marionen Napisano 3 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2021 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Turczynki i Serbki graja siatkówkę z kosmosu w tej chwili. Warto włączyć TV. Pozdro Pierwsze 3 sety niesamowita walka o każdą piłkę, wszystkie rozstrzygnięte na przewagi. 4 set to już kosmos tylko w wykonaniu Serbek. Finał z Włoszkami to kolejne mocne starcie chyba będzie. Nie sądzę by Niderlandki się postawiły Włoszkom w 2 półfinale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 3 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2021 26 minut temu, marionen napisał: Pierwsze 3 sety niesamowita walka o każdą piłkę, wszystkie rozstrzygnięte na przewagi. 4 set to już kosmos tylko w wykonaniu Serbek. Finał z Włoszkami to kolejne mocne starcie chyba będzie. Nie sądzę by Niderlandki się postawiły Włoszkom w 2 półfinale... Patrz trzeci set gładko wygrany przez Niderlandki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 3 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2021 55 minut temu, sstar napisał: Patrz trzeci set gładko wygrany przez Niderlandki. Jeden set meczu nie czyni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 W dniu 3.09.2021 o 22:39, marionen napisał: Jeden set meczu nie czyni... Ale postawiły się i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 (edytowane) Dla mnie postawić się to coś więcej niż wygrać jeden mało istotny set (przy 0-2). Postawić się to mieć jakieś szanse na zwycięstwo. A takiej szansy dla Niderlandek nie było. Postawiły to się Turczynki Serbkom, tam obie drużyny miały szanse na wygraną. W obu meczach było 3-1, ale dramaturgia jakże inna... Edytowane 5 Wrzesień 2021 przez marionen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 Postawili to się Serbowie Polakom wczoraj. Obie drużyny miały lepsze i gorsze momenty, jednak widowisko było na wysokim poziomie. Od 1-2 do zwycięstwa. Do końca wynik był otwarty... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 Grecy pokazali, że jednak nie mamy tak szerokiego składu jak się nam wydawało. Bez pierwszej szóstki ciężko by było pokonać slabiutką badź co bądź, reprezentację Grecji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 (edytowane) Wreszcie udany ćwierćfinał w wykonaniu naszych siatkarzy. Przeciwnik zawsze godny pokonania, choć rosyjska kadra mocno osłabiona brakiem kilku podstawowych zawodników. Do ćwierćfinału nie dotarła drużyna naszych pogromców z IO. Francja nie dość, że przegrała z Czechami to do tego 3-0. W półfinałach ME brak już medalistów olimpijskich. Jakże wyrównany poziom obecnie jest w siatkówce męskiej... w pófinale jest już również Serbia. Edytowane 14 Wrzesień 2021 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 Cześć Nie no stary, co tak lakonicznie...? Ostatni set meczu Francja - Czechy z dziesięcioma meczbolami i podwójną radością Czechów wart jest odnotowania. Szczerze mówiąc, to po piątym czy szóstym puszczonym meczbolu gdy piłka im spadła bez rozegrania, myślałem że przegrają, że nie udźwigną tego dalej. A wczoraj...no cóż... Świetny mecz w wykonaniu naszej drużyny. Znakomicie pracowała zagrywka i blok był bardzo czujny. Drużyna cały czas "była" w grze. Gdy w pewnym momencie okazało się, że po wybloku stoimy za krótko natychmiast zostało to poprawione - Pan Trener jest naprawdę gościem, a to ja żyje na ławce jest przepiękne, i jak go Kubiak czasami uspokaja... No i jeszcze to co wczoraj grał nijaki Wilfredo... Rosjanie mają fajną młodą drużynę i myślę, że nie grali źle. Nie siedziała im od początku zagrywka i to wystarczyło ale niektóre akcje w obronie... Lubię Rosjan bo zawsze grają jak należy, a jak już nie ma Spiridonowa można im kibicować. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 (edytowane) U pań oczekiwana zmiana. Trener Jacek Nawrocki złożył rezygnację z prowadzenia reprezentacji naszych siatkarek. Kto przejmie stery i ilu będzie chętnych... jeden już jest, młody trener z Turcji Ferhat Akbas. U panów jeden półfinał już znany, młodzi (odmłodzeni) Włosi i niemłodzi Serbowie, na papierze Włosi wydają się faworytami. Polacy czekają na wygranego z pary Czechy Słowenia, jak na razie mecz zacięty, a pierwszy set dla Słowenii. Co do trenera Polaków to ja Vitala bardzo cenię i lubię, oby pozostał z nami. Wg mnie (co ja tam wiem, ale zdanie swoje mam) jeden z najlepszych trenerów na świecie, On bez siatkówki chyba nie mógłby żyć... Edytowane 15 Wrzesień 2021 przez marionen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 No i przyjdzie nam rywalizować o awans do finału ze Słowenią. Słowenia nie Francja i pokonała Czechy 3-0. Najlepsza 4 podobna do poprzednich mistrzostw. Jedynie Włosi zastąpili Francję. Mam nadzieję, że będzie rotacja na poszczególnych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2021 W dniu 15.09.2021 o 20:38, marionen napisał: awans do finału ze Słowenią mecz wart obejrzenia ..najlepiej bez komentarza Panasa i tego drugiego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2021 To o której w końcu ten mecz?…… 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 20 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2021 Już sporo czasu upłynęło od wyborów nowego prezesa. Trenerów u pań i panów jeszcze nie wybrano. Grono chętnych do objęcia obu reprezentacji nadzwyczaj długie. Faworytem u panów wg prezesa Świderskiego Nikola Grbić. Kiedyś doskonały rozgrywający, niedawno jeszcze pracował w Polsce. Niestety obecny klub Grbić'a nie wyraża zgody na dodatkowe prowadzenie polskiej reprezentacji. Wielka szkoda bo nasza największa bolączka to rozegranie i obrona w polu. To akurat wielkie atuty serbskiego trenera. U pań według Włochów duże szanse na objęcie trenerskiego stołka ma kolejny Serb, który ostatnio prawie 20 lat prowadził drużynę narodową swojego kraju. Zoran Terzić to podobnie jak Nikola trener z najwyższej światowej półki. Zoran potrafił do sukcesów prowadzić Serbki nie tylko w Europie, ale i na świecie... Taka para trenerów mogłaby wycisnąć sporo z naszych siatkarskich drużyn, obawiam się jednak, że takich trenerów nie uda się ściągnąć Sebastianowi Świderskiemu, obym się mylił... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2021 25 minut temu, marionen napisał: Taka para trenerów mogłaby wycisnąć sporo z naszych siatkarskich drużyn, obawiam się jednak, że takich trenerów nie uda się ściągnąć Sebastianowi Świderskiemu, obym się mylił... Kluczowa będzie umiejętność dogadania sie z "czołowymi" zawodnikami a już z zawodniczkami to konieczność ...bez Joasi bieda.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2021 (edytowane) W dniu 20.10.2021 o 19:24, Lexi napisał: Kluczowa będzie umiejętność dogadania sie z "czołowymi" zawodnikami a już z zawodniczkami to konieczność ...bez Joasi bieda.. A Joasia daje radę https://www.sport.pl/siatkowka/7,64948,27829892,wolosz-przeszla-do-historii-siatkowki-rekord-swiata-padl-w.html#do_w=107&do_v=314&do_st=RS&do_sid=552&do_a=552&s=SMT_Link_5 mimo decyzji byłego już treneiro [ps jakiego masz aira? ja juz drugiego, najpierw 11, teraz 13, bo 12 za droga, choc teraz ipad wymiata] Asia jest dla nas bardzo ważna. Jest panią kapitan, świetną osobą, a to dla mnie podstawa. Bez tego nie ma drużyny. Niezwykle mocno pracuje. W tym sezonie bardzo się rozwinęła. Miała już wielki potencjał, gdy grała w Chemiku Police. Jednak gdy sprowadziliśmy ją tutaj, jeszcze odmieniła swoją grę. Teraz jest niewiarygodna. To jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza rozgrywająca na świecie. Chcę dalej z nią pracować - zapewnił Daniele Santarelli. Edytowane 22 Listopad 2021 przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2021 1 godzinę temu, sstar napisał: A Joasia daje radę https://www.sport.pl/siatkowka/7,64948,27829892,wolosz-przeszla-do-historii-siatkowki-rekord-swiata-padl-w.html#do_w=107&do_v=314&do_st=RS&do_sid=552&do_a=552&s=SMT_Link_5 mimo decyzji byłego już treneiro [ps jakiego masz aira? ja juz drugiego, najpierw 11, teraz 13, bo 12 za droga, choc teraz ipad wymiata] Asia jest dla nas bardzo ważna. Jest panią kapitan, świetną osobą, a to dla mnie podstawa. Bez tego nie ma drużyny. Niezwykle mocno pracuje. W tym sezonie bardzo się rozwinęła. Miała już wielki potencjał, gdy grała w Chemiku Police. Jednak gdy sprowadziliśmy ją tutaj, jeszcze odmieniła swoją grę. Teraz jest niewiarygodna. To jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza rozgrywająca na świecie. Chcę dalej z nią pracować - zapewnił Daniele Santarelli. 707 dni bez porażki - szacun!!...................... (ktoś taki jak Joasia Wołosz jest dla nas bezcenny). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mexon Napisano 22 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2021 2 godziny temu, Lexi napisał: 707 dni bez porażki - szacun!!...................... (ktoś taki jak Joasia Wołosz jest dla nas bezcenny). cóż trener Nawrocki miał odmienne zdanie 😁 Oby nowy trener to wszystko scalił. Wokół doświadczonej Joasi Wołosz i Madzi Stysiak (pomimo wieku już też doświadczonej) i z młodymi dziewczynami, typu Czyrniańska, Łazowska można na prawdę coś ciekawego zbudować. Martwi mnie trochę rozwleczenie w czasie wyboru trenera reprezentacji, przyszłoroczne mistrzostwa coraz bliżej a parę rozmów trenera będzie czekało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2023 Nasze zrewanżowały się Amerykankom i jest brąz co smakuje jak złoto 3:2 brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2023 Wygrana z Japonią ...Nie było spacerku - takie zwycięstwo smakuje najlepiej 👍 (swoją drogą Francuz zrobił z Japończyków nie lada drużynę) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 22 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2023 Jedynie polskim drużynom udało się zdobyć 2 medale w Lidze Narodów, brąz dziewczyn i ...? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 22 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2023 2 godziny temu, marionen napisał: i ...? 🥇 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 23 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2023 Ze 112tu zawodników w FINALE VNL - 32 na co dzień gra w PlusLidze. Kolejnych kilkunastu grało / będzie grać. Polska siatkówka, tak reprezentacyjna, jak i klubowa jest światową potęgą. Niestety, kompletnie nie docenioną finansowo... Dla odmiany - Liga Narodów w piłkę kopaną, Dywizja A, 16 najlepszych zespołów z Europy (nie z całego świata, jak w VNL). Każdy zespół to ~24 zawodników. Czyli 384 graczy. Po pobieżnej analizie wychodzi mi, że TRZECH udziela się w naszej ekstraklasie (Raków, Legia, Pogoń - zdecydowani rezerwowi w reprze PL). Powyższa przepaść nie przeszkadza w tym, że budżet trzykrotnego (pod rząd) zwycięzcy siatkarskiej Ligii Mistrzów jest kilkukrotnie mniejszy od jakiś ekstraklasowych średniaków, dla których budowane są stadiony za tryliardy etc.... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 23 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2023 Mamy to 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec Informuje że nasze Panie strzepały Turczynki (nr 1 na świecie i obrończynie tytułu) w ćwierćfinale ligii narodów.. 🍾.. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi