat, zaczyna przygodę ze zjazdami w Pucharze Świata, a to jak wiadomo zależy dużo od doświadczenia nabytego czym większą ilością startów i tym bardziej treningów w okresie przygotowawczym, których kadra polski przed tym sezonem nie miała wogóle. I tak duże brawa, że 19-letni Kłusak i 21-letni Bydlinski podejmują się startu na takiej trasie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Bode pokazał się ze swojej najlepszej strony, czyli były błędy i ... najlepszy czas. Widzieliście jego lewy skręt w powietrzu? Umarłem Od razu przypomniała mi się rozmowa z Bode w Solden gdzie opowiadał o swoim zwycięstwie - wystartowałem, potem zrobiłem kilka błędów, potem było trochę lepiej, a przed metą bym się wywrócił ... i wygrałem. Mialem nadzieje ze da rade zlapac podium Jego przejazd to byl majstersztyk "a la Bode" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 (edytowane) To Janka mnie zaskoczyla -mial byc drugi! A on sie za Cuche zabiera - Brawo. Napisalem o Bydlinskim, ze na razie... bo tez jestem "przy nadzieji" jesli chodzi o naszych chlopakow. Teraz damy. Edytowane 6 Grudzień 2009 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Bode pokazał się ze swojej najlepszej strony, czyli były błędy i ... najlepszy czas. Widzieliście jego lewy skręt w powietrzu? Umarłem Od razu przypomniała mi się rozmowa z Bode w Solden gdzie opowiadał o swoim zwycięstwie - wystartowałem, potem zrobiłem kilka błędów, potem było trochę lepiej, a przed metą bym się wywrócił ... i wygrałem. Bode Bode Bode? kurde, jak przeczytałem tytuł to myślałem, że ktoś chce po mnie pojechać;PNiestety, widać, że brak mu przygotowania i trenningów. Talent + warunki cielesne nie dadzą mu zwycięstwa... No ale cóż, jest 4! COME ON BODE! COME ON! Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 A Bode w reklamie? Jest zupelnie inny Bode. Ale tez inny jest jak się go ogląda na filmach szkoleniowych. Miły chłopak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Z dzisiejszego wieczoru został mi w pamieci tylko jeden widok - Bode i jego lewy skręt wykonany na lewej pięści Tak sobie myślę - ile PŚ by stracił jakby Jego zabrakło:rolleyes: Co do Vonn to myślałam że to coś czerwonego to szczęka którą sobie częściowo wypluła z ust a nie że sie jej coś stało:eek: (szczęka oczywiście w sensie ochraniacza na zęby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Faktycznie Bode pierwszą gwiazdą wieczoru,ale mnie też zaimponowal weteran Jaerbyn.Miał ponad pol sekundy przewagi zanim się na moment ''zdrzemął'' na trasie przy 120km/h, po czym pojechał sobie dalej.Szkoda,bo mógł być dobry wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Niestety. I tak się to kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 A wracajac do Pan, to jakby Julka uslyszala ze Szafranski ocenil jej ostatni sezon jako znakomity, to by ja chyba szlag jasny trafil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 Wczoraj Body pokazał się z tak jak on to pokazuje najlepiej- niesamowity! A Dieder i Carlo.... elegancja spokój tak jak w szwajcarskim zegarku plus Wielki Wiking... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 Analizy przejazdów są na tej stronie Dartfish.tv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 jestem pod wrażeniem wyczynów młodego Janka .3 starty , 3 zwycięstwa i sposób w jaki to zrobił zasługują na pełen szacun no ,no , robi się z niego kawał dobrego narciarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 (edytowane) Dzisiaj też był skręt w powietrzu :D... tylko nie ustany. Coś mi sie wydaje ze Janka smiało o dużą kule bedzie walczył ten weekend naprawde pokazał że jest z niego świetny narciarz. Edytowane 6 Grudzień 2009 przez Homar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 Chłopak się wyrabia, tylko musi być bardziej medialny bo miał minę jakby mu ktoś umarł a nie jakby odniósł 3 zwycięstwo w ciągu weekendu:D:D:D Szkoda mi Vonn, miała dość kwaśny uśmiech...ale może następnym razem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 Elizabeth Goergl zdjęcia Elizabeth Goergl zdjęcia: http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_co=galeria&g_id=601&g_numer_zdj=1&sezon= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2009 Dodałem nowe zdjęcia w galerii z ostatnich zawodów Pucharu Świata: Beaver Creek http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_co=galeria&g_id=602&g_numer_zdj=1 Lake Louise http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_co=galeria&g_id=603&g_numer_zdj=1 Polecam super ujęcia Bode Millera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2009 Kolejne uzupełnienie informacji z Beaver Creek. Możecie posłuchać wypowiedzi zawodników USA Team po zakończeniu giganta: http://www.skionline.pl/sport/?co=newsy&id_txt=3342 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi